Bayburt'ta Ramazana Özel Besin: Pastırma

Bayburt'ta Ramazan ayında iftar sofrasının aranan bir parçası olan pastırma bu sene daha çok rağbet görüyor.

Bayburt'ta Ramazana Özel Besin: Pastırma

Bayburt Postası - Bayburt'ta sadece Ramazan ayında tüketilen pastırmanın kilosu 500 liradan alıcı buluyor. Geçtiğimiz sene kilosu 350 liradan satılan pastırma bu yıl gelen zamlarla birlikte 500 lirayı gördü.

Diğer ürünlere gelen zamlarla karşılaştırıldığında az zamlandığı söylenebilecek pastırma için bazı işyeri sahipleri ise indirimli satışa sunduklarını yaptıklarını belirtiyorlar. 

Vatandaşların yükselen fiyatlar karşısında pastırmadan mahrum kalmamaları için piyasanın altında pastırma satışı yaptıklarını söyleyen şarküteri çalışanı Vahit Kayaalp, "İnsanlar bu sene ekonomik sıkıntılar çektikleri için pastırmadan mahrum kalmasınlar diyerek biz kendi kârımızdan feragat ettik ve pastırmanın kilosunu 500 liradan satmaya başladık" dedi. 

Geçen sene yemeklik pastırmanın kilosunun 150 lira olduğunu dile getiren Kayaalp, bu sene yemeklik pastırmanın kilosunun 300 lira olduğunu, 100 gram yemeklik pastırmanın da 30 lira olduğunu bildirdi.

Kayaalp, vatandaşların iftar sofralarında tükettiği pastırmaya ilginin yoğun olduğunu belirterek, pastırmanın geçen seneye göre bu sene daha fazla alıcı bulduğunu ifade etti, satışların iyi olduğunu söyledi.

Anahtar Kelimeler:
Bayburtta Ramazan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.