Hicabi Durmuş, dernek başkanlarıyla kahvaltıda buluştu

Bayburt Kültür ve Yardım Derneği, olağanüstü genel kurula gidiyor. Genel Başkanlığa adaylığını açıklayan Hicabi Durmuş dernek başkanlarıyla bir araya geldi.

Hicabi Durmuş, dernek başkanlarıyla kahvaltıda buluştu
Bayburt Postası - Bayburt Kültür ve Yardım Derneği, olağanüstü genel kurula gidiyor. Genel Başkanlığa adaylığını açıklayan Hicabi Durmuş dernek başkanlarıyla bir araya geldi.

37. olağanüstü genel kurul öncesi STK temsilcileri, siyasetçi ve bürokratlarla bir araya gelen Hicabi Durmuş, "Mahmut Kemal Yanbey ve arkadaşları tarafından kurulan, Bayburt Kültür ve Yardım Derneği'nin 37. olağanüstü genel kurulunda Dernek Başkanlığı için sizlerin teveccühü ile aday oldum. Biz sizlerle istişare ederek bu yola çıkıyoruz. 1947 yılında büyüklerimizin kurduğu bu derneği asıl amacına uygun olarak yönetmeye talibiz" dedi. 

Durmuş, dernekçiliğin önemine değinerek, "Cemiyetçiliğin ne kadar önemli olduğunu 1947 yılında Türkiye’nin ilk derneklerinden biri olan Bayburt Kültür ve Yardım Derneğini kuran büyüklerimiz ileriki yıllarda yaşayacağımız sıkıntıları nasıl aşacağımızı bizlere bıraktıkları bu güzel eserle yaşadığımız şehre örf ve ananelerimizle, kültürümüzle nasıl uyum sağlayacağımızı göstermişlerdir. İnşallah derneğimizi çağın gerektirdiği şekilde yeniliklere ayak uyduran insanlarımız dertlerine neşelerine ortak olan faaliyetlerini her kesime yayabilen cemiyetçilik anlayışıyla siz değerli hemşerilerimize hizmet etmeye çalışacağız. Gelin, geçmişte olduğu gibi bugün de Bayburt adına yapılacak olan tüm çalışmalarda siyaset üstü birlikteliğin nasıl sağlanacağının çalışmalarını hep birlikte yapalım" diye konuştu.

Hicabi Durmuş konuşması sonrasında yönetim kurulunu sahne davet ederek tanıttı.

Toplantıda bir selamlama konuşması yapan Bayburt Kültür ve Yardım Derneği eski Genel Başkanı Suat Müftüoğlu ise, Bayburtlu'ya hizmet Bayburt’a hizmet etmek demektir. Dermek genel kuruluna aday olan kardeşlerimi kutluyorum. Arkadaşlarımızdan hangisi olursa Bayburt’a hizmet edecektir. Sizlerin doğru karar vereceğine inanıyorum" dedi.

Derneğin 13. Genel Başkanı Hayrettin Altuncu da Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Başkanlığı döneminden örnekler vererek, 'saçtığımız tohumların meyvesini verdiğini görüyoruz' dedi. Başkan adaylarına başarılar diledi.

Eski Genel Başkan Abdurrahman Polattimur, "Bayburtluların baba ocağı gözbebeğimizdir" diyerek, dernek başkanlığı döneminden örnekler verdi ve seçimlerde yapılan delege sistemine değindi. Genel kurulun hayırlara vesile olmasını diledi.

Toplantıda ayrıca Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfı Genel Sekreteri Levent Ayaz ve Gaziosmanpaşa Bayburt Dernek Başkanı Mehmet Akşit de birer selamlama konuşması yaptılar. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tuncay Sağır 5 yıl önce

Cenab ı hak hayırlara vesile kılsın. Sonuçta ast olan güzel ve şirin Baybut un istikbali için. Bayburt kendisi küçük etkisi büyük memleketim. Hersey Bayburt için olsun Rabbim hiçbirinizi utandırmasın. Amin