Çocuklara ait 'ilk köy odası' kapılarını açtı

Beşpınar Köyü Şehit Gürcan Yavuz Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Emre Özel ve öğrencileri, 'fark yaratan' projeleri ile gülümsetmeye devam ediyor...

Çocuklara ait 'ilk köy odası' kapılarını açtı
Bayburt Postası - Beşpınar Köyü Şehit Gürcan Yavuz Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Emre Özel ve öğrencileri, 'fark yaratan' projeleri ile gülümsetmeye devam ediyor. Daha önce oluşturdukları 'bilim sınıfı' ve eski okul malzemelerinin geri dönüşümünü sağlayarak kurdukları 'satranç odası' ile dikkat çeken öğrenciler, bu defa da Bayburt'ta her geçen gün biraz daha 'içi boşalan' mahalle odası kültürüne 'umut' oldular.



Köyde tamamen kendi imkanları ile çocuklara ait ilk köy odası Kıraat Kafe'yi kuran öğrenciler, kendi kurallarını da kendileri koydular. Para geçmeyen Kıraat Kafe'de tek geçer akçe kitap okumaya zaman ayırmak ve boş boş oturmamak!



Peki Kıraat Kafe'yi mesken tutacak öğrenciler başka neler yapabilecek? Cevabı, Fen Bilimleri Öğretmeni Emre Özel'den dinliyoruz:

"Kıraat Kafe'de öğrencilerimiz okul dışı vakitlerini değenlendirecekler. Mesela kendi robotlarını tasarlayacaklar, gitar çalıp resim yapabilecekler. Zeka oyunları oynayacak ve kodlama-yazılım üretip, sinema izleyebilecekler. Türkiye'nin ve belki de dünyanın ilk çocuklara özel köy odasında 3 boyutlu eğitim alabilecekler. Köy odası kültürü ile teknolojiyi buluşturduğumuz Kıraat Cafe'de para geçmiyor. Para geçmeyecek ama bazı kurallarımız var. Projemizden faydalanmak isteyen öğrencilerimizin yapması gereken tek şey kitap okumaya zaman ayırmaları."

Kıraat Kafe'nin açılışı yapıldı

Demirözü'ne bağlı Beşpınar Köyü Beşpınar Köyü Şehit Gürcan Yavuz Ortaokulu öğrencileri tarafından tasarlanan ve kurulan Kıraat Kafe'nin açılışına Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, işadamı Kenan Yavuz, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun ve Demirözü Belediye Başkanı Selami Ersen katıldı.


 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.