Şair Zihni'nin otağında şiir gecesi

Bayburt Dede Korkut 25. Uluslararası Kültür ve Sanat Şölenleri kapsamında gerçekleşen Şair Zihni Şiir Gecesi gönüllere dokundu.

Şair Zihni'nin otağında şiir gecesi
Bayburt Postası - Türk Dünyası’ndan ve Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden katılan şairlerin katıldığı gecede şiirler okundu. Dede Korkut Kültür Sanat Şölenleri'nin yapıldığı ilk günden beri en özel etkinliği olan ve dünyanın en meşhur Bayburtlusu Şair Zihni adına düzenlenen gecede birbirinden güzel eserler edebiyatseverlerin beğeneisine sunuldu.  

Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı (TÜRKSAV) Başkanı Yahya Akengin’in moderatörlüğünü üstlendiği, Naci Ahıskalıoğlu’nun sunduğu programda Ataol Behramoğlu, Cazim Gürbüz, Fazıl Ahmet Bahadır, Nurullah Genç, Talat Ülker, Özcan Ünlü, Hasan Aktaş, İlgar Fehmi, Tudor Zanet, Bahtiyar Aslan, Hasan Akar, Merdan Karaoğlu, Sait Aktaş, ve Avazollah Safari Kashkooki şiirler okudular.  

Bayburt Milletvekili Fetani Battal ve Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci’nin de birer şiir seslendirdiği gece Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Milletvekili Fetani Battal, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun ve Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu tarafından şairlere plaket verilmesiyle sona erdi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.