Dünya Şampiyonu Tuncay Başaran'a coşkulu karşılama

Bilek Güreşi sporunda marka olan Demir Bilek Tuncay Başaran, Antalya’da kazandığı dünya şampiyonluğunun ardından Bayburt’ta coşkuyla karşılandı.

Dünya Şampiyonu Tuncay Başaran'a coşkulu karşılama
Bayburt Postası - Türkiye’nin ev sahipliğini yaptığı bu yıl 40’ıncısı Antalya’da düzenlenen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda Sağ Kol Dünya Bilek Güreş Şampiyonu olan milli sporcu Tuncay Başaran memleketi Bayburt’ta şampiyonlara yakışır şekilde karşılandı.



Bayburt Belediyesi Başaran Spor Kulübü hem antrenörü hem de sporcusu olan Tuncay Başaran, Türk Milli Takımını temsil ettiği Antalya’nın Kumluca ilçesindeki Dünya Bilek Güreş Şampiyonası’na 90 kiloda şampiyonluğa ulaştı. Şampiyonanın ardından memleketine dönen Başaran için karşılama töreni düzenlendi. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünden başlayarak Genç Osman Atlı Spor Kulübü sporcuları ve davul zurna eşliğinde Akşemseddin Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi boyunca at üzerinde hemşehrilerini selamlayan Başaran tebrikleri kabul etti.

Daha sonra Saat Kule Meydanı’nda Bayburt Kültür ve Turizm Müdürlüğü  mehteran takımının gösterisiyle devam eden etkinlikte, vatandaşlar halay çekerek Başaran’ın şampiyonluğunu kutladı. 

Üçüncü kez dünya şampiyonu olan Başaran, şampiyonaya özverili bir çalışmayla hazırlandığını belirterek, “90 kiloda sağda dünya şampiyonu, solda dünya 3.’sü oldum. Vatanımıza milletimize Bayburt’umuza hayırlı olsun. Allah’ın izniyle önümüzdeki turnuvalarda da ay yıldızlı bayrağımızı en güzel yerlerde dalgalandıracağız” dedi.

Spor camiası olarak onurlu ve gururlu olduklarını ifade eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Adem Köse ise, “Yanımızda dünyanın bileğini bükemediği, dünya şampiyonu bir kardeşimiz var. Biz bu kardeşimizin çok kısıtlı imkanlardaki çalışmalarına şahit olduk. Ve müdürlük olarak bu kardeşimizin imkanlarının daha da geliştirilmesi için antrenman salonlarından çalışma ortamlarına varıncaya kadar bilek güreşi sporcularımızı elimizden geldiğince desteklemeye gayret ettik. Sağ olsunlar kardeşlerimizde bizim onlara sunduğumuz katkının karşılığını fazlasıyla verdiler. Ben Tuncay kardeşimizi tekrar tebrik ediyorum” dedi.

Etkinliğin ardından Bayburt Valiliği’ni ziyaret eden Başaran’a Vali Ali Hamza Pehlivan tarafından hediye takdim edildi. 







Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburt lu Salih 5 yıl önce

Tuncay kardeşimizi tebrik ediyor, nice başarılara devam etmesini ve iyi sporcular yetiştirmesini temenni ediyorum,

Avatar
Berat 5 yıl önce

Tebrikler abi

Avatar
KOSTİK Abdurrahim 4 yıl önce

cıkmş olduğun buyolda Rabbim yar ve yardımcın olsun