Bayburt'ta her öğrencinin bir koçu olacak

Vali Cüneyt Epcim, 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Sene Sonu Müdürler Kurulu Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.

Bayburt'ta her öğrencinin bir koçu olacak

Bayburt Postası - Toplantıda konuşan Vali Cüneyt Epcim, değişik zamanlarda okul ziyaretleri gerçekleştirdiklerini ve kimi projeleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile istişare ettiklerini söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın çok farklı uygulamaları olabileceğini ve bunlara ilişkin sahada karşılaşılan sorunları ilgili mercilerle paylaştıklarını ifade eden Vali Epcim, “Bayburt’u genel olarak değerlendirdiğimizde sınav başarısının son yıllarda biraz düştüğünü görüyoruz. İl sıralamalarında gerilerde kalmak istemiyoruz. Bu manada değişik vesilelerle çeşitli çalışmalar planlamaya çalışıyoruz.” dedi.

Bu yönde yaz aylarında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir çalışma yapılacağını bildiren Vali Epcim, okul müdürlerinden gelecek tekliflere her zaman açık olduklarını kaydetti.

Vali Epcim, Bayburt’un nüfus itibariyle öğrencilerle yüz yüze görüşme pratiğine imkân sağlayabilecek bir yer olduğuna vurgu yaptı. Her öğrenciye koçluk yapılabilecek bir sistemin ortaya konulabileceğine değinen Vali Epcim, şunları söyledi: “Bu hususta öğrenci koçluğu üzerine özel bir çalışma planladığımızı sizlere belirtmek istiyorum. Bunu Milli Eğitim camiamızdaki gönüllü öğretmenlerimiz başta olmak üzere çeşitli şekillerde bir sistem oluşturma gerekliliğini düşünüyoruz. Çünkü sizde takdir edersiniz ki; Bayburt’un yeniden bir atılıma ihtiyacı var. Biraz motivasyonumuzu yükselterek, öğrencilerimizle bire bir ilgilenme noktasında bir çalışmaya ihtiyaç var.”

Eğitici kadrolarla büyük başarılara imza atabileceklerine dikkat çeken Vali Epcim, “Biraz önce okul sporlarında derece elde eden öğrencilerimize ödüllerini takdim ettik. Kendileriyle gurur duyduk. Türkiye birincisi, ikincisi çıkarmış, binlerce sporcu arasından başarıya ulaşmış öğrencilerimiz var. Bunlar bizi oldukça memnun ediyor. Güçlü yönlerimizi, zayıf yönlerimizi iyi bir şekilde analiz ederek birlikte daha iyi olmak istiyoruz. Sizlerin eğitim camiasında özel bir yeri var. Aynı zamanda okul müdürleri olarak da toplumun kanaat önderlerisiniz. Bu manada da bütün eğitimci arkadaşlarımızı çok seviyoruz. Bayburt’ta özel bir konumları var. Bayburt sizlere çok değer veriyor. Bunun da farkındayız. Sizlerle birlikte büyük işler yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hakan Tomar ise kısa bir konuşma yaparak Vali Cüneyt Epcim’e destekleri dolayısıyla teşekkürlerini bildirdi.

Toplantı geçen eğitim sezonu çalışmaları ve gelecek sezon planlamalarının görüşülmesiyle sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ismet 2 yıl önce

Koçluk tıpkı psikoloji gibi,tıpkı rehberlik gibi özel bir alandır. Öğretmenlerin aldığı koçluk eğitimi onların koçluk yapmalarını gerektirmez. Çünkü öğretmenlik tanımında koçluk diye bir uygulama yoktur. Öğretmenler zaten rehberdirler ve bu hizmeti de yaparlar. Koçluk gerçek manada uygulanacaksa öğrenci ve aile ile ayrı ayrı görüşmeler yapılıp raporları tutulmalıdır. Fazla detaya girmiyorum. Ücretini ödeyemeyeceksiniz çünkü öyle bir alan yok. Öğretmenler bu kadar zaman ayıramaz çünkü onların da kendi aileleri ve çocukları var. Zorla mı yaptıracaksınız. Siz yeni kurulan sistemle sadece cumhurbaşkanlığını değil bütün birimleri partili yaptınız. Bütün birimler partili olunca partide gücü olan, sendikada hizmeti olan arkadaşlar müdür oldu, en tepeden en düşük seviyeye kadar kimseye kaptırmadan. Liyakat hak getire. Tabiki sonuç bu olacak hüsran. Tıpkı her alanda olduğu gibi.

Avatar
Misafir 2 yıl önce

Öğretmenlere yük, zaten 3 kuruş maaş alıyorlar. Koçla falan olmaz bu iş, bayburtun potansiyeli az hemşerim, böyle gelmiş böyle gider.

Avatar
ali 2 yıl önce

sayın valim gerçekten eğitim ve başarı bayburt ta düştü el atmanız veliler olarak bizi mutlu etti yeni öğretim yılında biraz ilgi her öğrenciye koçluk verilirse takibi olursa başarı gelir ayrıca sayın valim öğretmenlerin özel ders vermesi inanın bizleri mecbur kılıyor ama hiç değilse biraz hesaplı olsun bizlere yardımcı olun bu konuda

Misafir Avatar
ahmet 2 yıl önce @ali

Ali bey merak ettim seans ücreti ne kadar istiyorlar. Ders adına göre yazarsanız sevinirim. İstanbul'dan yazıyorum karşılaştırma yapmak adına sordum yanlış anlamayın.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Nivli 2 yıl önce

Öğretmen kapasitesi olmayan insanları öğretmen yaptılar yetmedi yıllarca öğretmenlik yapan öğretmenlerin başına bu insanları müdür müdür yardımcısı yaptılar bu adamların aklı ya akşam oynadıkları okeyde kalıyor yada lig maçlarında olanda çocuklara oluyor Akp övünsun verin mehteri