Çocuk İstismarı ve uyuşturucuya “HAYIR”

Bayburt Ülkü Ocakları İl Başkanlığı çocuk istismarı ve uyuşturucuya 'hayır' konulu etkinlikler düzenledi.

Çocuk İstismarı ve uyuşturucuya “HAYIR”
Bayburt Postası - Ülkü Ocakları artan çocuk istismarlarına dikkat çekmek için, Bayburt Üniversitesi’nde fotoğraf sergisi düzenledi.

Üniversite teşkilatının öncülüğünde gerçekleştirilen fotoğraf sergisine öğrencilerin ilgisi yoğun oldu.

İstismara maruz kalan çocukların yaşamış olduğu psikolojik ve toplumsal yıkıma vurgu yapan fotoğrafların yer aldığı sergi gün boyunca akademisyenlerin ve öğrencilerin ziyaretine açık kaldı.

Ülkü Ocakları Bayburt İl Başkanı Fatih Ötünç konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada, “Toplum vicdanını derinden yaralayan, aydınlık yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın ruhi ve fiziki gelişimini olumsuz etkileyen bu insanlık dışı, tarifi mümkün olmayan olayları gerçekleştiren çukurlaşmış mahlûklar devletimiz tarafından en ağır biçimde cezalandırılmalıdır. Bu cezada; idamdır” ifadelerine yer verdi.



'Damarlarındaki Asil Kanı Kirletme, Uyuşturucuya Hayır' 

Ülkü Ocakları Genel Merkezinin, 'Damarlarındaki Asil Kanı Kirletme, Uyuşturucuya Hayır' sloganıyla başlatmış olduğu, Türk gençliğini madde bağımlılığına karşı bilinçlendirmek ve sağlıklı bir hayat için spor yapmayı amaç edinen projesi kapsamında; Ülkü Ocakları Bayburt İl Başkanlığı’nca doğa yürüyüşü ve koşu gerçekleştirildi.

Yürüyüşün ardından çeşitli spor hareketleri yapan katılımcılar, ardından piknik yaparak etkinliği sonlandırdı. 

Bayburt Ülkü Ocakları İl Başkanı Fatih Ötünç, "Uyuşturucuya karşı mücadeleye biz de destek veriyoruz, gençlerimizi kötü alışkanlıklar edinmesini önlemeye çalışıyoruz" dedi.

Uyuşturucu kullanma yaşının düştüğünü söyleyen Ötünç, "Bilindiği üzere ülkemizde esrar ve uyuşturucu kullanımı ortaokul düzeyine kadar indi. Bayburt’taki gençlerin böyle kötü bir duruma düşmemesi için, her seferinde Ülkü Ocakları'nda bilgilendirme yapıyoruz. 'Ey Türk Gençliği, damarlarındaki asil kanı kirletme' diyerek gençlerimize sahip çıkıyoruz. Gençleri uyuşturucu lanetinden uzak tutacağız" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburt lu Salih 6 yıl önce

Bizim çocukluğumuzda Bayburt ta uyuşturucu diye bir şeyden bahsetmek bir yana dursun,böyle bir duyulmuş olay olmazdı. Şunu söyleye biliriz olsada Emniyet ve Adli makamlarca işlem yapılan vakalar olabilir.
Bu gün ise Bayburt ta uyuşturucu haberleri ve Üniversitenin açılması ile beraber bu tarz haberlerde de artış gözleniyor,bu şu demek değil, yaa Üniversite mi kapanacak tabiki değil,yapılacak olan şey Ülkü Ocaklarının ve zaman zaman farklı kuruluşların yaptığı tepkilerin artması ve yerel bazda gerek sivil toplum kuruluşları ile gerekse Devletin kurumları mahalle odalarında,Üniversitelerde,kahvehanelerde, oyun salonlarında,sık sık Belediye duyurularında halk devamlı uyarmalı ve en küçük bir taviz verilmemeli;
Halka en küçük bir duyum,bilgi edinildiği taktirde ihbar yapılması teşvik edilerek, ihbarcının kesinlikle gizli kalacağı bilgilendirmesi yapılmalı ve sonrasında,suçlular ve arka plandaki baronların ele geçirilmesi hususu çok hassas irdelenip ağır şekilde cezalandırılmalı