Mehmet Akif Ersoy konulu Türkiye Geneli "Yılın Cümlesi" Yarışması Başladı

Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü, Türkiye geneli ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak düzenlediği Mehmet Akif Ersoy konulu "Yılın Cümlesi" yarışması başladı.

Mehmet Akif Ersoy konulu Türkiye Geneli "Yılın Cümlesi" Yarışması Başladı

Bayburt Postası - Yarışmada birinciye 2 bin TL, ikinciye Bin TL, üçüncüye 500 ve mansiyon ödülü olarak da 250 TL ödül belirlendi. 

Okuldan, yarışma ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Büyük dava ve fikir adamı, İstiklâl Marşı şairi Mehmet Âkif ERSOY’un şair kişiliği, birleştirici yönü, kahramanlık sembolü olarak milletimize öncülük etmesi  ile vatan ve millet sevdalısı olma özelliğinin öğretilmesi ve İstiklâl Marşı’nın kabulünün 100. Yılında, İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Etkinlikleri kapsamında Milli Şairimizi daha iyi tanımak ve anlamak, “Türk milletinin milli ahlaki insani manevi ve kültürel değerlerini benimseyen koruyan ve geliştiren ailesini vatanını milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan yurttaşlar yetiştirmesi” amacına  katkı  sağlamak, tarih bilincini güçlendirmek, milletimizin vatan savunmasında gösterdiği kahramanlık destanlarını öğrencilerimize kavratmak ve fark edilmelerini sağlamak amacı ile düzenlenen yarışmaya Türkiye geneli resmi/özel ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören örgün öğretim öğrencileri ile 18 yaşını tamamlamamış açık öğretim lisesi öğrencileri de katılabileceklerdir.

“Yılın Cümlesi” yarışmasına okul web sayfasından 8 Mart 2021 tarihi mesai bitimine kadar  online katılım sağlanabilecektir. 

bayburtkizaihl.meb.k12.tr
 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburtlu Salih 3 yıl önce

Rahmetli M.Akif ERSOY un istiklal marşında dediği gibi;
KORKMA!
sözcüğü her daim, ilk cümle olmalı ve bu cümlenin altını, başta aile sonra en önemli kurumumuz olan ve ömrümüzün sonuna kadar vaz geçemeyeceğimiz
EĞİTİM, EĞİTİM, EĞİTİM
ama nasıl eğitim, milli ve manevi gerçekler üzerine kendi kültürüne yabancı olmayan bir nesil ile olur