Bakan Elvan, Köprülü Kavşağı’nın açılışına katıldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 10 milyon liraya mal olan Bayburt Merkez Köprülü Kavşağının açılış törenine katıldı.

Bakan Elvan, Köprülü Kavşağı’nın açılışına katıldı
Bayburt Postası - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 10 milyon liraya mal olan Bayburt Merkez Köprülü Kavşağının açılış törenine katıldı. Bayburtspor taraftar gruplarının “Sayın Bakanım Bayburt’umuza hoş geldiniz” pankartları ile karşıladığı Bakan Elvan, burada önemli bir kaza atlattı. (Detaylar için tıklayın...)

Törene Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, AK Parti Gümüşhane  Milletvekili  Feramuz Üstün, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal, AK Parti Belediye Başkan adayı Mete Memiş ve partililer katıldı.

Ak Parti iktidarı döneminde Bayburt’a yapılan hizmetler hakkında bilgi vererek konuşmasına başlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, “Ticaret açısından önemli bir güzergah üzerinde bulunan Bayburt’a bakanlık olarak 305 milyon lira yatırım gerçekleştirdik. Topu topuna 2 kilometre bölünmüş yolu vardı Bayburt’un, bugün 77 kilometrelik bölünmüş yola sahip. 915 kilometre asfalt çalışması gerçekleştirdik. 5 adet köprü yaptık. 60 yıldır yapımı beklenen Salmankaş tünelini hayal olmaktan biz çıkardık. Erzurum- Bayburt güzergahında Kop Dağı tüneli çalışmaları devam ediyor.  Bayburtlu kardeşlerim çok daha güvenli seyahat imkanına kavuşacak” dedi.

AK Parti iktidarında hayal olan projelerin hayat bulduğunu söyleyen Bakan Elvan, “Hayal olan projeleri gerçeğe dönüştürdük. Yarının hayal olan projelerini de gerçeğe dönüştürmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Çıraklık, kalfalık dönemi geride kaldı. Şimdi ustalık dönemindeyiz ama bu dönemi sekteye uğratmak için çalışanlar var. Türkiye'nin itibarını sarsmaya, istikrarını bozmaya çalışanlar var ancak milletimiz onlara gereken cevabı çok yakın bir zamanda verecek” diye konuştu.

Türkiye’nin 2002 yılı ile kıyaslanamayacak bir duruma geldiğini söyleyen Bakan Elvan, “AK Parti ile son 11 yılda cumhuriyet tarihinde yapılan tüm yatırımların kat be kat fazlasını yaptık. Sayın Başbakanımızın liderliğinde bir yandan yılların ihmaline son verirken, Türkiye'yi geleceğe taşıyan, çağ atlatan projelere imza attık. Geride bıraktığımız 11 yıl içinde Türkiye ekonomisini tam 3,6 kat büyüttük. 11 yıl önce yaklaşık 230 milyar dolardan devraldığımız milli gelirimizi şu an itibariyle 822 milyar dolara çıkardık. Aynı şekilde ihracatımızı 4 kattan fazla artırarak 36 milyar dolardan, 152,5 milyar dolara yükselttik. Önümüzdeki 9 yıl içinde ihracatımızı 3,5 kat artırdığımızda 2023 yılı için belirlediğimiz 500 milyar dolar hedefini yakalamış olacağız" şeklinde konuştu.

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan ise Trabzon-Gümüşhane-Bayburt-Erzurum-Of-Çaykara ana arterleri üzerinde bulunan Bayburt Merkez Köprülü Kavşağı'nın 10 milyon liraya tamamlandığını vurgulayarak, "Kavşak için bin 500 ton demir, 2 bin 500 metreküp beton, 2 bin 162 metre fore kazık, 4 bin 241 metrekare toprakarme panel ve 80 metre toprakarme çelik şerit kullanıldı" dedi.

Konuşmaların ardından Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek ve Bayburt Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Şentürk tarafından Bakan Elvan'a plaket takdim edildi.

Açılışın ardından Bayburt Valisi Ünlüer'i makamında ziyaret eden Elvan, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ünlüer, Elvan'a ziyaret anısına çini işlemeli tabak hediye etti.

Bakan Elvan, bir süre Bayburt Grup Özel İdarespor ile Beşikdüzüspor arasında oynanan karşılaşmayı izledikten sonra Bayburt2tan ayrıldı.

NOT: İdris Güllüce ve Efkan Ala'nın soru kabul etmediği Bayburt ziyaretlerinin ardından, Bakan Elvan da aynı şekilde soru kabul etmedi. Oysa Bayburt halkı; Bakan Elvan'dan, saf dışı bırakıldığı "demiryolu güzergahı" konusunda bir açıklama bekliyordu!






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bünyami Gülbek 10 yıl önce

Bayburt m.vekili tren ile ilgilenmiyorki.!???,arkasından 18 bin imza toplandı.,yine sn başbakana götürmedi,sanki demiryolu,önemli değil gibi hareket ettiler,!??,ama yakında bedelini öderler.ve bayburtlu sizleri affetmeyecek.esenlikler.

Avatar
Alpaslan Aslan 10 yıl önce

Bundan sonra ne yapılacak hani tren yolu hani hava alanı söz verin yapacagınıza oy verelim öyle bedava oy yok

Avatar
Alpaslan Aslan 10 yıl önce

Bundan sonra ne yapılacak hani tren yolu hani hava alanı söz verin yapacagınıza oy verelim öyle bedava oy yok

Avatar
Alpaslan Aslan 10 yıl önce

Bundan sonra ne yapılacak hani tren yolu hani hava alanı söz verin yapacagınıza oy verelim öyle bedava oy yok

Avatar
ALOŞ 10 yıl önce

Bakanlar yerine Sayın Vekil Bey sorulara cevap verir. Mesele yapmayın. Zaten Bayburt un sorunları yoktur. Onun için Bakanlar sorun olacak soruların sorulmaması daha iyidir. Bayburt için sıfır sorunlu yıllar.

Avatar
Muharrem 10 yıl önce

Aman dikkat sayın bayburtlular bunlar her şeyi çalar.

Avatar
Cem Kara 10 yıl önce

Hangi siyasi anlayışa teslim olursak olalım; Bayburt'tu particiliğin, menfaatlerimizin üzerinde göremediğimiz müddetçe hizmet almamamız mümkün değil.Bu hizmetlere gelince Türkiye'de yapılanlara bakınca Bayburt'ta yapılan hiç bir şey yok.

Avatar
Hakan Can 10 yıl önce

Umarım 30 martta ak parti dersini alır. Tren bizim kurtuluş çaremizdi bunu fark edemeyen basiretsiz ufuksuz idarecilerimiz öyle bakanların şamlayıp şerbetlemesiyle bu işi ört bas edemezler. Bizde halk olarak yemiyoruz zaten. Ha ak parti bayburtta belediyeyi tekrar alırsa ona da söylenecek söz yok...