Doç. Dr. Hasan Aktaş, öğrencilerine kültür gezisi düzenledi

Bayburt Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Aktaş, öğrencilerine gezi düzenledi. 

Doç. Dr. Hasan Aktaş, öğrencilerine kültür gezisi düzenledi

Bayburt Postası - Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Aktaş, öğrencilerine İffet Anıtı ve Ekmeleddin Baberti'nin kabrine götürerek, bilgiler verdi.

Bayburt Belediyesi'nin tahsis ettiği araç ile gerçekleşen gezinin ilk durağı Yukarı Kırzı köyünde 2017 yılında inşa edilen 21 Şubat Şehit Kadınlar İffet Anıtı oldu.

1. Dünya Savaşı sonrasında çıkan Ermeni ayaklanmasında namuslarını korumak için kendilerini çocukları ile birlikte su kuyularına atan şehit kadınların anısına dikilen İffet Anıtı ve müzesini gezen öğrencilere Doç. Dr. Hasan Aktaş tarafından bilgiler verildi. Aktaş, Ermeni mezalimini en acı şekilde yaşayan yerlerden biri olan Bayburt'un bunun gibi birçok örneği bulunan hazin öyküsü ve anlatımı olduğunu söyledi.

Buradaki ziyaretin ardından Aşağı Kırzı köyündeki Ekmeleddin Baberti'nin makamına geçen kafile, okul kampüsünde ismi yaşatılan Baberti'nin makamında ders gördüler. 

Doç. Dr. Hasan Aktaş, Ekmeleddin Baberti'nin, Fatih Sultan Mehmet'in Hocası Molla Fenari, Şeyh Bedrettin ve Divan Şairi Ahmedi'nin hocası olduğunu belirtti. Aktaş, hayatı hakkında bilgiler verdiği Baberti'nin kabrinin Mısır'da olduğunu, öldüğünde memleketi Bayburt'ta gıyabi cenaze kılınarak, burada bir saygının eseri olarak makam oluşturulduğunu bildirdi.

Prof. Güleç'in vefatının 1. Yılı

Kafilenin son durağı geçtiğimiz yıl 23 Aralık'ta hayatını kaybeden Prof. Dr. Hamdi Güleç'in kabri oldu. Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı iken yakalandığı Covid-19 hastalığına yenik düşerek hayatını kaybeden Prof. Dr. Hamdi Güleç, doğduğu köy olan Alıçlık köyünde toprağa verilmişti. Öğrenciler Güleç'in kabrinde duygulu anlar yaşadı.

Yol boyunca şiirlerin okunduğu etkinlikle ilgili memnuniyetlerini dile getiren öğrenciler, Doç. Dr. Hasan Aktaş'a teşekkür ettiler. 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
a.kadir temür 2 yıl önce

sn hasan aktaş hocamıza çok teşekkür ederiz.c.Allah razı olsun,bayburtumuzun tarihi ve değerleri şahsiyetleri açıkladınız tşkler