Kavcıoğlu: "Yatırımcıya kırmızı halı sereceğiz"

Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası’nda Bayburt’un teşvik kapsamına alınmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kavcıoğlu: "Yatırımcıya kırmızı halı sereceğiz"
Bayburt Postası - Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası’nda Bayburt’un teşvik kapsamına alınmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Bayburt’un teşvik kapsamındaki bir çok ilden konum olarak avantajlı olduğunu, Bayburt OSB’nin tüm altyapı sıkıntılarının yıl sonu itibariyle sona ereceğini belirterek, yatırımcının önünde bürokrasiden başka hiç bir negelin kalmayacağını söyledi.

“Hep beraber el birliği ile kırmızı halı sereceğiz tüm yatırımcıların önüne” diyen Kavcıoğlu, geçmişte yaşanan bürokrasi engellerine değinerek, “Bu işin önünde kim durmak isterse kendisi sıkıntı yaşar. Böyle imkanlar doğmuşken biz bir kurum müdürünün, bir tane mimarın, mühendisin yorumuyla iş yapamayız. Kişisel hiç kimseyle problemim yok. Ama bana en yakında görünen insan bile buna engel oluyorsa benim en büyük düşmanımdır. Bunu herkes böyle bilsin. Bayburt bu fırsatı birileri yüzünden kaçıramaz” dedi. 

Toplantıya katılan AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal ise, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası ve Halk Eğitim Merkezi binalarının da yıkılarak, Bayburt’ta yeniden dizayn edilecek olan hükümet meydanı projesine katılması gerektiğini kaydetti.

“En kapsamlı ve en bütüncül paket”

Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Gökhan Önder Karaoğlu ve meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda konuşan Kavcıoğlu, “Türkiye önmeli reformlar yapılıyor. Bunlardan biri de 4 Eylül’de Başbakanımızın açıkladığı teşvik paketi. 23 ili kapsayan illerde hem üretimi, hem istihdamı sağlayaraka terörü de bitirecek önemli bir proje. Bu paket şimdiye kadar yayınlanan en kapsamlı ve en bütüncül yaklaşımla, her şeyin düşünüldüğü hiç bir tarafı boş bırakılmayan bir paket” dedi. 

“Bayburt en avantajlı yerlerden biri”

Teşvik paketinin detaylarının şekillenmesi için çalışmların devam ettiğini söyleyen Kavcıoğlu, “Detayları üzerinde çalışıyoruz. Bunları bahane edilerek olayı ötelenmesine gerek yok. 8 cazibe merkezlerinde birinde Bayburt’ta yer alıyor. Erzurum merkez olmak üzere Erzincan, Bayburt ve Gümüşhane aynı grubun içerisinde. Bu paketin içine girmesi önemlidir. Bu şehirler içerisinde en avantajlı yerlerden bir tanesi Bayburt’tur. Önce biz kendi artılarımızı öne çıkarmamızl lazım. Bayburt bu anlamda potansiyeli olan bir yerdir. Bugün Bayburt çevre illere, limana, trene, hava alanına tünelelerle açılmış bir şehir. Bugün 3 havaalanına en kısa sürede gidiyoruz ve inşallah dörödüncüsü de bizim kendi havalanımız Salyazı Havaalnı olacak. Önümüzdeki yıl inşallah yatırım planına almayı başaracağız. Bu da Bayburt ve Gümüşhane için önemli bir ivme olacaktır” şeklkinde konuştu.

Kavcıoğlu, bürokraside çıkacak aksaklılar hakkında önemli utyarılarda bulunduğu açıklamasını şöyle sürdürdü: 

“OSB’nin altyapı sorunu kalmayacak”

“Tüm olumsuzları bir yana bırakacağız. Organize Sanayi ile eksikliğimiz çoktu, bu yıl itibariyle tüm aksaklıkları sona erecek. Sanayi olarak da en uygun yer. Hem teşvik paketinde olmamız hem de Organize Sanayi Bölgesi’nin bütün sorunlarının hallediliyor olması bizim avantajımız.”

“Kırmız halı sereceğiz”

“Dolayısıyla bizim şehrimize yatırım yapmayı düşünen önünde bürokrasi dışında hiç bir engel kalmamış oluyor. Bürokraside Ticaret Odası’ndan başlayıp tüm kurumlardan, siyasi yapıya kadar. Hep beraber el birliği ile kırmızı halı sereceğiz tüm yatırımcıların önüne. Bayburt bu durumu aşacak. Bunun önünde kimsenin duracağını sanmıyoruz ama durmaya çalışan insan da başarılı olamaz. Bunların takipcisiyiz. Bu anlamda kaynak anlamında sayın Bakanımız sayesinde çok daha iyi durumdayız. Maliye Bakanımızın Bayburt Milletvekili olması, Bayburt için bu kadar çok şeyi yapıyor olması, Bayburt için büyük bir avanatj. Hepimiz elbirliği ile ona yardımcı olup, Bayburt’u hak ettiği yere getirmemiz lazım. Sizlerin artık taşın altına elinii koymanız lazım. Bir şeyler konuşuyor olmanız lazım. Projelendirmeniz lazım. Bayburt’tan şuana kadar kimse gelmezdi. Dışardan arayanlar var ama öncelikle ben bu işin Bayburt’un içinden başlamasını istiyorum.”

