Mehmet Asif Alan'a 'Bilge Tonyukuk Teşvik Ödülü'

Bayburt Üniversitesi personeli Mehmet Asif Alan, Türk Eğitim-Sen ve Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği (UAESEB) ödül yönetmeliğine göre uzman bilim insanlarının katılımıyla kurulan komisyon tarafından Bilge Tonyukuk Teşvik Ödülü'ne layık görüldü.

Mehmet Asif Alan'a 'Bilge Tonyukuk Teşvik Ödülü'

Bayburt Postası - Türk Eğitim-Sen ve Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği işbirliğinde UNESCO tarafından Bilge Tonyukuk Abidesi’nin dikilişinin 1300. Yıldönümü dolayısıyla 2020 yılının “Bilge Tonyukuk Yılı” ilan edilmesinin anısına 12-15 Kasım 2020 tarihinde Antalya'da düzenlenmesi planlanan 3. Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Kongresi, COVİD-19 salgının dünyada ve Türkiye'de etkisini artırarak devam ettirmesi sebebiyle, sanal platformlar üzerinden gerçekleştirildi. Arnavutluk, Azerbaycan, Kazakistan, Kosova, KKTC, Özbekistan, Rusya, Türkiye, İran, Almanya, ABD, Hindistan ve Kırgızistan dâhil 13 ülkeden gönderilen 422 bildiri içerisinden 318 bildiri kabul edillerek, kongrede yer aldı. Bu bağlamda; 400 civarında bilim insanı 16 oturumda aynı anda beş farklı salonda 74 eş zamanlı oturumda bildirilerini sundu. Kongreye Bayburt Üniversitesi’nden Doç. Dr. Yusuf Esmer ve Hanifi Mehmet İtik, Marmara Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özbek ile birlikte iki farklı bildiri ile katılım sağladı.

Bayburt Türk Eğitim Sen Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Asif Alan’a ödül belgesi ve ödül onurluğu Bayburt Türk Eğitim-Sen İl Temsilcisi Ahmet Çalışkan tarafından verildi. Çalışkan, bildiri ve ödül münasebetiyle tebriklerini ileterek başarılarının devamını temenni etti.

Mehmet Asif Alan yaptığı açıklamada, "Bu kongreyi böyle sağlık sıkıntılarının bulunduğu bir dönemde sanal platformlar üzerinden düzenleyerek bu kapsamda büyük bir organizasyonu gerçekleştiren UAESEB ve Türk Eğitim-Sen Başkanı Sayın Talip Geylan’a ve değerli yöneticilere, emek veren koordinasyon ve düzenleme kuruluna, ilgi göstererek büyük bir ciddiyetle katılım sağlayan bilim insanlarına teşekkür ederim. Böyle bir ödül ile teşvik edilmem hususunda onur duyduğumu belirtmek isterim. Bir teşekkürde çalışmaları birlikte yürüttüğüm değerli akademisyenlere sunmak isterim" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
serhat kalekahyası 3 yıl önce

Sevgili kardeşimi tebrik eder, çalışmalarında başarılar dilerim.