Prof. Koçan, İstanbul Havalimanı'nı sanat merkezine dönüştürecek projeyi yönetecek

Ulaşım merkezi olmasının yanı sıra, kültürlerin karşılaştığı İstanbul Havalimanı’nda İGART yeni bir girişimde bulunuyor. Yıllardır sanatın kamusal alana çıkması gerektiğinin önemini vurgulayan İGART Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüsamettin Koçan kamusal alanda yapı ve sanat arasındaki ilişkiyi kalıcı hale dönüştürmek gerektiğini vurguladı, ayrıca farklı sanat disiplinlerinin birlikte olmasını da önemsediklerini belirtti.

Prof. Koçan, İstanbul Havalimanı'nı sanat merkezine dönüştürecek projeyi yönetecek

Bayburt Postası - Yürütme Kurulu Başkanlığını, Ressam ve Akademisyen Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’ın yaptığı İGART kapsamında, resimden heykele, mimariden eleştirmenliğe, küratörlükten akademisyenliğe kadar sanatın her alanından projeler yarışacak. 

İGART kapsamında projeye katılacak yarışmacılar sergi, atölye çalışması, canlı müzik performansı olmak üzere tüm yeteneklerini havalimanında sergileme imkânı bulacak. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, İGART ile birçok çalışmanın yapılacağını, sanata sanatçıya daha çok destek verileceğinin müjdesi verildi. Yapılacak yarışmalar için 17 lokasyonun seçildiği açıklandı. İlk yarışma ise “plaza katındaki viyadüğü beton renginden sanatsal bir ürüne çevirmek” konusunda olacak.

1 milyon TL ödül

İstanbul’un kültür ve sanat başkenti imajına uygun bir şekilde havalimanının da bu misyonu üstlenmesi gerektiğini düşünen İGA Havalimanı İşletmesi CEO’su Kadri Samsunlu havalimanının İGART ile mekân olarak sanatsal üretimlerin sponsoru olacağını söyledi. Projenin yöneticiliğini Hüsamettin Koçan’ın üstlendiğini söyleyen Samsunlu “Bu 17 yarışmanın tamamlandığı gün havalimanını, her köşesinde her yolcunun kendi ülkesinde niye bunların olmadığını sorgulayacağı bir mekâna çevireceğiz” dedi.

İGART Yürütme Kurulu Başkanı ressam ve akademisyen Prof.Dr. Hüsamettin Koçan ise konuşmasında yapılacak yarışmaların ilkinin geleceği temsil eden 35 yaş altı gençlere yönelik olacağının altını çizdi. Özgünlüğe önem verdiklerinin ve bu nedenle yaratıcılığı kısıtlamamak için her türlü tekniği serbest bıraktıklarını açıklayan Koçan “Her öneriye, her tekniğe ve herkese açık yeni bir sanatsal enerji üretmek, ülkemizin kültür ve sanat ortamına büyük katkı getirecektir” dedi.

Koçan, lansman sonrası gelen soruları yanıtladı ve ödülleri açıkladı. Koçan’ın açıklamasına göre her alan için üç tane iş seçilecek ve bu işlere 10’ar bin TL ödül verilecek. Bu üç işin arasından birinci seçilen yarışmacı veya yarışmacılara verilecek ödül ise 1 milyon TL olacak. Bu rakam hem ödül hem telif hakkı olarak takdim edilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
anadolu yakası bayburt derneği.pendik-ist 2 yıl önce

devasa doğal sanat eseri 150 tonluk yuvarlak taş(ali taşı)saruhan -haho köyü,kale altında,göktaşı,kültür bakanlığına duyrulur

Avatar
anadolu yakası bayburt derneği.pendik-ist 2 yıl önce

80 ilde bulunmayan,obje.,inanç ziyareti.,hz.ali. oğlu türbesi ziyarete açıldı,
türkiyemize,türk cumhuriyetlerine ve islam coğrafyasına duyrulur.