MHP, belediye başkan adaylarını tanıttı

Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt İl Teşkilatı aday tanıtım toplantısı düzenledi.

MHP, belediye başkan adaylarını tanıttı
Bayburt Postası - Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt İl Teşkilatı aday tanıtım toplantısı düzenledi.

Şair Zihni Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya MHP MYK Üyesi İdris Aydın, MHP Bayburt İl Başkanı Bekir Kasap, MHP Merkez İlçe Başkanı Muharrem Baykal, MHP Bayburt Belediye Başkan adayı Hükmü Pekmezci, Aydıntepe Belediye Başkanı ve adayı Haşim Şentürk, İl Genel Meclisi Üyesi Kemal Yücel, ilçe ve belde belediye başkan aday adayları katıldı.

Aday tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Bayburt Belediye Başkan adayı Hükmü Pekmezci, halkın kendisine gösterdiği ilgiyi çekemeyenlerin kendisini yaşı ve hasta olduğu yönünde iddialarla karalamaya çalıştıklarını kaydetti. Pekmezci, yaşı ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ı örnek vererek ‘aynı yaştayız’ derken, hastalığı ile ilgili ise, “Bir tek hasatalığım var, o da Bayburt’un hastasıyım” dedi.

Hükmü Pekmezci, 1999-2004 yılları arasında Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı hizmetleri anlatarak sözlerine başladı. Pekmezci, göreve geldiğinde Bayburt’un sularının saatlere göre aktığını belirterek, görev yaptığı sürede Masat’tan Maden’e çelik borularla yeni bir şebeke yaparak su getirdiklerini ve Bayburt tarihinde ilk kez düzenli su akışını sağladıklarını söyledi ve bunu Bayburt Belediyesi kaynaklarıyla gerçekleştirdiklerini kaydetti.



Bayburt’ta çöplük namına kullanılan mevkide Yeni Şehir Parkı projesine hayata geçirdiklerini söyleyen Pekmezci, “Birilerinin kafasında orayı başka amaçla kullanma düşünceleri vardı. Yaklaşık 120 bin metrekarelik o alanı Bayburt halkının hizmetine sunduk. Yarı olimpik yüzme havuzu, göleti Osmanlı konağı, kamelyaları, şelalaesi, çocuk oyun alanları ile Bayburt halkının kullanabileceği bir nezih hale getirdik. O günün şartlarında tüm bedelini kendimiz karşıladık” dedi.

Şehit Osman Dağı’nda Kır Kahvesi ve Sıla Kent projesine imza attıklarını hatırlatan Pekmezci, “Bizden sonra gelen arkadaşlar biraz abarttılar ve orayı bir beton yığınına döndürdüler” diye konuştu.

Kendisinden önce başlayan belediye binasını tamamlayıp, satılmış olan birinci katlarını da geri alarak belediyenin hizmetine sunduklarını söyleyen Pekmezci,  Türk Dünyası Parkı projesini hayata geçirdiklerini, Bayburt Belediyesi tarihinde ilk kez bir bedelsiz imar uygulaması yaptıklarını ve telekom ve tedaş kablolarının kendi dönemlerinde yerin altına alınarak tüm caddelerin yeniden inşa edildiğini belirtti.

“Tecrübemle daha güzelini yapacağım”

“Bayburt halkına samimi içten duygularla şahsıma gösterdiği teveccühe teşekkür ediyorum” diyen Pekmezci, “Benimle birlikte diğer partilerden aday olan arkadaşlarımız var. Hepsini yürekten kutluyorum. Hepsi inanıyorum ki bu memlekete bir takım hizmetler yapmak için yola çıkacaklar. Ama ben diyorum ki, ben onlardan daha iyisini, tecrübemle daha güzelini yapacağım. Bunu başaracağımıza yürekten inanıyorum. Allah nasip ederse 31 Mart’tan sonra sizlerin teveccühü ve desteği ile o makama gelirsek, her şeyden önce tarafsız ve adil bir yönetim sergileyeceğiz. Şeffaf ve hesap verebilen bir belediye oluşturacağız. İnsan saygı ön planda olacak. Herkesi kucaklayacağız. Özellikle Bayburt’un en büyük talihsizliği olan göç olgusuna çözüm bulma adına belediye adına yeni iş imkanları oluşturup çare olmaya çalışacağız. Proje hazırlık çalışmlarımız sürüyor, ilerleyen zamanda projelerimi sizlere sunacağım” dedi.

Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı hizmetlere birşey söyleyemeyenlerin kendisini yaşı ve hasta olduğu yönünde iddialarla karalamaya çalıştıklarını kaydeden Pekmezci, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı:

“Erdoğan ve Yıldırım’la aynı yaştayım”

“Sizlerin şahsıma gösterdiğiniz teveccüh ve yakın ilgi birilerini rahatsız ediyor. Benim geçmiş dönemdeki çalışmalarımla ilgili, sizin malınızı koruma adına verdiğim gayretlerle ilgili bir şeyler söyleyemeyenler, bir iki konu gündeme getiriyorlar. Bunlardan biri yaşım. Ben 64 yaşındayım. Şuanda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’la aynı yaştayız. Yine sayın Binali Yıldırım’la da aynı yaştayız. Şimdi Binali Yıldırım bey İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday oluyor, gündeme gelmiyor. Sayın Erdoğan Türkiye Cumhuriyetini yönetiyor, gündeme gelmiyor ama ben Türkiye’nin en küçük şehrine belediye başkanı adayı olunca yaşım gündeme geliyor.”

“Tek bir hastalığım var, ben Bayburt hastasıyım”

“Bir diğer konu da özellikle hasta olduğum yönünde söyleniyor. Allah’ıma şükürler olsun şuana kadar ciddi bir rahatsızlığım olmadı. 2004 yılındaki seçimlerden sonra ister istemez bir stres oluştu ve bu süreçte saçlarım döküldü ve kel bir başkan oldum. Bu arkadaşlara şunu söylemek isterim. Tek bir hastalığım var, ben Bayburt hastasıyım. O hasta olduğum şehre belediye başkanı olarak hizmet etmek istiyorum. Beni Belediye Başkan adayı olarak bugün huzurlarınızda bulunduran sayın Genel Başkanım Devlet Bahçeli’ye, MHP’nin çok değerli yöneticilerine teşekkür ediyorum.”



Törende bir konuşma yapan MHP Bayburt İl Başkanı Bekir Kasap da yaptığı konuşmada Cumhur İttifakı’nın önemine değindi. Kasap, Bayburt’u en iyi şekilde idare edeceklerini belirttiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“31 Mart 2019’da Türkiye kazansın istiyoruz”

“31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerine, önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben ilkesi kapsamında bakıyor, bu şekilde kavrıyoruz. Çünkü Türkiye’nin beka düzeyinde tehditlerle muhatap olduğunu görüyor, sadece elimizi değil gövdemizi de taşın altına seve seve koyuyoruz. 31 Mart 2019’da Türkiye kazansın istiyoruz. 31 Mart 2019’da huzur, kardeşlik, refah, beka ve milli birlik öne çıksın diyoruz. Milli mutabakatla, Cumhur İttifakı’nın ruhuyla Türkiye’nin prangalarını söküp atacağız. Denizi geçmişken derede boğulmayacağız. Yeni bir Türk zaferine cumhurun ittifak duruşuyla imza atacağız. Ve mutlaka başaracağız, 2023 hedeflerine el ele, omuz omuza, dayanışma halinde ulaşacağız.”

“Bayburt, yanlış betonlaşmanın mağduru oldu”

“Aziz Bayburt’umuz son birkaç dönemdir farklı isimlerin yönetimine teslim edildi. Bu dönemlerde Bayburt; ekonomik, tarihi ve kültürel anlamda bir arpa boyu kadar yol katedemedi. Aksine bu dönemde Bayburt, yanlış betonlaşmanın mağduru oldu. Ekonomik sorunlara çözümler üretilemediği için göç verdi, eridi. Bayburtlu Zihni bu ahvali görseydi yine şu dizeleri dile getirirdi:

Vardım ki yurdundan ayağ göçürmüş
Yavru gitmiş ıssız kalmış otağı
Camlar şikest olmuş meyler dökülmüş
Sakiler meclisten çekmiş ayağı

Var olan kısıtlı iş imkanları belirli çevrelere peşkeş çekilerek halk küstürüldü. Sosyal yardımda bile ihtiyaç sahibi olma şartı yerine tanıdık olma ve sadık olma şartı arandı. Bu ve bunun gibi yüzlerce sorun Bayburt’umuza çok ciddi zararlar verdi. Kısacası “Bayburt Bayburt olalı bele bi zulüm görmedi.”

“Bayburt’u ihya edebilir, imar edebiliriz”

"Aziz hemşerilerimizin bu zarar ve ziyandan bir an önce kurtulup işi ehline vermeleri gerekiyor. Büyüklerimizin de dediği gibi “ekmeği ekmekçiye ver üstüne de bir ekmek ver.” Biz bu işin ocağında piştiğimizi daha önce kanıtladık. Yine yapabiliriz. Bayburt’u ihya edebiliriz. Bayburt’u imar edebiliriz. Bayburt’u hak ettiği noktalara ulaştırabiliriz. Bunu inançla, azimle ve vatan aşkıyla yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Belediyecilik bazılarına göre makam, mevki ve rant kapısı olabilir. Bize göre ise belediyecilik hizmet kapısıdır. Biz Bayburt’un hakimi değil hizmetlisi olmaya talibiz.”

