Güneş: “En büyük sıkıntıyı forvette yaşıyoruz“

Bahaddin Güneş, Bayburt'a gelişinden takımın şu an ki durumuna, 3 haftalık gözlemlerinden geleceğe dair tüm sorularımıza samimi cevaplar verdi... İşte o görüşmeden öne çıkan açıklamalar...

Güneş: “En büyük sıkıntıyı forvette yaşıyoruz“
Bayburt Postası - 15 yıl üst düzey futbol oynadı, 20 yıldır da başarılı bir antrenörlük kariyeri var Bahaddin Güneş'in. Bizim toprakların, bizim kültürün futbol camiasına kazandırdığı isimlerden biri kendisi... Onun doğup büyüdüğü topraklarla aramızda sadece bir kaç sıradağ var ve hepsi bu... Havamız, suyumuz ve coşkumuz aynı.

Karadeniz fırtınası Trabzonspor'un efsane kadrosundan Bayburt'a uzanan bir başarı öyküsü... Şimdi 'o', Bayburt'ta coşkumuzun komutanlığını yapıyor ve geleceğe dair umutlu konuşuyor...

Haber: Selahattin Ekrekli

Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor Teknik Direktörü Bahaddin Güneş'le, ligde ilk yarının bitmesine 2 hafta kala, tarihi Fenerbahçe maçı öncesinde editörlerimizden Selahattin Ekrekli görüştü...

Bahaddin Güneş, Bayburt'a gelişinden takımın şu an ki durumuna, 3 haftalık gözlemlerinden geleceğe dair tüm sorularımıza samimi cevaplar verdi... İşte o görüşmeden öne çıkan açıklamalar...



"Benim için mutlu olmak öncelik, Bayburt'ta mutluyum"


"Bayburt Grup teklif yaptığında çok mutlu oldum. Daha önce Ankara'da Bayburt’un Etimesgut maçını izlemiş ve takımın mücadelesini beğenmiştim. Araştırma yaptım, düzenli ve hedefleri olan bir kulüp olduğunu öğrendim. Daha da önemlisi yöremin takımı, insanımızı biliyorum. Bank Asya Ligi'nde çalışıp huzursuz olacağıma, yeni bir hedefe kilitlenmek daha heyecanlı ve mantıklı geldi. Mesela önceki sezon Sarıyer’in başındaydım ama huzursuzdum. Bayburt'a geldiğim için çok huzurluyum. 

Zaten çok hızlı yaşandı süreç Başkan beni aradı. Daha önce 1-2  isimle konuşmuşlar ancak uçuk rakamlar istenince vazgeçmişler. Ben de direk, para çok önemli değil, koyacağımız hedefler daha önemli dedim. Düşüncelerini ve hedefleri anlattılar, ben de kabul ettim ve anlaştık.

Aynı hafta Altay ve Tokat'tan da teklif almıştım ama doğrusunu söylemek gerekirse para sıkıntısı olduğu için tercih etmedim. Bayburt Grup büyük bir şirket, takımda öncelikle para sıkıntısı yaşanmaması lazım. Konu ben değilim ama oyuncunun para sıkıntısı olmayacak. Kulübün futbolcuya borcu oldu mu işler ters gider."

"Mücadelemiz iyi, yeteneğimiz sınırlı!"

"Bayburt'a geldiğim ilk günler bazı tereddütlerim vardı. Ama ilgi ve alakayı görünce, şehrin takımına ve bana sahip çıkması sonrası inanılmaz mutlu oldum. Sonra herşeye rağmen takımın mücadelesi çok iyi, bu da mutlu olmam diğer bir etkendi. Oyuncu kadromuzun yetenek konusunda ise aynı şeyi söyleyemiyorum. Takımımızın genel kapasitesi çok düşük. Ama bu da bir süreç. Daha çok çalışacağız ve takımımızı daha iyi yerlere getireceğiz. Bunu da yönetim, basın, taraftar bir olup, sağlıklı kararlar alıp, eksiklerimizi kapatarak yapabiliriz. 

Tek sıkıntım, oyuncu kadromuzun darlığı ve alternatif isimlerin azlığı. Oyuncu kadromuzun tamamı iyi niyetli ama bu yeterli değil. Yetenek noktasında da sıkıntılarımız var. Çocuklar doğrusu öldürüyor beni. Şimdi düşünüyorum: Geldiğimiz noktada ve bu kadroyla, yarışmacı takım mı olacağız? Yoksa küme düşmeme mücadelesi mi vereceğiz? Sürekli çalışıyoruz ama kadromuz sınırlı. Kadromuz zengin değil ve açıkçası takımımıza 7-8 takviye lazım.

