Köyünün çocuklarına sanat öğretiyor

Eski Çağ Tarihi Yüksek Lisans öğrencisi Hüseyin İlhan, üniversite eğitimi sırasında öğrendiklerini köyünün çocuklarına aktarıyor.

Köyünün çocuklarına sanat öğretiyor
Bayburt Postası - Eski Çağ Tarihi Yüksek Lisans öğrencisi Hüseyin İlhan, okuduğu köy okulunda gönüllü eğitmenlik yapıyor. Üniversite eğitimi sırasında öğrendiklerini köyünün çocuklarına aktaran İlhan, kendi okuduğu okulun öğrencilerine ebru sanatının yanı sıra ahşap, alçı, seramik ve tuval boyama kursu veriyor.



Sancaktepe Köyü'nde 'Minik Eller Atölyesi' adı altında faaliyetini sürdüren kurs, Bayburt genelinde örnek olacak nitelikte. Boğaziçi Tarih bölümü mezunu olan ve Atatürk Üniversitesi’nde Yüksek Lisans eğitimini sürdüren Hüseyin İlhan, köyünde geçirdiği hafta sonlarında zamanını hiç bir karşılık beklemeden köyünün çocuklarına harcıyor.



İstanbul’da tanıştığı Bayburtlu İnşaat Mühendisi ve aynı zamanda eğitim gönüllüsü Sinem Ayaz’ın vesilesi ve malzeme desteğiyle böyle bir kurs açma fikri oluştuğunu söyleyen İlhan, “Köy konağını kurs için hazırladık. Köyde herkes tarafından da destek gördüm. Öğrenci velilerinden çok iyi geri dönüşler var. Şimdilik malzeme desteğimizin tamamını Sinem Ayaz’ın aracılığıyla karşılıyoruz. Ben kendisine çok teşekkür ediyorum. Bir de bu işe başladığım zaman Boğaziçi Üniversitesi Seramik Bölümü Öğretim Görevlisi Sakine Çil hocama söylemiştim. O da çıkarıp malzeme almam için bir miktar para vermişti. Ona da ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Resim öğretmenimiz yoktu”

Sanatın çocukların gelişiminde önemli bir yeri olduğunu ve ilkokul çağında ve bir köyde bu tür eğitimlerin alınmasının çocuklara pozitif katkıları olacağını söyleyen İlhan, “Benim okuduğum yıllarda resim öğretmenimiz dahi yoktu. Biz gördük bugünleri istiyoruz ki bizden sonrakiler sanata daha yakın bir ortamda, sanatla iç içe büyüsün. Şu an 15 öğrencimiz katılıyor. Katılmayanların da aileleri ile görüşüyor ve katılmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Çok yetenekli çocuklarımız var. İnşallah resim alanında da çok başarılı öğrenciler çıkmasına vesile oluruz” dedi.

İlhan, malzeme desteği için İstanbul’daki köy derneğinin de kapısını çalacaklarını da ifade ederek, kursun eğitim-öğretim dönemi boyunca süreceğini, köy çocuklarının tamamına ebru ve boyama sanatlarını öğretmeyi hedeflediğini kaydetti. 




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.