Kaymakam Şahin, Bayburt’u temsil edecek projeleri inceledi

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu 2204-A Liseler Arası Araştırma Projeleri Yarışması çerçevesinde Mustafa Köseoğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından ’TeknoAt’ adlı çalışma yürütülüyor.

Kaymakam Şahin, Bayburt’u temsil edecek projeleri inceledi

Bayburt Postası - Öğrencilerin yaptıkları projeleri ve çalışmaları yerinde inceleyen Demirözü Kaymakamı Yasin Şahin, Demirözü Belediye Başkanı Arslan Gürer ve Gökçedere Belediye Başkanı Yavuz Bakır ve Demirözü İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çiğdem ile projeyi yürüten öğretmen ve öğrencilerden bilgiler aldılar.

Bu çalışma ile teknolojik aletlerin içindeki değerli madenleri ülke ekonomisine kazandırmak ve zararlı olan maddeleri uygun yöntemle ayırt edip doğaya atılmasını önleyerek gelecek nesillere temiz bir yaşam bırakmak amaçlanıyor.

Yine aynı yarışmada Gökçedere Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ’Su Yaşam Kaynağımızdır’ adlı projede su tesisatına takılan akıllı sensörle bilinçli su tüketimi hedefleniyor.

Her iki okulda adı geçen projeler Erzurum’da yapılacak olan bölge yarışmalarında Bayburt’u temsil etmeye hak kazandılar. Projelerini tanıtan öğrenciler, projeleriyle bilinçli su kullanımına dikkat çektiklerini vurguladılar.

Öğretmen ve öğrencileri başarılarından dolayı tebrik eden Kaymakam Şahin, Erzurum’da düzenlenecek olan bölge yarışmalarında ekibe başarılar diledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.