Bir önce ki hocamız Nevzat Türkoğlu, iyi niyetle bir takım kurmuş ve buralara kadar getirmiş. Neden oyuncu almak için diretmemiş bilmiyorum ama keşke 1-2 oyuncu daha almış olsaydı. Bana göre başarılı bir hoca, öyle ya da böyle takımı buraya kadar getirmiş. Haksızlık yapmayalım. Yine Bayburt Grup oldukça fedekarlık yapmış ve bu takımı 3. Lig'e çıkarmış." 

"2. Lig'e çıkmamız muhteşem olur..."

"Takımımızın 2. Lig'e çıkması muhteşem olur. Şehrin havası, atmosferi, her şeyi değişir. Bu arada taraftarada çok teşekkür ediyorum. Bizi hiç yalnız bırakmıyorlar. Taraftarda durumun farkında, doğrudur, takımımız 5 önemli pozisyona girip, birini bile gol yapamıyorsa bir sıkıntı var demektir. Sonuç itibariyle aklın yolu bir. Takımımız yeterli değil. 7-8 oyuncu transfer etmemiz lazım. Şu ana kadar 6 mağlubiyet, 6 beraberlik, 3'te galibiyetimiz var ve bu da iyi bir tablo değil.

Takım bu noktaya kadar mücadele ederek geldi. Artık bu aşamadan sonra haddimizi bilerek oynayacağız. Amatör ligden gelen bir takım olarak, öncelikle ligde kalıcı olmalıyız. Bu arada yapılacak yeni transferlerle ilk 5'i de yakalayabiliriz. Bu da bir süreç ister."


"Devre arası en az 7-8 oyuncu takviyesine ihtiyacımız olacak!"

"6-7 yeni oyuncuya ihtiyacımız var. Tabi bu ihtiyacın giderilmesi, kulübün ekonomik gücüne bağlı. Durumu yönetimde biliyor. Aşağı yukarı kafamda bir şeyler şekillendi ama yine de gerek ligde, gerekse de kupa maçlarında oyuncularımıza ve performanslarına tekrar bakacağım. Eksikleri belirleyip yönetime sunacağım. Biraz daha bakacağım diyorum çünkü, bazı oyuncularımızın gelişim göstermeye ve performanslarını yükseltmeye başladı. Birbirimizi yeni tanıyoruz ve isteklerimi oyuncu kadroma yavaş yavaş akatrıyorum.

Mesela Üsküdar Anadolu maçında Ensari, hiç kadroda yokken A2 oyuncusu olarak ilk maçına çıktı ve sahada en çok verim aldığım oyunculardan biri oldu. Aynı karşılaşmada, normalde beklerimiz çok iyiyken, kötü maç çıkardılar. Mesela Elçin, 13 maçta en iyi performans gösterenlerden biriydi ama en kötü performansını bu maçta çıkardı. O nedenle bir kaç maç daha bakıp, raporumuzu çıkarıp, yönetimle oturup konuşacağız."

"En büyük sıkıntıyı forvet hattında yaşıyoruz..."

"Volkan 34 yaşında, kurtarıcı olarak alınmış ama sakatlık geçirmiş, verimli olamamış. Verimli olamayan bir oyuncuyla bir şey yapamazsınız. Burada oyuncunun kendisi girecek devreye ve formayı kendisi alacak.

Doğrusu verimli olmayan oyuncuya ben forma veremem, onlar alacaklar. Mesela Orçun; çok iyi niyetli, çok koşuyor ama gol vuruşu zayıf. O da BAL Ligi'nden gelen bir oyuncu. Aklın yolu bir: Gol bölgelerinde daha usta bir oyuncuya ihtiyacımız var. "

"Kupada gruplara kalmak çok büyük başarı ama..."

"Ziraat Türkiye kupasında gruplardayız. Gruplara kalmış olmamız müthiş bir başarı. Hem Bayburt, hem de oyuncular için çok büyük bir şans. Gruplarda yer alan rakiplerimizden biri Türkiyenin en büyük kulüplerinden biri, diğeri Bank Asya da şampiyonluğa oynayan bir takım. Fenerbahçe'ye üç atarız, Kayseri’ye 5 atarız demek aptallık olur. Haırlıklarımızı yapıyoruz, sahaya çıkacağız ve en güzel şekilde elimizden geleni yapacağız.

