Kahraman'ın 'Kop Müdafaası' adlı kitabı yayınlandı

Araştırmacı-Gazeteci İsmail Kahraman’ın “1. Dünya Harbi Kafkas Cephesi Kop Müdafaası” adlı kitabı yayınlandı.

Kahraman'ın 'Kop Müdafaası' adlı kitabı yayınlandı
Bayburt Postası - Araştırmacı-Gazeteci İsmail Kahraman’ın “1. Dünya Harbi Kafkas Cephesi Kop Müdafaası” adlı kitabı yayınlandı. Sarıkamış Harekatı’na özel kitaplar yayınlayan Araştırmacı Gazeteci ve aynı zamanda Devr-i Alem Program Yapımcısı İsmail Kahraman bu defa “1. Dünya Harbi Kafkas Cephesi KOP Müdafaası” isimli kitap ve belgeselini yayınladı. Araştırmacı gazeteci olarak 15 yıldır Sarıkamış’tan Harşit vadisine araştırmalar yapan Kahraman’ın yeni belgeselinde Rusya, Azerbaycan ve Sibirya’daki esir kamplarından görüntüler de yer alıyor.

9 bin 700 şehidin aziz hatırasına ithaf...

Sarıkamış Harekatını tüm netliğiyle anlatan ve Kop Dağları’nda şehit olan 9 bin 700 şehide ihtaf edilen bu eser Kafkas Cephesi Kop savunmasıyla ilgili önemli bilgi ve belgelere yer veriyor. Bölgenin dört mevsim görüntülerinin yer aldığı çalışmalarda Ruslar tarafından Kop Savaşlarında çekilen Belgesel filmlerin orijinallerine de yer alıyor. Kop Savunması’nın 100. Yılı ile ilgili hazırlanan ilk belgesel niteliğini de taşıyan eser Belgesel Yayıncılık’tan okuyucuyla buluştu.

Gazetemize açıklmada bulunan İsmail Kahraman, bugüne kadar ciddi araştırılmayan özellikle Rus kaynaklarındaki bilgi ve belgeler incelenmeyen Kafkas cephesi KOP Dağı ve Harşit savunması ile ilgili Sibirya’daki esir kamplarında şehit olan Mehmetçiklerle ilgili Sibirya’da araştırmalar yaptığını belirterek, kitap ve belgeselin çok kapsamlı olduğunu ve konuyla ilgili araştırmacıların ve akademik çalışma yapacakların bilgisine sunulacağını kaydetti.

Kop Şehitleri devlet töreniyle anılmalı

Sarıkamış şehitlerinin devlet töreniyle anıldığını ve Kop Şehitleri’nin devlet töreniyle anılması gerektiğini dile getiren Kahraman, “Sarıkamış harekâtınındın sonra Ruslar, Erzurum-Bayburt arasındaki KOP Dağında 5.5 ay durduruldu ve 5.5 ay içerisinde KOP Savunmasında şehit olan 9 bin 700 Mehmetçik de hatırlanmalı ve KOP savunması şehitleri de devlet töreniyle anılmalıdır” dedi.   




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet 7 yıl önce

Milletin hassaten tüm Bayburtluların okuması gereken bir eser. Emeği geçenlerden Allah razı olsun

Avatar
Erkan Şengün 7 yıl önce

Bu kitaptan elinizde mevcut olan var mı? Nasıl temin edeceğiz?

Avatar
Hamza 6 yıl önce

Bu kitaba nasıl ulaşabiliriz