Kültür Akademisi'nin dördüncü konferansında Prof. Hacımüftüoğlu konuştu

Bayburt Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ve Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Bayburt Şubesi ile İdeal Gençlik Öğrenci Topluluğu tarafından organize edilen ‘Kültür Akademisi’ konferansları devam ediyor.

Kültür Akademisi'nin dördüncü konferansında Prof. Hacımüftüoğlu konuştu

Bayburt Postası - 22 Kasım - 14 Aralık 2021 tarihlerinde Bayburt Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan Kültür Akademisi etkinliklerinin dördüncü konferansına konuşmacı olarak Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu katıldı. Bâbertî Külliyesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda gerçekleşen konferansta, Prof. Dr. Hacımüftüoğlu tarafından “İlme ve İlim Erbabına Bakışımız” konulu bir sunum gerçekleştirildi. 

Prof. Dr. Hacımüftüoğlu konferansta, Kuran-ı Kerim ve hadis kaynaklarından hareketle ilim ve ilim erbabı hakkında çıkarımlarda bulundu. 'Ulema; ilme ve ilim yolcusuna nasıl bakar', 'İslam’ın umumi manada konuya bakış açısı nedir' konularında katılımcılara bilgi paylaşımda bulunan Prof. Dr. Hacımüftüoğlu, Hz. Adem ile başlayan ilim yolculuğunun oldukça geniş bir kavram olduğuna değindi. Kuran-ı Kerim’den örnekler vererek, en büyük öğreticinin Yüce Allah olduğunu vurguladı. Allah’ın ilim sıfatının her şeyin üstünde, ilmin ise aklın süsü olduğunu belirterek ilim olmadan hiçbir şeyin olmayacağının altını çizdi. Sosyal ve beşeri bütün ilimlerin tek olduğunu ve onun da tek hakikatin peşinde koştuğunu dile getirdi. 

Programın sonunda katılımcılardan gelen soruları da cevaplayan Prof. Dr. Hacımüftüoğlu, Kültür Akademisi çalışmalarını organize eden Bayburt Üniversitesi, Milli Türk Talebe Birliği Bayburt Şubesi ve İdeal Gençlik Öğrenci Topluluğu’na teşekkür etti. 

Program, ödül takdimi ve toplu fotoğraf çekimin ardından sona erdi. 

Bayburt Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ‘Kültür Akademisi’ konferansları; 26. Dönem TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın “1916 Yılından Günümüze Milli Türk Talebe Birliği ve Gençlik” (14 Aralık 2021-Salı, Saat 15.00) sunumlarıyla devam edecek.
 

Anahtar Kelimeler:
Nasrullah Hacımüftüoğlu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kop fırtınası-erzincan 2 yıl önce

mttb gelişmesinde büyük emeği olan.1969,rahmetli necmettin erbakanın büyük katma değeri olmuştur,Allah rahmet eylesin,1969 kuşağı.