Kupada mücadele etmek çok güzel ama dediğim gibi kadro sıkıntımız var. Oyuncularımın üzerine ekstra yük biniyor. Kadromuz sınırlı. Rotasyon yapıp gençleri oynatsam as oyuncular küsecek. Doğal olarak, 'takımı buraya biz getirdik ama bizi oynatmıyor' diyerek küsebilirler. Çünkü maçlar televizyondan canlı veriliyor ve futbolcu kadromuzdaki her isim, kendini göstermek arzusunda. Hepimiz bu yollardan ve düşüncelerden geçtik, yaşadık. futbolcuyu da anlamak gerekiyor. Niye böyle düşünüyorum, çünkü ligi daha çok önemsiyorum doğal olarak. O yüzden çok sıkıntılı bir durum ve açıkçası zorlanıyorum. Kupa maçları için gerçekçi konuşuyorum. Evet çıkıp çalıştıklarımızı sahada yapmaya çalışacağız ve gruptan çıkabilirsekte çıkacağız. Ama tüm yoğunluğumuzu kupa maçlarına verirsek, ligde tökezleriz. Lig'de tökezlememiz lazım ama kupanında keyfini çıkaracağız. Oyuncularım büyük takımlarla oynamanın keyfini tabi ki çıkaracaklar."


"Lig'de ki durumumuz ve başarımız çok daha önemli!"

"Maçlara tek tek bakıyoruz. Puan puan düşünüyoruz. Devre arasına 2 maçımız kaldı. Üsküdar Anadolu maçıyla 9 puan düşünüyordum, hatta 7 puan olsa da olurdu ama şimdi alabileceğimiz bir 6 puan var. 6 puanı hanemize yazarsak çok iyi olacak. Diğer şekilde çok sıkıntı yaşarız. Takımın başında 3 maça çıktım. 3 maçta da hakem hataları canımızı yaktı. Hakem hatalarına sığınmıyorum ama maalesef öyle oldu. Açıkçası art niyet aradım. İlk maçım Silivri maçıydı, karşılaşma 0-0, altı kişiyle gole gidiyoruz, atağımızı durdurdular. 2 stoperim oyundan atıldı. Bu hakem Sivaslıydı. Üsküdar Anadolu'nun başkanı da Sivaslı. Şüphelenmedim dersem yalan söylemiş olurum." 

"Abim arayıp 'böyle penaltı mı olur?' dedi! Hakemlerden rahatsızım!"

"Sonra, Altınordu ile oynadığımız kupa maçı. Hakemin verdiği penaltıyı bütün Türkiye gördü. Herkes aynı şeyi söyledi. Komik bir penaltıydı. Abim aradı (Şenol Güneş), 'ya böyle penaltı mı olur dedi?' Üsküdar Anadolu maçında hakeme 'hocam, biz size yardımcı olmak istiyoruz, daha maçın başı, sarı kart vemişsin, yalandan konuşma yapıyorsun'. Son 10 dakika oynanmadı bile. Herkes yerde, kaleci küçük bir temasla yere yatıyor, kalkmıyor. Futbolun güzelliğini yansıtacağımıza, tiyatro oynanmasına müsade etti hakem. Hakeme bunları sorduğumda sesini çıkartmadı. Hakemlerden memnun değiliz ama yapacak bir şey yok. Ben oyuncularıma da söyledim. Hakemle uğraşmayalım. Çünkü itiraz hiç bir şeyi değiştirmiyor. Oyunumuza bakalım ve kazanalım sadece."

"Ayvalıkgücü Belediye maçı çok önemli, son iki maçtan 6 puan çıkarmamız gerekiyor..."

"Bu hafta sonu oynayacağımız Ayvalıkgücü maçı çok önemli. Üst sıralarda yer alan bir takım ve bizim de yukarılara çıkmamız adına önemli bir karşılaşma. Kazandığımız taktirde büyük bir moral olacak. Sonra Kayseri... Alacağımız 6 puan, bizi devreye ve geleceğe umutla girmemizi sağlayacak."


"Kariyerimde, kendimi en huzurlu hissettiğim yer oldu Bayburt!"

"Bayburt'ta güzel insanlardan oluşmuş harika bir topluluk var. Burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum. 15 senelik üst düzey futbol hayatımda ve 20 senelik antrenörlük hayatımda en huzurlu olduğum yer Bayburt. Bayburt halkı da bu düşüncemi sahiplenmeli. Bu takımın gücünün nerden geldiğini unutmamalı. 13 yıl amatör kalıp, sonra profesyonelliğe adım attığını unutmasınlar. Dünümüzü unutmayalım geleceğe öyle bakalım."

"Taraftarımız muhteşem ve bölünmüşlüğe bir son vereceğiz..."

"Taraftarımız muhteşem. 2011 yılında Samsunspor’la süper lige çıktığım yıl, Samsun taraftarı da böyleydi. Hemen hemen aynı coşku. İnanılmaz bir taraftar grubu var. Hiçbir maçta bizi yalnız bırakmıyorlar.

