Çoruh Nehri Şehir Geçisi Projesi'nde 2. Etap

Bayburt’ta Çoruh Nehri Şehir Geçişi 2. etap projesi kapsamında incelemelerde bulunmak üzere Ankara ve Trabzon’dan Bayburt’a gelen DSİ heyetiyle, yapılacak proje konusunda fikir alış verişinde bulunuldu.

Çoruh Nehri Şehir Geçisi Projesi'nde 2. Etap
Bayburt Postası - Vali Cüneyt Epcim, Milletvekili Fetani Battal, AK Parti İl Başkanı Hacı Ali Polat ve İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Ağın, DSİ Proje ve İnşaat Dairesi Başkanı Ali Gökyel’in de aralarında bulunduğu DSİ heyeti arasında Üniversite Köprüsü ve Kaleardı Köprüsü arasında Çoruh Nehri Şehir Geçişi 2. Etap Projesi kapsamında yapılması düşünülen kentle bütünleşik bir proje konusunda bölgede incelemelerde bulunarak değerlendirme yapıldı.

Değerlendirmeler sonucunda şehrin estetiğine uygun olmayan ve yıpranan Taş Köprü, Meydan Köprüsü, Kaleardı Köprüsünün yıkılarak yeniden yapılacağı ve Kaleardı mahallesinde mezbahanenin bulunduğu kısıma bir köprü daha inşa edileceği, 1. etap projesindeki eksikliklerin bazı dokunuşlarla giderileceği, açılıp kapanabilir setlerle Çoruh’un vatandaşlarca daha da hissedileceği bir projenin hayata geçirileceği kaydedildi.

Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, şehrin merkezinin bu bölge olduğunu belirterek yapılacak projenin estetik güzelliği bakımından bu noktaya uygun olması gerektiğini belirtti.

Epcim, “Özellikle buraları bizim çok çekici bir şekilde yapmamız lazım. Biz buraya turistik amaçlı kullanabilceğimiz bir proje istiyoruz. Burada imalat zorlukları var, kamulaştırma zorlukları var. Geçmişte iyi niyetli çabalar var ama bir şekilde sonuç alınamamış. Karşımızda ülkemizin en önemli kalelerinden biri var. Dolayısıyla kale ile nehri bütünleştirecek bir proje istiyoruz” dedi.

Epcim, önümüzdeki bir ay içerisinde projenin hazırlanacağını belirtti.

Bayburt Milletvekili Fetani Battal da Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli ile görüştüğünü buraya yapılacak proje konusunda kendisinin her türlü desteği vereceğini aktardı.

Ankara’da projeyi takip edeceğini belirten Battal, bölgeye yapılacak projenin estetik güzelliğinin yanı sıra enerji üretebilecek bir proje olması konusunda da heyete önerilerde bulundu.

Gökyel de, 1 ay içerisinde gerekli fizibilite çalışmasının yapılacağını ve bölgeye yapılacak birkaç alternatif projeyi kendilerine sunacaklarını kaydetti.

İncelemelerde Yargıtay Onursal Başkanvekili Abdulkadir İlhan ve Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun da yer aldı.

Dün yapıldı, bugün tartışılıyor!

Öte yandan yakın zamanda Erzurum Köprüsü civarında hayata geçen çalışma, bugün görüntü kirliliğinden ve bir nehri kanala hapsetmekten başka bir şey ifade etmiyor. 

O kadar karşı çıkılmasına rağmen ısrarla yapılan proje kapsamında, nehrin yatağına yapılan müdahale ile milyonlarca canlının hayatı 'hiç' sayılmıştı. Bu çalışma bundan sonra yapılacak çalışmalar için bir ibret vesikası olarak sayılsın! Çalışmayı yapacak kişilere önce bu proje gösterilsin.  



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat çelik 4 yıl önce

Çoruh için Bayburt için bişey yapmakmı istiyorsunuz; Erzurum köprüsünden başlayıp kaleardı boğazına kadar olan kısımda Çoruhun sağındaji ve solundaki insanla çoruhun arasına engel konan ucube binaları yıkıp temizleyin.

Avatar
Bayburtlu 4 yıl önce

Bir memleketin gelişmediğinin en bariz göstergesi ortada, yıllardır şu Çoruh üzerine devletin kaç trilyon parası aktı gitti. İnsanlar işsizlikten, sosyal imkansızlıklardan, problemli yöneticilerden... memleketi terk edip gidiyor. Önceliğiniz işsizlik olsun memleketimize faydalı işler yapanlardan Rabbim razı olsun, çalıp çırpanları da Rabbim ıslah etsin...

Avatar
VELİ 4 yıl önce

YAPILAN BU DEĞERLENDİRME TOPLANTISINA PARTİ BAŞKANI KATILIYOR, BELEDİYEDEN YEREL YÖNETİMDEN BİR ALLAH'IN KULU YOK. NASIL BİR MEMLEKET HALA ANLAMADIM. ÇAĞRILDIMI, ÇAĞRILMADIMI ONU'DA BİLMİYORUZ. KİMSEYİ SUÇLAMIYORUM. AMA BELEDİYEDEN BİRİNİN DE GÖRÜŞÜ ALINMALIDIR.

Avatar
Sinan 4 yıl önce

Yapmayın, dokunmayın...
Biz bu halinden şikayetçi değiliz.
Buradan Bayburt un yerel gazetelerine de sesleniyorum. Sizin çok büyük sorumluluğunuz var. Bu tür geri döndürülemez projelerin önünde durun, kamuoyu oluşturun.
Çoruh a yapılan facia ortada. Zamanında milletin sesini daha fazla duyursaydınız durduralabilirdi.

Avatar
XL 4 yıl önce

KOMIKSINIZZZZ

Avatar
Kalenin tepesi 4 yıl önce

Köprülere eyvAllah ama çoruh'un katline gelince ayran bulamayız içmeye gemiyle gideriz kop Dağına. trilyonlari har vurun harman savurun bir ucube yapılır birileri servetine servet katar beş on sene sonra tekrar birileri gelir yıkar milyarlar harcanır ,çoluk çocuk , işsiz esnaf, işsiz üniversitesi mezunları işsizlik ten evlenemeyen gençler toplanır sabahtan akşama kadar bir yapılışını birde yıkılışıni seyreder karnımızı doyurur tekrar erkenden en güzel seyredeğimiz yeri kapariz nasıl olsa boş vaktimiz çok

Avatar
Ozan 4 yıl önce

Projeyi mühendis yaparsa hata olmaz. Ama emir alıp emire göre yapılırsa o proje mühendisin değil emir mühendisinin olur. Hata da bol olur ve masraf da artar.

Avatar
Beybars 4 yıl önce

Hep söylerim yine söylüyorum bir bir kentin belediye reisi sanatçılardan seçilmeli bakın ozaman şehir nasıl bir sanat eserine dönüşüyor mesela hüsamettin kocan olmalı ozaman şehrimiz sanat ve modernlikle birlikte inşaa edilir