Şimşek’ten tarihi başarı!

Bayburt Postası- Milli kayakçı Emre Şimşek’ten 2014’te yapılacak olan Kış Olimpiyatları öncesinde bir başarı daha. Kars'ın Sarıkamış ilçesinde düzenlenen "Uluslararası Alp Disiplini Sarıkamış Kupası’nda yapılan slalom yarışlarında, milli kayakçı Emre Şimşek tüm kategorilerde 2. oldu.

Şimşek’ten tarihi başarı!

Bayburt Postası- Milli kayakçı Emre Şimşek’ten 2014’te yapılacak olan Kış Olimpiyatları öncesinde bir başarı daha. Kars'ın Sarıkamış ilçesinde düzenlenen "Uluslararası Alp Disiplini Sarıkamış Kupası’nda yapılan slalom yarışlarında, milli kayakçı Emre Şimşek tüm kategorilerde 2. oldu.

16-17 Mart 2013 tarihlerinde yapılan Sarıkamıs Kupası’nda tarihi bir başarıya imza atan Şimşek, yarışlar sonunda Türk tarihinin en iyi FİS puanını elde etti. Slalom ve Dev Slalom yarışlarında piste çıkan milli sporcu Şimşek, tüm kategorilerde 2’incilik elde etti. 

İlk gün 17.74, ikinci gün 35.48, üçüncü gün 68.87 puan alan Emre Şimşek, dördüncü gün de 69.28 puan alarak ortalamada ilk 500’e giren ilk Türk sporcu oldu. 8 ülkeden 60 sporcunun katıldığı yarışlarda, Harun Şimşek de piste çıktı. İlk günkü yarışlarda diskalifiye olan Harun Şimşek, ikinci günkü yarışlarda 11’inci, son gün yapılan yarışlarda ise 7’inci oldu.

Uluslararası Kayak Federasyonu tarafından Bayraktepe Kayak Merkezi'nde düzenlenen FIS Sarıkamış Kupası slalom ve büyük slalom yarışları tamamlandı. 8 ülkeden 60 sporcunun katıldığı yarışlarda dereceye giren sporculara madalyaları verildi. Törende bir konuşma yapan Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık Sarıkamış’ta 4 gün boyunca devam eden uluslararası bir turnuvayı sorunsuz ve başarılı bir şekilde şekilde tamamladıklarını söyledi.

Konuşmasında, yurt dışından gelen FIS yetkilerinin de organizasyondan memnun kaldıklarını anlatan Ayık, "Burada Avrupa'dan birçok ülke ve komşu ülkeleri ağırladık. Bu cennet kayak merkezimizi, Sarıkamış'ı ve ülkemizi tanıttık. Misafirperverliğimizi ve güler yüzümüzü gösterdik. Bu açıdan da çok önemli" dedi.

Ayık, şöyle konuştu:

"Ama her şeyden önemlisi muhteşem bir sonuçla bu kupadan ayrılıyoruz. Tarihimizdeki en düşük FIS puanımızı elde ettik. Hedefimiz bu sene 30 puanın altına düşebilmekti. Şimdi 17 FIS puanına düşürdük. Çocuklarımız inanılmaz başarılıydı. Toplam 20 madalya kazandık. Çocuklarımız çok güçlü rakiplerle mücadele ettiler ama çok iyi yarıştılar. FIS puanını çok iyi düşürdüler. Bu şu anlama geliyor; bir daha ki sene yapılacak olimpiyat yarışları elemelerine daha fazla sporcuyla katılma imkanı bulacağız”

Şimşek: “Olimpiyatlara doğrudan katılabilirim”

Öte yandan yarışmalarda tarihi bir başarı elde eden milli sporcu Emre Şimşek, Sarıkamış’ta elde ettiği 2’inciliğin Kış Olimpiyatları’na doğrudan katılabilmek için önemli olduğunu söyledi.

Bayburt Postası’na yaptığı açıklamada, yarışmada aldığı dereceyle FIS puanını düşürdüğünü söyleyen Şimşek, “Sarıkamış’taki yarışlar, olimpiyatlara katılmak için önemliydi. 8 ülkenin katılımıyla yapılan yarışlarda Türkiye olarak önemli bir başarı elde ettik. Ben de kendi adıma FIS puanını biraz daha düşürdüm. Olimpiyatlara kadar daha çok yarış var. 2014 Ocak ayına kadar daha çok derece alacağıma ve FIS puanını olimpiyatlara doğrudan katılabilecek seviyeye düşüreceğime inanıyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.