Üç STK'dan “İstiklal Marşı” açıklaması

Bayburt Şehit ve Gazi Aileleri Derneği, Bayburt Şoförler Odası Başkanlığı ve MÜSİAD Bayburt İl Temsilciliği birer açıklama yaparak, 21 Şubat günü yaşanan “İstiklal Marşı” tartışması hakkında görüşlerini bildirdi.

Üç STK'dan “İstiklal Marşı” açıklaması
Bayburt Postası - Bazı basın yayın organları ve sosyal medyada 21 Şubat Bayburt’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. Yıl dönümü kutlama törenlerinde yer alan protokol mensuplarının İstiklal Marşı’nın okunması esnasında ayağa kalkmadıklarına dair haberlerin gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. İşte o açıklamalar:

Bayburt Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği

"21 Şubat 2019 tarihinde BAYBURT' un düşman işgalinden 101. Kurtuluş Yıl dönümü kutlama törenlerini sabote etmek  için vatanını bayrağını seven kahraman Bayburtluları zan altında bırakmak için temsili kurtuluş canlandırması esnasında final kısmından bir bölümünü montaj yaparak sanki protokolün istiklal  marşımıza milli değerlerimizi hiçe saymış gibi lanse edilmesi biz Bayburt şehit ve gazı ailelerini derinden üzmüştür. Kutlama etkinliklerinde Aynı gün içerisinde 3 ayrı yerde saygı duruşu ve İstiklal marşımız okunmuştur.

Kahramanlar diyarı Şehrimizin milli manevi değerlere önem verilmeyen bir şehirmiş gibi gösterilmeye çalışılması ve bunun da bizim içimizde yaşayan birileri tarafından yansıtılması bizleri üzmüştür.

Bayburt dün olduğu gibi bugün de vatanseverler diyarı milli manevi değerlerine sahip çıkıyor ve çıkmaya devam ediyor.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Bayburt Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı

"Bayburt’umuzun 21 Şubat Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101.Yıldönümü etkinlikleri kapsamında, bazı basın ve yayın organları ve sosyal medyada, törenlerin yapıldığı sırada İstiklal Marşımızın okunduğu fakat protokolde bulunan heyetten ayağı kalkmadığı gibi kamuoyunda yanlış bir algı yaratmak istenmektedir.

Bayburt Valiliği’mizinde konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada da belirtildiği gibi ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi olarak törenlerin ilgili yönetmeliğe uygun olarak yapıldığı, tören sırasında kurtuluş mücadelesinin sergilendiği bir sahnede sergilenen İstiklal Marşı'nın bir parçasının çalındığı ve akabinde  sala okunduğu, etkinlik belirtilen bir plan ve program doğrultusunda devam etmiştir.

Bizler Türkiye’mizin sivil toplum temsilcileri olarak, ülkemizin bayrağının asil bir kanla oluştuğu ve bu bayrak altında İstiklal Marşımızın ebediyen okunacağını bazı sosyal medya mensuplarına bir kez daha hatırlatarak suya yazı yazılamayacağını, yapacakları bütün provakatör eylemlerinin boşa çıkacağını bir kez daha belirtmek isteriz. Vatandaşlarımızın ve üyelerimizin bu gerçek dışı haberlere itibar etmemelerini belirtir kamuoyuna saygılarımı sunarım."

MÜSİAD Bayburt 

"Bayburt Valimiz Sayın Ali Hamza Pehlivan’ın yanındayız. Çok kıymetli Valim 21 Şubat'ta şehir olarak kutladığımız kurtuluş gününü bazı mahfiller kirli emellerine alet etme girişiminde bulunmuşlardır.
Sayın Valim bilesiniz ki, sizin gibi çok değerli bir devlet adamının yanındayız. Siz, kurtuluş anma programında yanlış bir şey yapmadınız. Bizler, vatandaşlarımız, protokol saygı duruşunu ve İstiklal marşımızı zaten programın başında gereken saygıyı gösterip icra etmiştik. Tiyatronun bir parçası olan marşımızın okunması nerde başlayıp nerede biteceği bilinmeyen bir süreçte meydana gelmiş bir durumdur. Bunu fırsat bilen, provoke edenler 15 Temmuz’da vatanımıza saldıran zihniyetle eş değerdedir.

Sayın Valim biz MÜSİAD Bayburt olarak ve Bayburt halkımız ile birlikte sizin yanınızdayız. Bayburt halkı bu çirkin provokasyona gelmez. Biliyoruz ki bu Bayburt’umuzda Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 82 oy çıkmasını hazmedemeyenlerin çirkin oyunudur."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa 5 yıl önce

Ne olursa olsun istiklal marşı çalınğında herkez ayaga kalkmalı ve saygı duruşu gösterilmeliydi.ortada bir hata var ve stklarda çıkmış siyaseti malzeme yaparak saçma sapan açıklamalarda bulunmuşlar hatanızı kabul edin özür dileyin bari bu kadar da olmaz

Avatar
Bayberti 5 yıl önce

İstiklal marşı duyulduğu yerde saygı duruşuna geçmek lazım bayburtumuz gibi milliyetçi bir kente yakışmadı olsun tiyatro olsun ne olurdu kalksanız incileriniz mi dökülürdü kınıyorum

Avatar
Ferhat69000 5 yıl önce

Yansitmiyor derken acaba neyi kastetdiniz? Açık ve net görüntüler ortadadir. Yani her ne olursa olsun canlandirma da olsa sonucta istiklal marsi calinmis ve ayaga da kalkinmasi gerekir. Neden ve neyi hala inkar ediyorsunuz dogrusu anlamis degilim. Ya da neye ortak bir aciklama yaptiginizi da.. Gereksiz bir ortak acikalama yapmişsiniz. Goruntu acik ve nettir. Ortada bir hata vardir ve bu hatadan dolayi kamuoyundan ozur dilenmesi gerekirken tuhaf bir acikmama yapiyorsunuz. Ben ozur aciklamasi bekliyordum sizlerden ama malesef çok bir tuhaf aciklamayla karsi karsiyayiz...

Avatar
memleketin ahvali 5 yıl önce

doğru diyorsunuz, gerçeği görüntüler yansıtıyor..

Avatar
Hasan Arslanhan 5 yıl önce

150 yillik tarihi olan Amerlikali eli gogusunde marsini okurken 3000 yillik Türklerin manda ve esaretten kurtuluşunu İslamiyete bakışını 571 heceyle 1453 harfle anlatan o muhtesem esere saygisizliktir.Kabul edebileni vicdaniyla bas basa birakin Saygilarimla

Avatar
ALOŞ 5 yıl önce

Açıklamalar hep tiyatro denilip arkasına sığınılıyor. O zaman tiyatro ise ayağı da kalkınmayacaksa neden tiyatronun içine koydunuz?

Avatar
Sılama üzüldüm. 5 yıl önce

İstiklal Marşı'nın tiyatrosu olmaz.Protokol hatanızı kabul edip özür dilemelisiniz.

Avatar
Misafir 5 yıl önce

Yazık bu ilin sivil toplum kuruluşlarına...bırakın yalakaliği...provakatmrlük müş geçin bunları özürü bile adam gibi dileyemiyorsunuz çok yazık. Gösterinin ruhu sinenize işleseydi zaten küçük bir bölümü de okunsa Milli Marşımızın okunan bölümüne atakta eşlik ederdiniz biraz kendinizi sorgulayın Aziz Milletimizden Aziz Şehrimizden özür dileyin bizler affederiz dizi merak etmeyin