Yumurtalı Ekmek Kızartması, Nasıl Yapılır?

Yumurtalı ekmek kızartması nasıl yapılır? Fırında yumurtalı ekmek nasıl yapılır? Yumurtalı ekmeğin kalori oranı kaçtır? Haydi hep beraber keşfedelim!

Yumurtalı Ekmek Kızartması, Nasıl Yapılır?

Yumurta, bağışıklık sistemini ve kas, kemik gelişimini güçlendirir. Protein içeriğinden dolayı kaslara oldukça faydası vardır. Vitamin ve aminoasitler vücudu beslemektedir. Göz sağlığı açısından oldukça faydalıdır. Görme bozukluklarının önüne geçer. İyi kolesterolü yükseltir ve kalp sağlığını korur. Hafıza problemleri ve beyin sağlığına iyi gelmektedir. Bunun yanında vücudun demir seviyesini yükseltir. Buna benzer pek çok faydası bulunmaktadır.  

Yumurtalı ekmek, sabah kahvaltılarının en muhteşem eşlikçisidir. Kokusuyla uyanılan sabahlar her zaman daha güzeldir. Doyuruculuğu ve pratikliği ile de gönülleri fetheder. Yumurtanın sayısız faydası bulunmasından dolayı güne zinde ve enerjik başlamanızı sağlar. Aniden kahvaltıya misafiriniz geldiğinde kurtarıcılık görevini üstleniverir. 

Yumurtalı ekmek yapıldığı zaman hemen evde bir şenlik havası belirir. Bayat ekmekle veya pizza tadında yapılanı bulunmaktadır. Hatta tavada yapılan yumurtalı ekmek fırında da yapılabilmektedir. 

Kaşarlı, sebzeli ve sucuklu yumurtalı ekmek yapma şansınız vardır. Dilerseniz de sade yapabilirsiniz. Birçok yumurtalı ekmek çeşitleri arasından damak zevkinize uygununu seçip hazırlayabilirsiniz. Birçok çeşitte yumurtalı ekmek Nefis Yemek Tarifleri geniş mutfak arşivinde sizleri beklemektedir. Buradan dilerseniz videolar aracılığıyla kolayca her yemeği yapabilirsiniz. 

Peki, yumurtalı ekmek kızartması nasıl yapılır? Fırında yumurtalı ekmek nasıl yapılır? Yumurtalı ekmeğin kalori oranı kaçtır? Haydi hep beraber keşfedelim!

Yumurtalı Ekmek Kızartması Tarifi, Nasıl Yapılır?

●    Yumurtalı ekmek nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, yapımı aslında oldukça pratiktir. 
●    İlk başta yumurtaları bir kâsenin içerisinde iyice çırpmalısınız. Ekmekleri dilediğiniz büyüklükte boyutlara ayırmalısınız.
●    Ekmek dilimleri ne çok kalın ne çok ince olmalıdır. Daha sonra tavada yağı kızartmalısınız.Teflon tavada kızartmanız daha uygun olacaktır. 
●    Ekmek çok kalın olursa kızartma yağını içerisine çeker. Fazla yağlı bir ekmek kızartmış olursunuz.
●    Ekmeklerin her iki tarafını çırpılmış yumurtaya bulayıp kızartma işlemine geçmelisiniz. 
●    Kızartma işlemini yaparken yağın iyice kızmasına özen göstermelisiniz. Bu sayede ekmekleriniz tam istediğiniz kıvamda olacaktır.
●    Ekmeği kızartmadan önce bir sosa bulamanız daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. İçerisinde süt kullanmalısınız.
●    Bu ekmeği yaparken soda ve un kullanabilirsiniz. Böylece ekmeğin lezzet seviyesi arşa çıkacaktır.
●    Sosun içerisinde ekmekleri çok fazla tutmamalısınız. Ekmekleri içerisinde çok fazla tutmanız ekmeklerin parçalanmasına neden olacaktır.
●    Arkalı ve önlü olacak şekilde sosa bir kez bulamanız yeterli olmaktadır. Kızartma işlemini yaparken çok derin bir yağ kullanmamalısınız.
●    Kızartmak için zeytinyağı kullanmalısınız. Çünkü zeytinyağı, ekmeklerin daha az yağ çekmesini sağlar.
●    Yağ tam kızmadan ekmekleri kızartma yağına atmamalısınız. Ekmekleri kızarttıktan sonra mutlaka kâğıt havlu ile fazla yağını aldırmalısınız.

