Bayburt'ta LGS ve YKS sınavları için kaynak kitap dağıtımı

Bayburt Valiliği tarafından başlatılan ’Birlikte Başaracağız’ projesi dahilinde Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ve Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi öğrencilere kaynak kitap dağıtımı yapıldı.

Bayburt'ta LGS ve YKS sınavları için kaynak kitap dağıtımı

Bayburt Postası - Merkezi sınavlara yönelik başlatılan projenin tanıtım töreni Bayburt Lisesi bahçesinde gerçekleşti.

Törende konuşan Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, sınava girecek olan tüm öğrencilere başarılar dileyerek, "Şu an amacımız eğitimde ülke olarak iyi yerlere gelmek. Çocuklarımızın çok iyi okullarda eğitimler alıp, meslek sahibi olduktan sonra memlekete, millete iyi bir şekilde hizmet etmelerini sağlamak amacıyla var gücümüzle çalışıyoruz. Bayburt, gerek eğitime verdiği önem açısından, gerek eğitimdeki nitelik anlamında Türkiye’de üst sıralarda olmak için gayret eden illerimizden birisi. Öğrencilerimizin geçen yıllardaki başarılarına baktığımızda çok iyi yerlerde olduğunu gördük. Bayburt özellikle siyasette, bürokraside, ekonomide, mühendislikte çok başarılı isimler çıkarmış bir ilimiz" dedi.

Bayburt Valiliği olarak çok güzel bir çalışmaya imza atmanın sevincini yaşadıklarını söyleyen Eldivan, "Bu kaynak kitaplar tüm öğrencilerimizde olmasa bile çoğu öğrencilerde var diye biliyoruz. Biz eğitimde fırsat eşitliği sağlamak maksadıyla gerek LGS’ye gerek YKS’ya hazırlanan çocuklarımıza, gençlerimize siz değerli öğrencilerimize kaynak kitap dağıtalım istedik. Bu kitaplar Türkiye genelinde olan kitaplar ama bizler özellikle sınava katkı sağlayacağını düşündüğümüz kaynak kitapları seçtik. İlk etapta 8’inci sınıfta olan 570 öğrencimize 3 bin 420 tane kitap dağıtacağız. 12’nci sınıf öğrencilerimize ise toplam 600 tane kitap dağıtımımız olacak. Bu bir başlangıç süreç içerisinde İnşallah bunun devamını getireceğiz. Buradaki asıl amacımız şu; öğrencilerimiz kaynak kitabını, takviye ders kitabını ve sınav kitabını başka yerde aramasın, direkt doğrudan kitaba ulaşabilsin istiyoruz. Hem ulaşım kolay olsun, hem erişim kolay olsun hem de sınavlarda her türlü soruya, her türlü zorluğa hazır olun istiyoruz. Benim sizlerden isteğim şu, lütfen bu kitapların hepsini tek tek okuyun, soruları tek tek çözün. Biz takviye yapmaya devam edeceğiz. Hepinize başarılar diliyorum, gözlerinizden öpüyorum, Allah yardımcınız olsun" şeklinde konuştu.

Kitap dağıtım töreninin ardından sınıfları gezen Vali Eldivan, öğrencilerle bir süre sohbet ettikten sonra öğrencilerin taleplerini dinledi. Haziran ayında gerçekleşecek olan LGS ve YKS sınavına hazırlanan öğrencilere kolaylıklar dileyen Vali Eldivan, öğrencilere sınavda heyecan yapmamaları gerektiğini hatırlattı, sınava girecek olan tüm öğrencilere de başarılar diledi.

Anahtar Kelimeler:
Mustafa Eldivan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
BAYBURT SEVDALISI 2 ay önce

Üniversitelerede sınavsız olsun