Ev yapmak isteyenlere bürokrasi engeli

“Artılarımızın daha çok olduğunu düşünüyorum. Terörü bitrmek gibi bir hedefi de olan teşvik paketindeyiz ve Türkiye’de asayiş probleminin en az yaşandığı bir kentiz. Dolayısıyla geri göçün yaşanabileceği bir yer. İnsanlar Bayburt’tan ev almak, köylerden arazi almak istiyor. Dün ben 10 köye gittim. Bizden en çok istenen şey köyden ev yapmak için yer. Bürokrasi engeller var. Buradan da seslenmiş olayım, Bayburt’taki bütün kurumlar bürokrasi olarak sakın bu işlere engel olmaya kalkmasın. Yani halen bir yerin satışı ile ilgili 40 neden 40 nedeni sıralamak için değil, bu 40 nedeni çözmek için bu arkadaşlar orada. Bunu Bayburt’a yerleştireceğiz. Meralarla ilgili toplantılar yaptık. Neler yapılacağı konusunda konuşulduğu halde bu kadar sık problem çıkarılması normal değil. Bu kadar çok talep varken niye bunlar yapılır. Her köyde 2 ev yapılsa bir yılda, ticaretle uğraşıyorsunuz inşaat sektörünü İstanbul’dan getirecek hali yok, ev bitince mobilyasını yine öyle. Bu bir ticaret zenginliği. Görev yapanlara diyorum, kimse buna engel olmaya çalışmasın. Ticaret Odası’na çok önemli görevler düşüyor bu anlamda. Bürokrasinin önündeki engelleri aşacağız.”

“Engel olmak isteyen sıkıntı yaşar” 

“Bu işin önünde kim durmak isterse kendisi sıkıntı yaşar. Böyle imkanlar doğmuşken biz bir kurum müdürünün, bir tane mimarın, mühendisin yorumuyla iş yapamayız. Herkes risk alacak, herkes taşın altına elini koyacak. Biz kimseden kanun dışı iş yapmasını istemiyoruz. Bu şehirde OSB’ye bir yatırım yapmak isteyen bir işadamımız randevu alamadığı için başka şehire gitti. Bunu canlı yaşadım. Kişisel hiç kimseyle problemim yok. Ama en yakın gördüğün insan bile buna engel oluyorsa benim en büyük düşmanımdır. Bunu herkes böyle bilsin. Bayburt bu fırsatı birileri yüzünden kaçıramaz. ‘Bayburt’tan bir şey olmaz’ cümlelerinden vazgeçelim. Her şartımız oluştu. Siyasi olarak iyi bir noktadayız. Maliye Baknımız Bayburt Milletvekilidir. Biz eğer daha çok destek verirsek bu gücümüzü daha fazla kullanma şansımız var” diye konuştu.  

15 Temmuz sonrası Türkiye ekonomisi

Kavcıoğlu, hükümetin 15 Temmuz sonrası ekonomi ilgili aldığı tedbirlere ve uluslararası kamuoyunda Türkiye üzerinde oynanan oyunlara değindiği açıklamasını şöyle tamamladı:

“Hayalleri 3. dünya ülkesi yapmaktı”

“Türkiye 15 Temmuz öncesi önemli reformların gerçekleştiği bir dönemi yaşıyordu. Bütün sıkıntılara rağmen 14 Temmuz günü bile Varlık Barışı ile ilgili kanunun çıkarıldığı gündür. 15 Temmuz’un dünyaya yansıması çok farklı oldu ve amaçları Türkiyeyi bir 3. Dünya ülkesi halkine getirmekti. 15 yıllık kazanımları nasıl geri götürüp, nasıl bir Mısır, Irak, Suriye durumuna nasıl getirebilirizi planlamışlardı. Evdeki hesap çarşıya uymadı ve onlar bizi 3. dünya ülkesi halinde getirmeye çalışırken bu milletin feraseti 1. sınıf bir demokrasi mücadelesiyle milletine, cumahurbaşkanına, ülkesine sahip çıkan bir halkla karşılaşıldı.”

