Fatih Dündar'dan 'Kop Şehitleri'ne ithafen 'Kop Ağıtı'

Türk tarihinin şanlı sayfalarından biri olan Kop Savunması'nın aziz şehitlerine ithaf edilen 'Kop Ağıtı' adlı klip yayınlandı.

Fatih Dündar'dan 'Kop Şehitleri'ne ithafen 'Kop Ağıtı'

Bayburt Postası - Anadolu müdafaasında önemli dönüm noktası olan Kop Savunması’nın şehit ve gazilerine ithafen icra edilen ‘Kop Ağıtı’ klibi yayınlandı.

Söz ve müziği Bayburt Kültür-Tarih ve Edebiyat Derneği (BAYDER) Başkanı olan Fatih Dündar’a ait olan ‘Kop Ağıtı’ eser, Dündar'ın kardeşi Uğur Dündar tarafından seslendirildi.

Kop Savunmasının yaşandığı alanlarda yaz ve kış görüntüleriyle klip çekimleri tamamlanan eser, Bayburt 103. Kurtuluş yıldönümüne sayılı günler kala yayınlandı.

Klibi izlemek için tıklayınız...

Öncelikli olarak youtube kanalında paylaşılan klip, video/mp3 olarak tüm sosyal ve dijital platformlarında yer aldı. Ayrıca bazı yerel kanallarda da yayınlanmaya başladı.

Bu eserin, ‘muvaffak olunmuş Plevne’ olarak nitelendirilen Kop Savunması’na, bu şanlı müdafaanın şehit ve kahramanlarına bir nebze olsun farkındalık oluşturacağını belirten Fatih Dündar, katkılarından dolayı Kenan Yavuz'a ve emek veren herkese teşekkür etti.

Klibi izlemek için tıklayınız...

Kop Ağıtı

Selamımı alıp götürsün rüzgar
Desin Kop Dağları geçit vermiyor
Vatan için doğmuş yiğit evlatlar
Siper olmuş gözü mermi görmüyor

Bir yanı dumanlı bir yanı ayaz
Ufukta şehadet dillerde niyaz
Ateşten geceler karanlık biraz
Karlı dağlar pek de beyaz durmuyor

Anam duasını eksik etmesin
Küffarın silahı cana yetmesin
Düşmanı atmadan ömür bitmesin
Dündari, vatansız hayat sürmüyor

Söz & Müzik: Fatih Dündar
Vokal: Kader Top
Bağlama: Mustafa Gökoğlan
Mey: Serdar Eslek
Bas Gitar & Piyano: Salih Başaran
Aranjör / Klip Yönetmeni: Fatih Dündar

Klibi izlemek için tıklayınız...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.