Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü'nden 81 Çalıkuşu Bayburt e-dergisi

Bayburt Millî Eğitim Müdürlüğü'nün 81 Çalıkuşu Bayburt e-dergisi yayına girdi.

Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü'nden 81 Çalıkuşu Bayburt e-dergisi

Bayburt Postası - Bayburt Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından 2 ayda bir olmak kaydıyla e-dergi olarak yayınlanacak olan 81 Çalıkuşu-Bayburt adlı derginin ilk sayısı yayına girdi.

Reşat Nuri Güntekin'in Türkiye'nin ilk kadın tiyatro sanatçısı Afife Jale'den etkilenerek kaleme aldığı 'Çalıkuşu' adlı romanı Milli Eğitim Bakanlığı'nın e-dergi projesinin ismi oldu.

Kurtuluş savaşında cephede askerin okuduğu, savaş sonrası başlatılan eğitim mücadelesi sürecinde ise, Anadolu'ya tayini çıkan her öğretmenin bavulunda yer alan eşsiz eserle, eğitim camasının sesini Türkiye'ye duyurmayı amaçlayan e-dergi projesi, 2 ayda bir olmak kaydıyla okuyucu ile buluşacak. 

Derginin ilk sayısında Bayburt İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu 'Uzaktan' adlı bir sunuş yazısı kaleme aldı. Karakaşoğlu, yazısında, pandeminin gölgesinde eğitim faaliyetlerine değinerek, bu dönemde okumaya yönelik bir farkındalık oluştuğunu belirtti. Bakanlığın projesi kapsamında iki ayda bir Bayburt'un eğitim camiasında yaşanan gelişmeleri ve kentin kültürel değerlerini tanıtmayı hedeflediklerini ifade eden Karakaşoğlu, "Bayburt'ta eğitimdeki başarı hikâyelerini anlatmaya, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi sizlerle buluşturmaya iki ay sonra yayınlayacağımız e- dergimizde devam edeceğiz. İyi okumalar diliyorum" dedi. 

Dergide diğer yer alan konu başlıkları şöyle:

* Milli Ağaçlandırma Seferberliğine Milli Eğitimden Destek

* Demirözü ve Gökçedere'de 12 Derslik Okulların Temelleri Atıldı

* 1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerle Buluşuyor

* Bayburt Lisesi

* 24 Kasım Öğretmenler Günü

* İlk Yardım

* Okul Sporları

* Köydeki Çalıkuşu

* Suıya Düşen Renkler

* Mesleki Eğitim Merkezleri Öğrencilerine Büyük Destek

* Kenan Yavuz Etnografya Müzesi

* Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesi

* Okul Öncesi Eğitime Erişim

* Türkiye'nin İlklerini Barındıran Tasarı ve Beceri Merkezi

81 Çalıkuşu-Bayburt adlı e-dergiye ulaşmak için tıklayınız. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.