Gez Hanları Ekolojik Tarım Derneği ilk kongresini yaptı

Bayburtlu akademisyen Prof. Dr. Rıfat Yıldız, baba ocağı Gez köyünden satın aldığı tarlayı organik tarım üzerine faaliyetler gerçekleştirmek üzere derneğe tahsis etti.  

Gez Hanları Ekolojik Tarım Derneği ilk kongresini yaptı

Bayburt Postası - Bu tarlada faaliyetlerini sürdürecek olan Gez Hanları Ekolojik Tarım Deneme ve Üretim Merkezi Derneği ilk kongresini yaptı.

Bayburt'ta organik tarımın yaygınlaştırılması ve teşvik edilmesi adına 21 Eylül 2021 yılında kurulan derneğin ilk olağan genel kurul kongresi Bayburt Öğretmenevi'nde gerçekleşti.

Akın Bayrak, Murat Okutmuş ve Oğuzhan Yücel'in divan kurulunda görev aldığı kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Derneğin ilk 6 ayda gerçekleştirdiği faaliyetleri hakkında konuşan derneğin kurucu başkanı Rıfat Yıldız, tarlanın toprak analizinin yapıldığını, temizlenme ve sürülme işleminin gerçekleştirildiğini, organik gübre serildiğini, dernek tarafından hazırlanan proje için  KUDAKA ile görüşüldüğünü ve projenin olgunlaşma aşamasında olduğunu aktardı.

Prof. Yıldız, projenin onaylanması halinde, fiziki altyapının yapılacağını, eğitim kursları ve etkinlikler düzenleneceğini belirtti.

Rıfat Yıldız, derneğin hasat günleri,ekim günleri gibi şenlikler düzenleyeceğini belirterek, Türkiye genelinde Ata Tohumu Takas Şenliklerine iştirak ederek, takas usulü ile Bayburt'taki ürün çeşitliliğini artıracakları gibi, Bayburt'ta da bu tür şenliklere ev sahipliği yapacaklarını kaydetti.

Eğitim ayağını özellikle önemsediklerini ifade eden Yıldız, çocukların toprağa dokunmasını, ekim yapmasını, fide yetiştirmesini sağlayacaklarını  sözlerine ekledi.

Rıfat Yıldız'ın yönetim kurulu başkanlığa seçildiği kongrede yönetim kurulunda Akın Bayrak, Zübeyde Çelik, Berna Erengil, Oğuzhan Yücel, Orhan Atlıhan Tekdemir, yönetim kurulu yedek üyeliklerine Ahmet Çağıldak, Ekrem Tekdemir, Abdullah Ülker, Özlem Öksüz, Selma Zorlu, Öznur Demir ve Ruhlar Çetin yer aldı.

Denetim Kurulu asıl üyeliklere Kemal Yücel, Murat Uğur Türker, Fatih Demirer, yedek üyeliklere ise, Osman Küçük, Recep Duman ve Recep Oruç seçildi.  


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet Çağıldak 2 yıl önce

Gez Hanları Ekolojik Tarım Derneği’mizin bu ilk kongresi hayırlı olsun. Çok büyük eksikliği bilinen bu alana akılcı ve vefalı bu yaklaşımı hemşerilerimiz her bakımdan desteklemelidir. Gelecek tarımda ve sağlıklı beslenme ise ata tohumlu ürünlerde.
Emeği geçenlerden başta Prof. Dr. Rıfat Yıldız ve Akın Bayrak olmak üzere herkesi içtenlikle kutlarım.