Çoruh Nehri Platformu'ndan önemli açıklama

Bayburt Çoruh Nehri Rehabilitasyon Çalışmalarını Destekleme Platformu, Çoruh'ta uygulanacak tüm projelerin Bayburtlular'ın bilgisine sunulduktan sonra hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Çoruh Nehri Platformu'ndan önemli açıklama

Bayburt Postası - Platformun ortaya koyduğu çalışmalarla ilgili hiç bir yetkilinin olumlu veya olumsuz bir geri dönüş yapmadığına vurgu yapılan açıklamada, halka sorulmadan yapılacak olan tüm çalışmaların, bundan önce olduğu gibi devletin milyonlarını heba etmekten başka bir işe yaramayacağına değinildi.   

İşte o açıklama:                 

"Bilindiği gibi, 7 sivil toplum kuruluşu olarak “eşgüdüm” faaliyetlerimiz kapsamında, “Bayburt Çoruh Nehri Rehabilitasyon Çalışmalarını Destekleme Platformu” ismi altında bir toplumsal birliktelik oluşturduk. Bu birliktelik doğrultusunda Mayıs 2020’de başlattığımız çalışmalar sonucunda, 11 uzmanın katkılarıyla,  “Bayburt Çoruh Nehri Rehabilitasyon Çalışmalarını Destekleme Platformu: Değerlendirme ve Öneriler Raporu” nu hazırladık.

Söz konusu raporu, Bayburt il yöneticileri, projeden sorumlu DSİ 22. Bölge Müdürlüğü, tüm Bayburtlu milletvekili hemşerilerimiz, siyasi partilerin il başkanları ve konuya ilgi duyan hemşerilerimizle paylaştık.

Raporu 2020 Ekim ayının ilk iki haftası içinde PTT kargo ile ilgililere, yine 14 Kasım 2020 tarihinde ise aynı adreslere dijital olarak; DSİ 22. Bölge Müdürlüğünün konuyla ilgili yapacağı proje çalışmalarının takip edilmesi ve rehabilitasyon çalışmalarının uygun bir biçimde sürdürülmesine katkıda bulunmak amacıyla gönderdik.

Ancak bugüne kadar sorumlu, yetkili ve ilgili kuruluş ve şahıslar tarafından, raporumuzun değerlendirmesine yönelik, Bayburt basınından takip edebildiğimiz kadarıyla, her hangi bir bilgilendirme yapılmadı.

Çoruh nehri; Bayburt halkını günlük yaşantısıyla, unutulmaz anılarıyla ve doğal özellikleriyle doğrudan ilgilendirmektedir. Bu nedenle hazırlanacak projelerin, Bayburtlularla ve Bayburt sivil toplum kuruluşlarıyla paylaşılması çok önemlidir. Aksi takdirde önceki uygulamalarda yaşandığı gibi, istenmeyen sonuçların ortaya çıkmasından ve kamu kaynaklarının israf edilmesinden endişe duyuyoruz.
Bu bağlamda il yöneticilerimizin, milletvekillerimizin, bütün siyasi partilerin il başkanlarının ve bütün sivil toplum kuruluşlarının yeniden konuyla ilgilenmelerini bekliyoruz. 

2. Etap proje çalışmaları ve düşünülen köprü restorasyon çalışmaları da dahil olmak üzere, çalışmaların proje aşamasında tüm Bayburtlular ile paylaşılması ve tartışılmasının son derece yararlı olacağı yönündeki kanaatimizi, Bayburt kamuoyuyla tekrar paylaşıyoruz.

Saygılarımızla…  

Çoruh Nehri Platformu Kurucusu Sivil Toplum Kuruluşları"

Platform ve rapor

Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği, Bayburt Bilim Eğitim ve Kültür Derneği, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti, Bayburt Tarih-Kültür ve Edebiyat Derneği, Bayburtlu Kadınlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Türk Eczacılar Birliği Bayburt Temsilciliği, Kenan Yavuz Etnoğrafya Müzesi'nin birlikteliği ile kurulan Çoruh Nehri Platformu'nun hazırladığı raporda, Prof. Dr. Tahir Atıcı, Prof. Dr. Ergin Hamzaoğlu, Prof. Dr. Mehmet Kocabaş, Prof. Dr. Şükrü Nişancı, Prof.Dr. Cenap Sancar, Doç. Dr. Oğuz Kurtoğlu, Doç. Dr. Arzu Fırat Ersoy, Prof. Dr. Hasan Yılmaz, Dr. Öğretim Üyesi Tarkan Yorulmaz, Mimar Asuman Uz ve Tasarımcı-Yazar Ahmet Çağıldak'ın tespit ve önerileri yer almıştı. 88 sayfalık raporlar kitabı 2020 Ekim ayında konuyla ilgili tüm kurumlara gönderilmişti. 

Anahtar Kelimeler:
Çoruh Nehri Platformu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat Çelik 3 yıl önce

Hiç bir şeyin değişmeyeceği belliydi. Sadece zaman kazanıp unutturulmak istendi bunuda başardılar.

Avatar
v.kaldirim 3 yıl önce

Düzcede Melen çayına yıllar önce Çoruha yaptıklarını yaptılar şimdi kaybolan dağal yaşam ve şehir nehir ilişkisini nasıl geri kazanırız diye projeler yapıyorlar.Bu proje Çoruhu ne hale getireceğinin örneği Düzcedir gelin görün

Avatar
v.kaldirim 3 yıl önce

Bayburtlu gazetecilere sesleniyorum gelin Düzcede çekim yapın görün Bayburtunda geleceği aynı olacak örenği burda çekin yayılayın vaz geçsinler