Meslek Lisesi öğrencileri 'Bayburt Mutfağı'nı tanıttı

Milli Eğitim Bakanlığı'nca yürütülen Okulumda Sağlıklı Besleniyorum programı kapsamında öğrencileri geleneksel tatlarla buluşturmak amacıyla Yöresel Yiyecekler Tatma ve Tanıtma etkinliği düzenlendi.

Meslek Lisesi öğrencileri 'Bayburt Mutfağı'nı tanıttı

Bayburt Postası - Aydıntepe Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen etkinlikte Bayburt’a özgü yiyecekler yoğun ilgi gördü.

Aydıntepe Kaymakamı Fırat Böçkün, Belediye Başkanı Haşim Şentürk, İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte yöresel yiyeceklerin tanıtımı yapıldı. Etkinlikte yöresel lezzetlerin yanı sıra Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri de tanıtılarak katılımcılara ikram edildi.

Okullarda sağlıklı beslenme kültürünün oluşmasını sağlamak, öğrencileri geleneksel tatlarla buluşturmak ve gıda israfına yönelik bilinçlendirme sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlik katılımcılar tarafından ilgiyle karşılandı. Tatlı çorbadan zirona, herseden lor dolmasına, galacoştan keteye birçok yiyeceğin tanıtıldığı etkinlikte yöresel yemeklerden ziyaretçilere ikram edildi. Tanıtım etkinliğinde yöresel yiyeceklerin yanı sıra Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden olan su böreği, mantı ve un helvası gibi yemekler ve tatlılar da yer aldı.

Aydıntepe Çok Programlı Anadolu Lisesinde gerçekleşen etkinlik, katılımcılara ikramda bulunulmasıyla sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.