“Siyasi parti yöneticisi gibi davranmayın”

“Daha önceki seçimlerde bazı devlet kurumu amirlerinin ve devlet yöneticilerinin görev tanımları dışına çıkarak adeta siyasi bir partinin yöneticisi gibi davrandıkları bilgisi bize ulaştı. Bu arkadaşları ikaz ediyorum: siyasi parti yöneticisi gibi davranmayın, işiniz neyi gerektiriyorsa onu yapın. Siyaseti siyasilere bırakın. Devletin imkanlarını bir partinin emrine sunarak yüksek makam ve mevki beklentisi içinde olmak alçaklıktır. Liderimiz sn Dr. Devlet Bahçeli’nin dediği gibi “Vatan olmadan siyaset yapılmaz.”  Vatanını en çok seven görevini yapandır. Bu gibi çirkin davranışlara yeltenen kurum amirlerini hoşgörüyle karşılamayacağımızdan ve gerekeni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.”

“Üç hilali Bayburt Kalesine asacağız”

“Bizim önceliğimiz vatan ve millettir. Vatanımız ve milletimiz için hayırlısı neyse biz onu isteriz. Bu yolda karşılaşabileceğimiz türlü türlü belalara, cefalara göğüs germeyi bir şeref biliriz. Vatan şairi Namık Kemal’in şu dizelerinde belirttiği gibi,

Felek her türlü esbab ı cefasın toplasın gelsin
Dönersem kahpeyim millet yolunda azimetten.

Allah’ın izniyle 2019 Martta şanlı üç hilali Bayburt Kalesine asacağız. 2019 Mahalli İdareler Seçiminin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

Toplantıda MHP MYK Üyesi İdris Aydın ve Aydıntepe Belediye Başkanı ve adayı Haşim Şentürk de birer selamlama konuşması yaptılar.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
M.T.K 5 yıl önce

"Milli mutabakatla, Cumhur İttifakının ruhuyla Türkiye'nin prangalarını söküp atacağız" bu olgu ile Sayın Bahçeli büyük şehirlerde aday göstermeyerek Ak Parti adaylarına destek vereceğini belirtti. Bayburt'ta ise çıkmış belediyeyi alacağız diyorlar. burda bir çelişki yok mu? madem BEKA, Madem mutabakat madem ittifak o halde bırakın Ak Parti tek başına seçime girsin, siz de destekleyin. bu nasıl ittifak anlayışı? bu nasıl beka sorunu? Ak Parti beceriksiz ise neden ittifaka girdiniz? neden şehirleri Akp ye teslim ediyorsunuz? neden ülkeyi akp'nin yönetmesine izin veriyorsunuz? çelişki, çelişki, çelişki..

Avatar
Ahmet Güneş 5 yıl önce

Bugüne kadar ak partiye oylarımı verdim. Bu seçimde oyum Hükmü Pekmezcinin. İnsanlığı tecrübesi ve güvenilirliği ile bu makamı dolduracaktır.

Misafir Avatar
bayburt 5 yıl önce @Ahmet Güneş

Ahmet bey en iyi imarı Aydıntepe belediyesi uyguluyor.

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
FATİH ERDOĞAN 5 yıl önce @Ahmet Güneş

SN HÜKMÜ BEYE ,HER YÖNÜYLE İTİBAR EDİLİRR.!!!,AYRICA G.HANE GİBİ İMAR
DADA ADALETİ SAĞLAR,BÜTÜN BAYBURTLU EV VE İŞ YERİ SAHİBİ OLUR.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Bayburtlu 5 yıl önce

Akpartili olmama rağmen MHP nin Bayburtta kazanacağını ümit ediyorum. Seçimden sonra mahalle sorunlarıyla ilgikenmenizi, dolmuş meselesini çözmenizi ümit ediyor, başarular diliyorum.

Avatar
reis 5 yıl önce

çelebi ruhlu insan yolun açık olsun.

Avatar
Bahadır Aydoğan 5 yıl önce

Sayın başkanım çıktığın buyolda Allah yardımcın olsun inşAllah o sefer bu sefer

Avatar
Bayburtlu 5 yıl önce

Sevgili başkanım sizi hiç kimse hırsızlıkla. Partizanlık bulunduğunuz başkanlığı kendi menfaatinize kullandığınızı söyleyemez bu şeref size yeter

Avatar
hayırlı olsun 5 yıl önce

başkanım şimdiden hayırlı olsun.

Misafir Avatar
bahri 5 yıl önce @hayırlı olsun

anketler sn hükmü bey diyor,ankara cumhur ittifakı diyor,başarılar.

Beğenmedim! (0)