“YÖK, Üniversiteler ve Demokratikleşme”

Bayburt Üniversitesi “YÖK, Üniversiteler ve Demokratikleşme” konulu konferans düzenlendi. Bayburt Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Gökhan Budak konferans salonunda gerçekleşen konferansa konuşmacı olarak YÖK Başkan Danışmanı ve SETA Eğitim Direktörü Yrd. Doç Dr. Bekir Gür katıldı...

“YÖK, Üniversiteler ve Demokratikleşme”
Bayburt Postası - Bayburt ÜniversitesiYÖK, Üniversiteler ve Demokratikleşme” konulu konferans düzenlendi. Bayburt Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Gökhan Budak konferans salonunda gerçekleşen konferansa konuşmacı olarak YÖK Başkan Danışmanı ve SETA Eğitim Direktörü Yrd. Doç  Dr. Bekir Gür katıldı.

Gür, YÖK ve üniversiteler arasındaki ilişkilere değindiği konuşmasında şunları söyledi:

“Üniversiteler eskiden taleplere cevap veremiyordu YÖK kurulduktan sonra bu yapı tamamen değişti. YÖK  kurulduktan sonra üniversite kontenjanları artmış, yayın sayıları, hoca sayıları ve üniversite sayıları artmış aynı zaman da kalite de artmıştır.  Genel itibari ile baktığımız zaman nicel veriler açısından sürekli iyiye giden bir yapı vardır.”

Konuşmasında YÖK’ün çalışmalarına da değinen Gür, “YÖK sürekli olarak kendini yeniliyor, bununla ilgili önemli adımlar atılıyor; örneğin ilk defa bir YÖK Başkanı akademisyenlerin özgürlükleri konusunda bir bildiri yayınladı. Üniversitelerde özgürlük çok önemlidir. Öğretim üyelerine ve öğrencilere yönelik bir kısıtlama varsa bunları ortadan kaldırmak üniversitelerin görevidir. YÖK ilerleyen zamanlarda da toplumun istekleri doğrultusunda reformlarına devam edecektir. Toplumun isteklerine yönelik daha esnek ve çoğulcu çözümler sunulmalıdır” şeklinde konuştu.

Bayburt Üniversitesi Düşünce Akademisi Kulübü tarafından organize edilen, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İlahiyat Fakültesi Dekanı Nasrullah Hacımüftüoğlu ve akademisyenlerin katıldığı konferansın sonunda konuşmacı Bekir Gür’e plaket takdim edildi.

Haber:
Bayburt Üniversitesi


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.