Bir gün değil, ömür boyu baş tacı öğretmenlerimiz!

Yıl 1956... Yer, çift binalı eski Şair Zihni İlkokulu'nun bahçesi...

Bir gün değil, ömür boyu baş tacı öğretmenlerimiz!
Yıl 1956... Yer, çift binalı eski Şair Zihni İlkokulu'nun bahçesi. Bayburt'ta güzel sanatlara ve resime meraklı bir çok gencin yetişmesine vesile olan öğretmen Mehmet Salih Hacısalihoğlu, öğrencileri ile bir arada. 

Fotoğrafı yıllar sonra gören Mehmet Salih öğretmen, o anı gülümseyerek şöyle anlatıyor:

"Çok güzel bir bahar günüydü, çocukları bahçeye çıkardım ve doğadan resim çalıştırdım, sonra da bu fotoğrafı çektirdik. Bu çocukların hepsini ve yeteneklerini çok net hatırlıyorum."

***

24 Kasım… Dünyayı daha huzurlu, daha güzel ve daha iyi bir yer yapabilme şansına sahip olduğuna inananlar için sıradan bir gün… Bizim için ise onları onurlandırmayı, mutlu edebilmeyi umduğumuz özel bir gün… Biz onları senede bir defa hatırlıyoruz ama onlarsa bizi her gün düşünüyordu… Tıpkı kendilerini yetiştiren ve sahip oldukları ahlakı, doğruyu ve güzeli onlara aşılayan gerçek öğretmenleri gibi… Toprağa düşen yediveren tohumu gibi…

Onları ve emeklerini bir gün değil daima hatırlayalım... Hayat boyu azim ve gayretlerini ödemek mümkün olmasa bile onlara rastladığımız herhangi bir gün ellerini tutup öptükten sonra samimi duygularla teşekkür edelim… Büyük insan olmanın hakkını verenler için başka ihsan istemez…

Fotoğraf: Şair Zihni İlkokulu / 1956
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet Çağıldak 7 yıl önce

Değerli resim öğretmenimi ve yetişmemde katkısı olan tüm öğretmenlerimi saygıyla anıyorum.-