Türkiye'yi Akengin temsil etti

Dünyanın 5 kıtasından, 70 ülkeden, 150 şairin katıldığı Struga Şiir Akşamları’na Türkiye’yi temsilen TÜRKSAV Başkanı Yahya Akengin davetli olarak katıldı. Makedonya’nın Struga kentinin dünyanın “şiir başkenti” olarak anılmasına yol açan Uluslararası Struga Şiir Akşamları Festivalleri’nin 50’ncisi 23-28 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirildi.

Türkiye'yi Akengin temsil etti

TÜRKSAV Başkanı Yahya AkenginDünyanın 5 kıtasından, 70 ülkeden, 150 şairin katıldığı Struga Şiir Akşamları’na Türkiye’yi temsilen TÜRKSAV Başkanı Yahya Akengin davetli olarak katıldı. Makedonya’nın Struga kentinin dünyanın “şiir başkenti” olarak anılmasına yol açan Uluslararası Struga Şiir Akşamları Festivalleri’nin 50’ncisi 23-28 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirildi.

50. yılı dolayısıyla bu yıl özel bir anlam taşıyan Struga Şiir Akşamları’nda Türkiye'yi Akengin temsil etti. Daha önceki yıllarda da Struga’da ülkemizi temsil etmiş olan Akengin’in 50. yıl dolayısıyla Makedonca üçüncü şiir kitabının yayınlanacağı açıklandı.

Makedonya'nın Güneybatısında Ohri Gölü kıyısında bulunan Struga şehrinde düzenlenen şiir akşamları ile tüm dünyaya barış ve hoşgörü mesajları yükselmeye devam ediyor. Dünyanın 5 kıtasından, 70 ülkesinden 150 şairin katıldığı Struga Şiir Akşamları bu yıl yarım asırlık geçmişinin kutluyor.

50 yıldır UNESKO'nun himayesi altında düzenlenen Struga Şiir Akşamları'na Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov ve Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden de şairler katıldı.

Makedonya Kültür Bakanı Elizabeta Kançeska Milevska yaptığı açılış konuşmasında 50 yılda Struga Şiir Akşamlarına katılan 4 bin şairin dünyaya barış ve hoşgürü mesajları gönderdiğini söyleyerek UNESKO'nun önceki Genel Direktörü Koichiro Matsuura'nın Struga Şiir Akşamları vesilesiyle, Makedonya, kıtalararası önemli bir şiir gücüne sahip oldu sözünü hatırlattı.

Bu yıl Struga Şiir Akşamları'nın 50'nci yılı dolayısıyla ilk kez Struga'lı şair Konstantin Miladinov'un (1830-1862) yazdığı Güneye özlem (taga za yug) şiiri senfoni orkestrası eşliğinde okundu.

Uluslararası Struga Şiir Akşamları dolayısıyla her yıl dunyadan bir şaire “Altın Çelenk Şiir Ödülü” veriliyor. Bu ödül şimdiye kadar Türkiyeden yalnız Fazıl Hüsnü Dağlarca’ya 37 yıl önce verilmişti. Yahya Akengin de Altın Çelenk Ödülü’ne aday gösterilen şairler arasında bulunuyor.

Yahya Akengin yazdı: Struga Şiir Akşamları

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.