Fırında Yumurtalı Ekmek Nasıl Yapılır?

●    Birçok yumurtalı ekmek tarifi bulunmaktadır. Ancak fırında yumurtalı ekmek tarifi en lezzetlileri arasındadır. 
●    Üstelik yapımı oldukça basittir. Fırında yumurtalı ekmek yaparken ilk başta neli yapmak istediğinize karar vermelisiniz. 
●    Yumurtaları bir kabın içerisine kırmalısınız ve çırpma işlemini yapmalısınız. Fırın tepsisine yağlı kâğıt sermelisiniz.
●    Yumurtayı çırparken köpük köpük olana kadar çırpmalısınız. Yumurtayı iyi derecede çırpmadığınız takdirde, yumurta kokusunu çok fazla duyarsınız.
●    Fırında yaparken içerisine ot, kaşar ve çeşitli yiyecekler ekleyebilirsiniz. Un da ilave edebilirsiniz.
●    Fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirmelisiniz. Daha sonra ister kahvaltıda ister çayın yanında servis edebilirsiniz. 
●    Dilerseniz bayat ekmekleriniz varsa, bu tarifi yaparken kullanabilirsiniz. Fırından hemen çıkınca sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Yumurtalı Ekmek Kaç Kalori?

Yumurtalı ekmek tavada pişirilmişse yağın içerisinde kızartılacağından kilo alımına sebep olabilmektedir. Bu sebeple kilo alımlarına neden olur. Yumurtalı ekmeği tüketmek isteyenler bu yiyeceği tükettikten hemen sonra öğünlerinde hafif yiyecekleri tercih etmelidirler. Özellikle formuna dikkat eden kişiler çok fazla yumurtalı ekmek tüketmemeye özen göstermelidir. 

Yumurtalı ekmek, hafif yiyecekler arasındadır. Ancak yediklerine içtiklerine dikkat edenler tarafından yumurtalı ekmek kalori oranı merak edilmektedir. Tüketirken yine de diyetisyeninize danışmanızda fayda vardır. Herhangi bir alerjik reaksiyona karşı tedbirli olmalısınız. Peki yumurtalı ekmeğin kalori oranı ve besin değerleri nasıldır? İşte, yumurtalı ekmeğin kalori oranları:

●    Yumurtalı ekmeğin 100 gramında 248 kcal kalori oranı vardır.
●    1 porsiyon yumurtalı ekmekte yani 70 gramında 174 kcal kalori oranı bulunmaktadır. 
●    Yumurtalı ekmek fazla yağlı bir yiyecek olduğu için günde 1 kez tüketilmesi önerilir.
●    Bunun yanında içerisinde %48 karbonhidrat, %15 protein ve %37 yağ bulunur.

Yumurtalı Ekmek Kızartması Yanında Ne Yenir?

Yumurtalı ekmeğin yanında her şey gitmektedir. Tabii dilediğiniz yemekle servis edebilirsiniz. Bunun yanında dilediğiniz içecekle servis edebilirsiniz. Fakat yumurtalı ekmeğin özellikle yakıştığı yiyecek ve içecekler de bulunur. Biz de buraya özellikle yakışan bazı yiyecek ve içecekleri derledik.

●    Yumurtalı ekmek yanında içecek olarak çay, süt ve meyve suyu gitmektedir. Ancak arzu ettiğiniz içecek ile de servis edebilirsiniz. 
●    Kahvaltıda tüketmeyi düşünüyorsanız, peynir ve zeytinle muhteşem olmaktadır. 
●    Bunun yanında reçel, bal ve çeşitli kahvaltılıklarla iyi gitmektedir.
●    Yanında patates kızartması iyi gitmektedir. Sade olarak da tüketmeniz mümkündür. Sebzelerden domates, biber, soğan ve diğer dilediğiniz yeşillik ile yakışacaktır.
●    Sevdiklerinize çay saatlerinde ikram etmek istiyorsanız, yanına salatalık koyarak servis edebilirsiniz. 
●    Maydanoz, dereotu veya arzu ettiğiniz baharatlarla tüketebilirsiniz. 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.