Kızıltuğ, 100. yıl anısına kitaplarını imzaladı

Bestekâr, şair, yazar, viyolonsel ve ud sanatkârı Fırat Kızıltuğ, muhacirlik hikâyelerini konu alan ‘Kop Dağı’ndan Birinci Ordu’ya’ adlı kitabının imza gününde hemşehrileriyle bir araya geldi.

Kızıltuğ, 100. yıl anısına kitaplarını imzaladı
Bayburt Postası - Bayburt Belediyesi’nin davetlisi olarak Bayburt’a gelen Kızıltuğ, Kurtuluşun 100. Yıl anısına düzenlenen program kapsamında sahne de aldı.

Bayburt Öğretmenevi’nde sahne alan Kızıltuğ, Bayburt türküleri de seslendirdiği faslında Bayburt’a olan özleminden de bahsetti. Kızıltuğ, Yahya Kemal’e atıf yaparak ‘İstanbul’da yaşıyorum ve İstanbul’un en çok Bayburt’a geri dönüşlerini seviyorum’ diyen Kızıltuğ, kendisini Bayburt’a davet eden Belediye Başkanı Mete Memiş’e teşekkür etti.



Babası Ahmet Kızıltuğ önderliğinde 1940’lı yıllarda kurulan Bayburt Bandosu’na da değinen Kızıltuğ, bandoda görev alan isimlerin çocuklarından bir kendisinin, bir de Ercan Saatçi’nin müzisyen olarak ülkeye hizmetler verdiğini aktardı.

Başkan Memiş, Kızıltuğ’a programı ardından Bayburt Taşı’ndan üretilen Saat Kulesi biblosu hediye ederek, “Varlığınız Bayburt için, bizim için çok önemli. 100. Yılı programıza davetimizi kırmayıp katıldığınız için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kızıltuğ, ‘Kop Dağı’ndan Birinci Ordu’ya’ adlı kitabı başta olmak üzere Şikesteler, Satrançname, Dilbeste, Dildeste, Tilmaç, Şiirler, Müzik Sohbetleri ve son olarak yayınlanan Tilmaç adlı at hikayelerini konu alan kitaplarını hemşehrileri için imzaladı.

Fırat Kızıltuğ, ‘Kop Dağı’ndan Birinci Ordu’ya’ adlı kitabını Vali Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş ve Bayburt Üniversitesi Rektörü Selçuk Coşkun için de imzaladı.

Kızıltuğ'a, kitaplarını yayınlayan Akıl Fikir Yayınevi Sahibi Fatma Ersem Yargıcı, 'İki Fırat İki Kızıltuğ' kitabı yazarı Menekşe Özkaya, yazar Turgut Akaslan, BEKDER Başkanı Mete Emir, Gökhan Önder Karaoğlu, BAYDER Başkanı Fatih Dündar, eğitimci Hasan Kaymaz ve gazeteci Murat Okutmuş eşlik etti.  




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburt lu Salih 6 yıl önce

Sn Başkana Fırat KIZILTUĞ gibi büyük bir değerin programa davet edilmesi tabiiki çok önemli, bundan dolayı kendilerine bir hemşehri olarak teşekkür ediyorum. Bayburt basının daha önceki haberlerinden okuduğum kadarı ile Nisanur AYAZ isimli kardeşimizin genç yaşta yazmış olduğu kitap ve Bayburt un kurtuluş şenlikleri nedeni ile katılmış olan saygı değer büyüğümüzün kitap tanıtımı da yapması nedeni ile, Nisanur AYAZ beraber buluşturursa iyi olurdu