"Sevdamız Bayburt Tanıtım Günleri"nde yoğunluk devam ediyor

İstanbul Maltepe'de devam eden Bayburt Tanıtım Günleri'nin üçüncü gününde de ziyaretçiler İstanbul'da Bayburt'u yaşamaya devam ediyor.

"Sevdamız Bayburt Tanıtım Günleri"nde yoğunluk devam ediyor

Bayburt Postası - Tanıtım günleri için geniş bir kadro ile İstanbul'a adeta çıkarma yapan Bayburt Belediyesi'nin standına ziyaretçiler yoğun ilgi gösteriyor.

Ziyaretçilere Bayburt'u tarihi ve kültürel öğeleri ve yöresel lezettleri ile İstanbul'a taşıyan Bayburt Belediyesi stantlarında ziyaretçilere yöresel aktivitelerde sunuyor. Bayburt Belediyesi Aile Yaşam Merkezi tarafından yapılan Bayburt'un yöresel lezzetlerinden lor dolması, kete, ziron, karapancar, ekşi lahana, yalancı dolma, tel helvası, tatlı çorba, kavut çorbası, şerbet  ve daha bir çok yöresel tat ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Yine Aile Yaşam Merkezi tarafından üretilen yöresel el sanatları ürünleri de beğeni topladı. Ayrca dil sultanları aşıklar birbirinden güzel türküler seslendirirken Türk Dünyası'nın birleştirici unsuru Dede Korkut ile Bamsı Beyrek konulu tiyatro gösterileri ve deve oyunu  sunuldu. 

Yoğun ilgiyle karşılanan tanıtım günlerinde  Bayburt Milletvekili Fetani Battal, aslen Bayburtlu olan İstanbul Milletvekilli Emine Sare Aydın, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, Vali- Mülkiye Baş Müfettişi Osman Kaymak, DSİ Trabzon Bölge Müdür Yardımcısı Halis Saka, Bayburtlu Bürokratlar, Dernek Başkanları fuar alanında kurulan stantları tek tek ziyaret ettiler.

Ziyaretlerin ardından açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, "Tanıtım günlerinin 3. gününde de hemşehrilerimiz ile beraberiz. Hemşehrilerimizin yoğun ilgisi devam ediyor. Bu ilgiyi açıkcası bekliyorduk . Çünkü Bayburt, nerede olurlarsa olsunlar tüm Bayburtluların sevdasıdır. Bayburt Belediyesi olarak tanıtım standımızda yöresel ürünlerimiz, kültürümüzün gelecek kuşaklara aktarılması adına yaptığımız tasarımlarımız ve kültürel aktivitelerimizi hemşehrilerimize sunumaktayız. Dede Korkut ve Bamsı Beyrek'in canlandırıldığı tiyatro oyunlarımızı hemşehrilerimiz ile buluştururken, geleneksel deve oyunumuz, yöresel lezzetlerimizden Kavut Çorbası ve şerbet ikramımız oluyor. Ayrıca ihram tasarımlarımızıa hemşehrilerimiz ile buluşturuyoruz. Kısacası gurbette dolu dolu Bayburt' u yaşamak isteyen herkesi tanıtım günlerine ve standımıza bekliyoruz. Buradan birkez daha bu tanıtım günlerini organize ederek bizi gurbetteki hemşehrimlerimizle buluşturan Bayburtlular Federasyonu'na ve Başkan Hasan Saka ile yönetimine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.