Akkoyunlu Mirası Ferahşad Bey Cami restorasyona alınıyor

Gökçedere'daki Akkoyunlu mirası Ferahşad Bey Cami restorasyona alınıyor.

Akkoyunlu Mirası Ferahşad Bey Cami restorasyona alınıyor

Bayburt Postası - Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Bayburt’un önemli kültür varlıklarından Akkoyunlu mirası Ferahşad Bey Camii’nin restorasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yeni yılın ilk gününde Gökçedere Beldesi’ni ziyaret eden Vali Cüneyt Epcim, beldedeki programı kapsamında tarihi Ferahşad Bey Camii’nde incelemeler yaptı. Vali Epcim, tescilli kültür varlığı olan tarihi mirasın korunması ve yaşatılmasına yönelik yakın süreçte önemli adımlar atılacağını bildirdi.

Bayburt Valiliği koordinasyonunda başlatılan proje kapsamında Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Erzurum Bölge Müdürlüğü tarafından Nisan ayında çalışmalara başlanacağını kaydeden Vali Epcim, “Bu cami Korkmaz Bey’in oğlu Ferahşad Bey tarafından 1517 yılında, Osmanlı döneminde yapılmış, Akkoyunlular Vakfı tarafından da güzide bir şekilde bu zamana kadar korunagelmiş. Tarihi tescilli kültür varlığını yapanlara minnet borcumuzu bizlerde restorasyon sürecini başlatarak ödemiş olacağız. Nisan ayında bu güzide camimizde restorasyon sürecini başlatacağız” diye konuştu.

Çalışmaların yalnızca cami restorasyonuyla sınırlı tutulmayacağına dikkat çeken Vali Epcim, “Bu medreseyi de çok önemsiyoruz. Bu medresenin de restorasyonu yapılacak. Buradaki tarihi mezarların restorasyonunun da gerçekleştirileceği önemli bir projeyi nisan ayında başlatmış olacağız.” ifadelerini kullandı.

Vali Epcim projeye destekleri dolayısıyla eski Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal ile Milletvekili Fetani Battal’a teşekkür etti.

Vali Cüneyt Epcim, Gökçedere ziyaretinde belediyeyi de uğradı. Yanındaki heyetle birlikte Belediye Başkanı Yavuz Bakır'la makamında görüşen Epcim, daha sonra beldede koyunculuk projesinden faydalanan çitçilerle bir araya geldi. Hayvanlarını teslim alan Ednail Ayçiçek ve İsmail Ayçiçek isimli üreticilerle görüşen Epcim, ev ziayretleri ile Gökçedere programını sonlandırdı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemil 3 yıl önce

sn. valim caminin yanındaki hamam neden restore edilmiyor cami, medrese hamam hepsi bir bütün...kaderine terk edilmiş durumda içim sızlıyor her önünden geçişimde...

Avatar
Ruhi 3 yıl önce

Allah Devletimize zeval vermesin, Atalarının mirasına sahip çıkıyor. İnşAllah ileride tüm külliye ayağı kaldırılır.