Akademisyenler, Gümüşhane ve Erzincan'da Bayburt Üniversitesi'ni anlattı

Bayburt Üniversitesi, çevre illerde orta öğrenimlerini tamamlamak üzere olan aday öğrencilerle tanıtım buluşmalarına başladı.

Akademisyenler, Gümüşhane ve Erzincan'da Bayburt Üniversitesi'ni anlattı

Bayburt Postası - Fakülte ve Meslek Yüksekokulu düzeyinde yönetim temsilcileriyle gerçekleşen tanıtımın ilk durakları Erzincan'ın Merkez ilçesi ile Gümüşhane'nin Kelkit, Köse ve Şiran ilçeleri oldu.

Türkiye ve dünya genelinden öğrenci çeşitliliği ile bir kültür mozaiği kurmayı başaran Bayburt Üniversitesi, bölgesel tercihlerde lider üniversite olma misyonunu güçlendirmek için sahaya indi.

Aday öğrencilere yönelik Tanıtım faaliyetleri kapsamında Erzincan'ı Rektör Yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Savaş Bülbül, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çetin Yaman, Aydıntepe MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Demir ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim elemanı Doç. Dr. Ahmet İlhan  ziyaret ederken; Gümüşhane Köse, Kelkit ve Şiran'ı ise Rektör Yardımcısı ve Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahir Kadakal,  Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Maden, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vecihi Aksakal, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Alirıza Ağ, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Bülent Bayraktar, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yakup Kahraman ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Arş. Görevlisi Mustafa Bora Meşeli ziyaret etti.  

Ziyaret edilen ilçelerdeki  lise son sınıf öğrencilerine üniversite anlatılarak bölümlere giriş hakkında bilgi veren tanıtım heyetleri, Bayburt'taki ve külliyelerdeki sosyal yaşamı da örneklerle anlattı. Tanıtım seminerleri sonrasında ilçelerin Kaymakamlıkları ve Milli Eğitim Müdürlüklerini ziyaret eden tanıtım heyetleri, bölgesel işbirlikleri üzerine verimli görüşmeler gerçekleştirdi.

Tanıtım ziyaretlerini değerlendiren Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Ali Savaş Bülbül, Bayburt Üniversitesinin bölgesel ve küresel vizyonu birbirinden ayırt etmediğini söyledi. Bölgesel açıdan güçlü bir öğrenci dinamiği kurmadan küresel rezervlere açılmanın mümkün olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Mahir Kadakal ise, ziyaretlerde gördükleri ilgi ve edindikleri izlenimin kendilerini çok memnun ettiğini dile getirdi.

Ziyaret edilen Kaymakamlıklara, ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerine, okulların yönetimlerine ve kendilerini büyük bir ilgiyle dinleyerek verimli sorular soran öğrencilere teşekkürlerini ileten Rektör Yardımcıları, bölgesel ziyaretlere devam edeceklerini ifade ettiler.

Anahtar Kelimeler:
Bayburt Üniversitesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.