Cumhur İttifakı Bayburt’ta ortak aday mı gösterecek?

31 Mart 2023 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde büyükşehirler başta olmak üzere bazı illerde ortak aday çıkaracak olan AK Parti ve MHP’nin görüşmeleri sonuçlandı.  

Cumhur İttifakı Bayburt’ta ortak aday mı gösterecek?

Bayburt Postası - Dün ulusal basının bir kısmına yansıyan habere göre Bayburt MHP’ye verildi. O habere göre, Cumhur İttifakı Bayburt, Erzincan’da mevcut belediye başkanları Hükmü Pekmezci ve Bekir Aksun ile Kars’ta ise yine MHP’nin göstereceği aday ile seçime girecek.

AK Parti yöneticileri ise görüşmelerde masada olan iller arasında Bayburt’un olmadığı bilgisini paylaşıyor.   

Kesinleşen bilgide şunlar yer alıyor. 

“30 büyükşehirden Mersin ve Manisa MHP’ye verildi. Diğer büyükşehirlerde AK Parti adayı desteklenecek. Büyükşehir statüsünde olmayan 51 ilin 22’sinde her iki parti ayrı ayrı kendi adaylarıyla, 29 il merkezinde ise ortak aday ile seçime girecek.”

Bayburt’un her iki partinin ayrı ayrı seçime gireceği 22 il arasında mı, yoksa ortak aday ile girilecek 29 il arasında mı olduğu ise Çarşamba günü açıklanacak. 

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli arasında görüşülen ve karara bağlanan ittifakın adayları 27 Aralık 2023 Çarşamba günü kamuoyuna duyurulacak.   
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandas 4 ay önce

Bayburt ta akp ve mhp ayrı ayrı seçime girecek, sadece bazı kesimler algı haber yapıp durumu değiştireceğini sanıyor.

Avatar
Bayburt 4 ay önce

Vatandaş hangisinin akrabasisin :))