Çocuklar trafiğe el attı!

İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığınca başlatılan "Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük" projesi kapsamında Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, çocuklara kırmızı renkli düdük, tişört ve broşür dağıttı.

Çocuklar trafiğe el attı!
Bayburt Postası - Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük" projesi kapsamında, çocuklara kırmızı renkli düdük, tişört ve broşür dağıttı. 

Kurban Bayramı'nda oluşabilecek trafik kazalarının önlenmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığınca başlatılan proje çerçevesinde Emniyet Müdürü Sezayi Er ile polis uygulama noktasına gelen Vali Pehlivan, burada trafik ekiplerince durdurulan araçlardaki çocuklara projeyi anlattı. 

Pehlivan, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nın yaklaşması dolayısıyla projeyi Bayburt'ta da hayata geçirdiklerini söyledi. 

Yurt genelinde trafik kazalarında artış yaşandığını üzülerek takip ettiklerini belirten Pehlivan, "Bu artışı ve yaşanan bu kazaları azaltmak, hatta ortadan kaldırmak hedefiyle yıl içinde de çeşitli uygulamalar yapılıyor. Bu bayrama münhasır da özellikle çocuklarımızın yetişkinleri uyarmasını sağlamak maksadıyla 'Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük' projesi başlatıldı." dedi. 

Pehlivan, projenin Bayburt'ta da bugün itibarıyla başlatıldığını ve trafik ekiplerinin bugünden itibaren sürücüleri bilgilendireceğini ifade ederek, şunları kaydetti: 

"Çocuklara bugün bizim yaptığımız gibi tişört, şapka ve düdük dağıtmak suretiyle onlara bu denetleme konusunda yardımcı olma talebinde bulunulacak. Onlar özellikle birçok trafik kuralı içerisinde kemer takma, hız limitlerine uyma ve araç kullanırken cep telefonuyla konuşmama hususunda büyüklerini uyaracaklar, düdükle ikaz edecekler." 

Sürücülerin, şehir içi ve şehirler arası yollarda seyrederken trafik kurallarına, uyarıcı işaretlere ve trafik ekiplerinin ikazlarına dikkat etmelerini isteyen Pehlivan, "Önemli olan önce kendi can güvenliğimiz ve karşı tarafta seyredenlerin can güvenliği. Can güvenliğini sağlamak adına, kazaları önlemek adına lütfen kurallara uyalım. Bayram sevincimiz hüzne dönüşmesin." ifadesini kullandı. 

Öte yandan, proje kapsamında trafikte çekilen fotoğrafları sosyal medyadan #KırmızıDüdük" etiketiyle paylaşıp en fazla beğeniyi alan 100 çocuğa bisiklet hediye edilecek.AA


Anahtar Kelimeler:
Ali Hamza Pehlivan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.