Bu coşku, Süper Lig'de yok!

Bayburt Postası - Gençosman Stadyumu tarihinin en coşkulu günlerini yaşıyor. Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) mücadele eden ve şampiyonluk mücadelesi veren Bayburt Group Özel İdare Gençlikspor, müthiş bir taraftar desteğini arkasına aldı.

Bu coşku, Süper Lig'de yok!

Bayburt Postası - Gençosman Stadyumu tarihinin en coşkulu günlerini yaşıyor. Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) mücadele eden ve şampiyonluk mücadelesi veren Bayburt Group Özel İdare Gençlikspor, müthiş bir taraftar desteğini arkasına aldı.

12 yıllık profesyonel futbol özlemine son vermek isteyen sarı lacivertlilerin en büyük destekçisi, bir zamanların 3. Lig şampiyonu ve 2. Lig takımlarından Bayburtspor’un taraftarları oldu.

Bayburt’un uzun yıllardır Türkiye genelinde profesyonel futbol takımı olmayan iller arasında yer alması, Bayburtlu’nun futbola olan ilgisine engel olamadı. Aksine futboldaki başarıyı ne kadar çok istediğini gösteren sporseverler, Bayburt Group Özel İdare Gençlikspor’un başlattığı heyecan fırtınasına kayıtsız kalmadı.

BAL Ligi'nde mücadele eden ve hedefini 3. Lig olarak belirleyen Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor'un Gençosman Stadyumu’nda oynadığı maçlar adeta karnaval havasında geçiyor. Konfetiler ve meşalelerle stadı renk cümbüşüne çeviren taraftarlar, takıma özel üretilen sloganlar ve pankartlarla da Süper Lig’de mücadele eden birçok takımın taraftarına da adeta taş çıkartıyor. 

Özlenen ve son zamanlarda bu ilgiyi arttıran faktör beklendiği gibi Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor'un BAL Ligi'nde zirve mücadelesine iddialı bir şekilde devam etmesi oldu. Lige sürpriz mağlubiyetlerle başlayan sarı lacivertlilerin hayal kırıklığı yaşatmasına rağmen Gençosman’daki coşkuyu her geçen gün artırmaya devam eden taraftarlar, sarı lacivertlilerin son haftalardaki puan kayıplarına rağmen de, ilgisini katlayarak çoğaltmaya devam ediyor.

Deplasmanda da yalnız değil

Bu sezon BAL Ligi temsilcimiz Bayburt Group Özel İdare Gençlikspor’u destekleme kararı alan taraftar grupları, sarı lacivertlileri içeride olduğu gibi dışarıda da yalnız bırakmıyor.

Ligin ilk haftalarından itibaren Gençosman Stadyumu’nda oynanan maçlarda sarı lacivertlilere destek veren taraftarlar, deplasman maçlarına çıkarma yapıyor. Her hafta artan bir coşkuyla, Bayburt Group İl Özel İdare Gençlikspor'a destek veren taraftarlar, zaman zaman renkli şovlarıyla Gençosman Stadyumu'nun geçmiş yıllardaki coşkulu günlerini de hatırlatırken, benzer bir coşku deplasman maçlarında da yaşanıyor.

Taraftarlar, Bayburt Group Özel İdare Gençlikspor’un ligdeki sıralamasını etkilemek için elinden gelen her şeyi yapıyor. Bayburt Group Özel İdare Gençlikspor’u çok yakından ilgilendiren maçlara da ilgi gösteren taraftarlar, sadece takımlarını değil puan yada puanlar alması halinde sarı lacivertlilerin ligdeki sıralamasını doğrudan etkileyen takımlara da destek veriyor.

Kurukafalar

Bayburt’un köklü kulüplerinden biri olan ve uzun yıllar sonra 2009 yılında tekrar sahalara dönen Şazirzihnispor kulübünün taraftarları Kurukafalar, 1960 yılından itibaren sarı lacivertli Şairzihnispor’u destekledi.

2009 yılından bu yana da 1. Amatör Kümede oynayan takımlarını halen yalnız bırakmayan Kurukafalar, bu sezon Mustafa Akbaş liderliğinde Bayburt Group Özel İdare Gençlikspor’u destekleme kararı aldı. Grubun lideri Mustafa Akbaş, aynı zamanda Şairzihnispor Kulübü’nün de başkanlığını yapıyor.

Gadalar

Gadalar taraftar topluluğu ise geçmiş yıllarda Bayburtspor’u destekleyen genç taraftar topluluğunun bir simgesi olarak kuruldu. Profesyonel liglerde Bayburtspor’un hem içeride hem de dışarıda yalnız bırakılmadığı yıllarda, sarı siyahlı efsane takımın en çilekeş ve gönüllü üyeleri olarak bilinen taraftarlarını temsilen kurulan Gadalar, 2009’da sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla oluştu.

Bayburtspor’un önce 2. Ligden daha sonra da 3. Ligden düşmesi ile birlikte etkinliğini kaybeden taraftar topluluğunu hatırlatmak ve Bayburtspor’u yeniden profesyonel liglerde görmek isteyen Gadalar, grubun liderleri Orhan Sol ve Adem Tekdemir öncülüğünde bu sezon tıpkı Şairzihnispor taraftarları gibi ‘Hep Destek Tam Destek’ sloganıyla Bayburt Group Özel İdare Genlikspor’u destekliyor.

Genç Bayburtsporlular

3. Lig hedefiyle BAL Ligi’nde mücadele eden Bayburt Group Özel İdare Gençlikspor’u sıkı bir şekilde takip eden sporseverler arasında, takımı destekleyen bir başka taraftar grubu Genç Bayburtsporlular oldu. Gençosman’daki pankart şovlarıyla dikkat çeken Genç Bayburtsporlular, portatif tribündeki ilginç dövizlerle Bayburt Group Özel İdare Genlikspor’a destek veren bir başka taraftar grubu oldu.

Kurukafalar, Gadalar ve Genç Bayburtsporlular’dan oluşan ve her geçen hafta artan coşkuyla yaklaşık sayıları şu ana kadar 7 bin kişiye ulaşan taraftarlar, anlaşılan tam 12 yıl sonra futboldaki profesyonel başarı özlemini dindirmek için çok sabırsız…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.