Bayburt Konulu Liseler Arası Bilgi Yarışması Sonuçlandı

Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü dolayısıyla Bayburt Konulu Liseler Arası Bilgi Yarışmasının Finali, Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonu'nda gerçekleşti. 

Bayburt Konulu Liseler Arası Bilgi Yarışması Sonuçlandı

Bayburt Postası -  5 okulun 3'er öğrenci ile katıldığı finalde yarışmacılara 20 soru soruldu. Her doğru soru için 10 puan verilen yarışmada 18 soruya doğru cevap vererek, 180 puan alan Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi birinciliği kazandı. İkinciliği Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi, üçüncülüğü ise Rekabet Kurumu Kız Anadolu Lisesi kazandı. 

Yarışmacılara kültür, edebiyat, tarih, coğrafya alanlarında sorulan sorulara verilen doğru cevaplar arasında, Türk edebiyatının ilk romanı Bayburtlu Zihni'nin Hikaye-i Garibe'si, endemik bitki olarak Bayburt Sümbülü, Ejderha Efsanesi ile Nişantaşı köyü, Helva Buz Mağarası, Kehribar, Kenan Yavuz Etnografya Müzesi, Evliya Çelebi'nin Bayburt Kalesi bilgisi, Bayburt Saat Kulesi'nin Çorum ile olan bağı, Bayburtlu Celâlî, Bayburt'un İl Olduğu Tarih 1989, Bayburt'un İlk Belediye Başkanı İbrahim Bey, Dede Korkut Mezarı'nın bulunduğu Masat köyü, folklor çalışmalarıyla tanınan eğitimci Mahmut Kemal Yanbeğ, Coğrafi İşaret alan Talı Çorba yer aldı. 

Yarışmada dereceye giren öğrencilere kupalarını Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ve Bayburt İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Yardımcı takdim etti. 

Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, yarışmaya katılan tüm öğrencilere kalem hediye ederken, birinci olan Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine 750'şer lira, ikinci olan Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine 500'er lira, üçüncü olan Rekabet Kurumu Kız Anadolu Lisesi öğrencilerine ise 250'şer lira para ödülü verdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.