“3 hafta içerisinde 12 milyar dolar”

Aynı şekilde ekonomik kuruların, hükümetin 15-16 Temmuz’dan itibaren çok sağlıklı kararlar alarak ülkede herhangi bir kaosa neden olmadan ülkeyi salim bir şekilde panik havasından çıkarmaya çalıştık ve başarılı olduk. O halde hiç kimse bankalara koşmadı, dolar yükselmedi. Millet parasını dışarıya kaçırmaya da çalışmadı. Çünkü durumu gördüklerinde hükümetimiz, Cumhurbaşkanımız olayın başındaydı. Panik havası olmadı. Bunları yaşadık öncelerde. Bunun yanı sıra bilinçli veya bilinçsiz bilemiyoruz ama Allah’ın bir lütfu olarak insanlar döviz bozdurmaya başladı. 3 hafta içerisinde 12 milyar dolara parayı Türk lirasına dönderdi ve bu ekonomiye müthiş bir destek oldu. Ve hükümetimiz, merkez bankası önemli tedbirleri aldı. Her şey birbirini tamamlayarak Türk ekonomisini salim bir şekilde götürmeye çalıştık.”

“Saygınlıkları bence bitmiştir”

“Bunu biz yaparken dışardakiler boş durmuyor. Reyting kuruluşları özellikle. Moody’s 3 ay içerisinde izleyeceğini ve ona göre karar vereceğini açıkladı. 2 gün öncede notumuzu düşürdüğünü açıkladı. Baktığınız zaman o kurullar adına da aslında üzülüyoruz. Yani niye üzülüyoruz. Bu kadar saygın kuruluşlar, yarıtırımcıların sözlerine itibar ederek yatırım yaptığı, fon aldığı, hazine bonosu aldığı kuruluşlar. Bu kadar politik kararlar vererek insanların sermeyesi ile oynamaları kendi güvenirliklerini zedeliyor. Bugün bu kuruluşların  saygınlığı bence bitmiştir. Türkiye’de bir kaos ortamı oluşturmak istemişlerdi.”

Kobal: “BTSO binası yıkılsın”

Toplantıda söz alan AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal ise, belediye binasının yanı sıra hükümet meydanında çeşitli yıkımlar yapılacağını ve buna BTSO binası ve Halk Eğitim Merkezi binasının da dahil edilmesi halinde Bayburt’un çok büyük bir meydana kavuşabileceğini kaydetti. Kobal, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak'ın geçmişte Bayburt Belediyesi’nin yıkılması halinde BTSO binasının da yıkılmasına da sıcak bakacağını hatırlattığı açıklamasında, “Ticaret Odası’nın yıkılması konusunda siz işadamlarımızdan yardım bekliyoruz” dedi. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ibrahim topallaz 8 yıl önce

Aydintepe yani hapushaneden bayburda giris cok tehlikei aracla veya yayan burayi karayollari yapmasi lazim transit altli ustlu gecit cok tehlike arz ediyo asri mezarlik yolu

Avatar
metin 8 yıl önce

koca koca adamlar el bence esas duruş ta söylenecek sözüm yok 14 yıldır uyutmaya devam ediyorlar Bayburtluyu

Avatar
halit aktaş 8 yıl önce

ticaret odasının yıkılması teklifi çok çok isabetli bir teklif. yapılacak meydanın altının oto park yapıması bir o kadar yanlış karar o bölge trafiğin yoğun olduğu bölge olması yanında etrafıdaki yollar çok dar en isabetli olan cumhuriyet caddesini araç tirafiğine kapanması orta okulun yeri iyi bir otopark üstünde dükkanlar ve iyi bir cami yapılır yeni camide bir cenaze olduğunda trafik felç oluyor lütven bayburtun gelecekini mahvetmeyelim iyi düşünüp gelecekte piman olmayalım bu dönem Bayburtun en parlak bürakrat dönemidir ayrıca Bayburt hava alanını kesinlik kaldırmaz ölü yatırım olur.

Avatar
Bayburtlu 8 yıl önce

Bayburt'tan göç etmiş biri olarak yazıyorum.İl başkanı ve milletvekilime teşekkürler Bayburt tun birinci problemi ufak düşünen bürokratları Bayburt dışına çıkmamış dünyayı bilmeyen adama ne anlatacaksın.Ufak olsun benim olsun mantığı.İmar konuları da çok güzel çok geç kaldık belki bundan sonra düzelir.

Avatar
Galerli 8 yıl önce

Ticaret odasını o kadar katla oraya yapanlar hiç utanıyor mu?

Avatar
Sanayici 8 yıl önce

Sayın vekilim organize sanayide öncelik Bayburt ta bu güne kadar bin bir sıkıntı ile yıllarını bu şehre vermiş olanlara tanınmalıdır aksi takdirde dışarıdan gelecek güçlü yatırımcı buradakilerini yutar bilginize.Bazı zatı muhteremlere organizede yer tahsis edilmiş ancak hiçbir icraat yok adam binasını dahi yapmamış bu durumda olan arsalar bir an evvel yükümlülügünü yerine getirmeyenlerden geri alınmalıdır.