Bayburt Fen Lisesi öğrencilerden Kutadgu Bilig paneli 

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Oku-Yorum, Yazı-Yorum' projesi ile hayata geçirilen Kutadgu Bilig Okumaları ve il paneli, Bayburt’ta yoğun bir katılımla gerçekleşti. 

Bayburt Fen Lisesi öğrencilerden Kutadgu Bilig paneli 

Bayburt Postası - Kutadgu Bilig Okumaları ve İl Paneline İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı. 
Öğrencilerin akademik başarılarının yanında sosyal, duygusal-duyuşsal becerilerinin geliştirilmesine ve eleştirel okuma becerisine sahip genç yazarların yetiştirilmesine katkı sunmak amacıyla yürütülen proje kapsamında öğrenciler, Yusuf Has Hacip’in 11'inci yüzyılda yazmış olduğu eserden hareketle yazarın duygu, düşünce ve görüşlerini ifade ettiler. 

Fen Lisesi öğrencileri Kutadgu Bilig'de dil, ahlak, mutluluk, akıl, akıbet, devlet yönetimi ve İslami yansımalar başlıklı değerlendirmelerde bulundular. 

Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu'nda gerçekleşen panel, belge ve ödül takdim töreniyle sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.