''Bir Bilenle Bilge Nesil" kompozisyon yarışması sonuçlandı

Eğitim-Bir-Sen ve Genç Memur-Sen tarafından düzenlenen “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesinin ödül töreni yapıldı.

''Bir Bilenle Bilge Nesil" kompozisyon yarışması sonuçlandı

Bayburt Postası - 18 kompozisyonun değerlendirildiği yarışmanın birincisi Bayburt Fen Lisesinden Elif Şen, ikincisi Bayburt Anadolu Erkek İmam Hatip Lisesinden Fatih Mehmet Söylemez, üçüncüsü Bayburt Kız İmam Hatip Lisesinden Tuna Burak oldu. Yarışmada mansiyon ödülünü ise Kop Mesleki ve Teknik Lisesinden Melike Kocabey kazandı. Yarışmada birinciye 3000 TL, ikinciye 2500 TL, üçüncüye 2000 TL ve mansiyon ödülü kazanan öğrenciye 1500 TL para ödülü verildi. Ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrencilere Bluetooth Kulaklık hediye edildi. 

Ödül töreninde konuşan Memur-Sen İl Temsilcisi Kenan Turan, “Bir ülkenin en büyük zenginliği, hem madde hem ruh planında iyi yetişmiş gençliğidir” dedi. 

En büyük hedeflerinden birinin ilim, irfan ve erdem sahibi gençler yetiştirmek olduğunu vurgulayan Turan, “Gençlik, bir milletin geleceğe uzanan elidir. Kendine özgüven ve kimlik arayan gençliğe bu arayışında destek olmak, yardımcı olmak herkesin, her kesimin ve her kurumun görevidir, sorumluluğudur. Bu noktada ivedilikle yapılması gereken, gençlerimizi medeniyet köklerimizle, kültürümüzle, değerler sistemimizle buluşturmaktır. Biz, bu konuda üzerimize düşeni, elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Gençlerimizin bilim üretmelerini, yeniliklere açık olmalarını, kültür ve medeniyet değerlerine sahip çıkmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Turan, projede yer alan öğrencilere ve danışman öğretmenlere, emeği geçen, katkıda bulunan herkese teşekkür etti. 

Programa Vali Mustafa Eldivan, Bayburt Belediye Başkan Vekili Mustafa Akbaş, Rektör Mutlu Türkmen, İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin Şahin, AK Parti İl Başkanı Turgut Çalışkan okul yöneticileri, öğrenciler ve velileri, danışman öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.