Koronavirüs, dernekleri de vurdu!

Tüm dünyayı saran Koronavirüs salgını, hayatın her alanını yaşanmaz hale getirirken, il merkezinde ve yurt genelinde faaliyet gösteren Bayburt derneklerini de kiralarını dahi ödeyemez bir hale getirdi.

Koronavirüs, dernekleri de vurdu!

Bayburt Postası - Bayburt kültürünün yaşatılması açısından önemli birer merkez olma özellikklerini koruyan dernekler, salgın başladığından bugüne faaliyetlere ara verdi. Hiçbir etkinliğin yapılmadığı dernekler, gönüllülerince yaşatılmaya çalışırken, derneklerin tamamen kapalı hale getirilmesi de çok büyük sorunları beraberinde getirdi.

Büyük bir çoğunluğu kiralık mekanlarda hayatlarını sürdüren dernekler, salgının ardından kira bedellerini dahi zor öder hale geldi. Bu sürecin uzaması halinde ise, birçoğu tabelarını indirmek zorunda kalacak.

İstanbul başta olmak üzere, Anadolu’nun birçok şehrinde bulunan dernekler de çok zor durumlar geçiriyor. Özellikle giderlerini çay, kahve satışı ile karşılayan derneklerin, koronavirüs salgını çıktığından bugüne kapalı olduğu gerçeği, işçilerini işten çıkarma ile başlayan süreçte artık kiralarını ödeyemez hale geldiler. Dernekler, bu zorlu süreçte destek bekliyorlar.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.