Maltepe'deki Kenan Yavuz Etnografya Müzesi standına ziyaretçi akını

2021 yılı Avrupa Müze Ödülü'nü Bayburt'a taşıyan Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'nin "Sevdamız Bayburt Tanıtım Günleri"nde açtığı stant yoğun ilgi gördü.

Maltepe'deki Kenan Yavuz Etnografya Müzesi standına ziyaretçi akını

Bayburt Postası - Bayburtlu iş insanı Kenan Yavuz'un kurduğu, 2021 Yılı Avrupa Müze Ödülü Sahibi Kenan Yavuz Etnografya Müzesi, İstanbul Maltepe'de düzenlenen "Sevdamız Bayburt Tanıtım Günleri"nin en çok ilgi gören noktası oldu. 

İstanbul’da yaşayan Bayburtlular'ın yanı sıra sanatseverlerin de büyük ilgi gösterdiği müze stantı, yarattığı atmosfer ile "Sevdamız Bayburt Günleri"ne renk kattı.

İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, “Memleketim Bayburt’tan böyle dünyaya açılan bir pencere olmasından gurur duydum. Elimizden gelen her türlü desteği verecek ve müzemizin daha çok tanınması için gayret göstereceğiz" dedi. 

Stantı ziyaret eden Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım da “Çok etkilendim, umarım Anadolu’nun her köşesinde böyle sivil girişimler yayılır ve kadim kültürümüz çok daha görünür kılınır” dedi.

Müze kurucusu iş insanı Kenan Yavuz, müze stantına gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ederek, 2021 Avrupa Müze Ödülü'nün kendilerine daha çok sorumluluk yüklediğini ifade ederek, 2022 yılında dolu dolu bir sezonun hazılıklarının sürdüğünü belirtti.

Yavuz, yeni sezonda birçok etkinliğin yaşanacağı taşların konuştuğu mekân Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'ne tüm misafirleri davet etti. 

Stantı; CHP İstanbul Milletvekilleri Gökhan Zeybek ve Özgür Karabat, Bayburt Milletvekili Fetani Battal, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, sanatçılar, siyasi parti temsilcileri, dernek temsilcileri ve çok sayıda sanat tarihi bölümü öğrencisi gezdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hamiyet yücesoy-dısburg 2 yıl önce

bütün bayburtlulara ve sanat severlere müjde,bayburt saruhan köyünde 100 tonluk ali taşı,havada duruyor kale altında,kalın sağlıcakla