50'li yıllardan masal tadında Bayburt hatırası

Antalya’da 81 ilin sembol fidanlarıyla oluşturulan Türkiye Ormanı’na ilişkin haberimize köşesinde değinen yazarımız Cazim Gürbüz, ‘Bayburt’un sembol ağacı’ hakkındaki sorumuza müthiş bir fotoğrafla yanıt verdi.

50'li yıllardan masal tadında Bayburt hatırası
Bayburt Postası - Yazar Cazim Gürbüz, sürpriz bir fotoğraf paylaştı. Antalya’da 81 ilin sembol fidanlarıyla oluşturulan Türkiye Ormanı’na ilişkin haberimize köşesinde değinen yazarımız Cazim Gürbüz, ‘Bayburt’un sembol ağacı’ hakkındaki sorumuza müthiş bir fotoğrafla yanıt verdi.

Kente özel bir bitki olan eğri Ahlat ağacının dikkat çeken ilginç görüntüsüyle birlikte fotoğrafın kahramanlarının verdikleri poz da ilginç.

50’li yıllarda Bayburt’ta görüntülenen ve dönemin teknolojisi açısından bakıldığında poz vermenin zirvesini yansıtan bu fotoğrafın hikayesini anlatan Gürbüz, Bayburt için sembol ağaç arayanlara da cevap verdi.

Gürbüz, Bayburt’un doğasında yetiştiği için has bir gösterişe sahip olan Huş ağacının yanı sıra yine Bayburt doğasında yer alan alıç, ekşi elma, kuşburnu gibi meyve ağaçlarından biri olan yabani armut türü Ahlat ağacına dikkat çekiyor. Fotoğrafın hikayesini okumak için lütfen tıklayınız…


Öte yandan Türkiye Ormanı’na Bayburt’tan gönderilen sembol ağaçların Kartopu (yerel adıyla Germişo) ve meyve ağacı Alıç olduğu olduğu öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.