Üzüldüğüm nokta bölünmüş olmaları. Taraftar gruplarının liderleri ile görüştüm. Kendilerine 'böyle olmuyor, birleşin tek vücut olun' dedim. Onlar da 'tamam' dediler ama çok aceleciler. Hemen başarı istiyorlar. Taraftar şunu bilmeli. Bu takım 13 yıl sonra amatörden çıkmış. Amatör lig için kurulmuş bir takımla, profesyonel lige alışmaya çalışıyor. Şimdilik sabırlı olmamız ve desteğimizi sürdürmeye devam etmemiz gerekiyor." 

"Aslında bu yıl da şimdiden şampiyon sayılırız!"

"İnanılmaz bir fahri başkanımız var. Abdurrahman Şimşek, kulüp başkanımız Hikmet Şentürk ve Hakan Kobal. Bu üç isim inanılmaz çalışıyorlar. Bana göre Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor geçen sene ligde şampiyon oldu bu sene de tesisleşme de şimdiden şampiyon oldu.

Tesisler bitti. Büyük bir olay. Bununla da kalmadılar ve stada yeni bir tribün yaptılar. Kapasiteyi büyüttüler. Geriye ne kalıyor? İyi bir takım kurmak. Takımı kurabilmek içinde o fedekarlığı yapacaklar. Çünkü lig zor bir lig. Her an her şey olabilir. Bu kadar emeğe yazık olmamalı. Önce bu lig'de sürekliliğimizi sağlamalıyız. Ve geleceğe dair daha iyi bir yapılanmayla daha iyi şeyler yapalım. Evet hedeflerimiz var, o hedeflere ulaşabiliriz.

"Transfer konusunda zorlanabiliriz ama aşacağız..."

"Şu an için aklımda isimler var ve bu isimlerin hepsi üst düzey isimler. Bayburt’un iklimi malum. Biz bu iklimi seviyoruz ama üst düzey futbolcuya bu şartları sevdirmek zorundayız. Zaten sevemeyecek olanı, mutlu olmayacak hiç kimseyi kadromuzda görmek istemeyiz. İstanbul’da oynayan oyuncu, konu Bayburt olunca iki katı ücret istiyor doğal olarak. Yoksa Bayburt’a niye geleyim? diyor ister istemez. Ama bulacağız, ikna edeceğiz ve gelince görecek ki, Bayburt çok iyiymiş. Çünkü Bayburt, harika bir şehir. İstediğimiz üst düzey isimlere Bayburt'u da sevdireceğiz, formamızı da, coşkumuzu da..."

Anahtar Kelimeler:
BayburtsporBahaddin Güneş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
aslansın 9 yıl önce

hepsine eyvallah hadi inşallah hep beraber başarılı olacağız hocam

Avatar
muratykırzı 9 yıl önce

Bahattin hocam umarım uzun yıllar Bayburtspora hizmet edersin takımı ve şehri hemen sahiplenmen çok sevindirici allah yolunu açık etsin...

Avatar
yahya tiryaki 9 yıl önce

Insaallah basaririz

Avatar
Engin dursun 9 yıl önce

Hersey guzelde hocam birde bizim insan trabzona benzer insallah aceleci olmazlar ben basarili olacagiza yurek t'en inaniyom

Avatar
Tuncer 9 yıl önce

Bahaddin GÜNEŞ hocam başarı için gereken imkan ve şartlar sağlanmasa bile kendi kalitesi, disiplinli çalışması, özgüveni ve olaylara gerçekçi yaklaşımı ile başarıyı yakalayabilecek bir spor adamıdır. İnşallah Bayburt'ta da bu başarıyı yakalayarak hem kariyerine hem de Bayburt'a olumlu katkılar sunmuş olacaktır. Yüreğimiz ve gönlümüz Bahaddin GÜNEŞ ve Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor'un başarılı olması dileklerimle...selam ve sevgilerimle...

Avatar
taraftar 9 yıl önce

inşaallah dediğiniz gibi olur,bölgemizin insanı ....bu yeticek mi görücez burda şu yapıldı:Bu takım şuan fazlasıyla puan kaybında neden;çünkü sezon başı nevzat hoca istediği adamları aldıramadı resmen hocayı harcadı burası ...emmi oğlu onun yeğeni bunun oğlu hoca yetersiz dedikçe millet şişti....sonra geldi takım ziraat kupasında maç kazandı burada NEVZAT hocama teşekkürü bile çok gördüler....sonra aman allahım biz neymişiz neler yapabilirmişiz oldu ..... eeee ne yapalım canım şuan oyuncu alamıyoruz millet zaten yeğenden ondan bundan şişkin mideyi nasıl rahatlatacaz hocayı gönderelim ,iyi o da oldu ne oldu takım şuan olması gereken yerde değil....velhası kelam bakalım bahattin hocam siz burda dediğinizi yaptırıp başarı yakalabilecek misiniz...Allah yardımcınız olsun.....