Hanzar'da ayı saldırısı!

Bayburt’un Demirözü ilçesine bağlı Çağıllı Köyü’nde (Hanzar) meydana gelen olayda 138 arı kovanı ayılar tarafından parçalandı.

Hanzar'da ayı saldırısı!
Bayburt Postası - Bayburt’un Demirözü ilçesine bağlı Çağıllı Köyü’nde (Hanzar) meydana gelen olayda 138 arı kovanı ayılar tarafından parçalandı.

Köyün hemen yamacında bulunan Mustafa Bayrak’a ait 150 kovanın yer aldığı tarlaya giren ayılar, 138 kovanı kullanılamaz hale getirdi. Olayı farkeden çobanın haber vermesiyle kovanların yanına gelen Bayrak, ayıların koruma altında olması nedeniyle ellerinin kollarının bağlandığını belirterek yetkililerden destek istedi.

Olayın sağım zamanından sonra meydana gelmesi nedeniyle, bal bulamayan ayıların hırçınlaşarak bütün kovanları parçaladığını belirten Bayrak, gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Biz aslında köyümüzün civarında sürekli ayıları görüyoruz. Ancak koruma altında oldukları için hiçbir müdahalede bulunamıyoruz. Kendi imkanlarımızla tedbir almaya çalışsak da başarılı olamıyoruz. Bugün benim başıma gelen bu olay, yarın bütün arıcılık yapan arkadaşlarımızın başına gelebilir. Tamam, bu hayvanlar devlet tarafından koruma altına alınmış olabilir ama geçimini arıcılıkla sağlayan bizlerin de korunması ve bu durumdan gördüğümüz zararın devletimiz tarafından karşılanması gerektiğini düşünüyorum.”




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
buse 7 yıl önce

Bu kişi sadece arı ile geçimini sürdürüyor,devletimizin desteğini bekliyoruz ve bu duruma duyarsız kalmayacağına inanıyoruz.

Avatar
Tugay 7 yıl önce

Tamam hayvan hakları onemli de insan haklarıda önemli bu nedir arkadaş yaaaa

Avatar
Dilek 7 yıl önce

Yazdan itibaren ayılarla mücadele edilmesine rağmen sonuç hüsran oldu.ALLAH yardımcıları olsun

Avatar
Ertürk 7 yıl önce

Bu işin çaresine bakılmalı bu işle geçinen insanlar var onlara yazıktır...

Avatar
Erdoğan 7 yıl önce

Birini koruyalim derken digerinden olmayalim

Avatar
Erdoğan 7 yıl önce

Acilen devletin bu duruma müdahale etmesi gerekli..

Avatar
Göktuğ 7 yıl önce

devlet arıcılara sahip çıksın

Avatar
emre 7 yıl önce

Devlet bu duruma mudahale edip aricilari magdur etmemeli