Celil Çalışkan: "Şampiyonluğa inandık, şehri inandıramıyoruz!"

Bayburt Özel İdarespor Kulübü Başkanı Celil Çalışkan, yönetim, teknik heyet ve oyuncular olarak şampiyonluğa inandıklarını fakat şehri buna inandıramadıklarını söyledi. 

Celil Çalışkan: "Şampiyonluğa inandık, şehri inandıramıyoruz!"

Bayburt Postası - Kulüp tesislerinde gerçekleşen toplantıda basın mensupları ile bir araya gelen Çalışkan, bir iç dökümü şeklinde geçen açıklamalarında şehrin takıma olan ilgisizliğini anlayamadığını belirtti.

Bayburt Özel İdarespor’un şehrin tek profesyonel takımı olduğunu hatırlatan Çalışkan, “Biz taraftarı, iş adamı, STK’ları ile hep birlikte olmak istiyoruz. Şu ana kadar bunu sağlayamadık. Ümidimizi koruyoruz. İnşallah bunu başarabiliriz. Bu takım PTT 1. Lige çıkacak, biz buna inandık ama şehri inandıramıyoruz” dedi.  

Kulüp hakkında bilgiler veren Başkan Celil Çalışkan, 12 günlük Antalya kampında 3 oyuncuyla yolların ayrıldığını, 6 yeni oyuncu ile de anlaşma sağlandığını belirterek, kadroya önümüzdeki günlerde katılacak yeni bir oyuncu ile transferi kapatacaklarını belirtti.  

Son 10 günde iki ayrı sponsorluk anlaşması yaptıklarını ifade eden Çalışkan, Iğdırlı iş adamı Cantürk Alagöz ve Cripto Swaps ile sponsorluk sözleşmesi imzaladıklarını belirtti. Bayburt Özel İdarespor’un cripto para piyasasına girdiğini 1 Şubat itibariyle de satışların başlayacağını belirten Çalışkan, dünyadaki tüm Bayburtlular’dan destek beklediklerini kaydetti. Çalışkan, sponsor arayışlarının ve görüşmelerinin devam ettiğini söyledi. 

Başkan Çalışkan, açıklamasında takıma her zaman destek verenlere de teşekkür etti. Çalışkan, Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Bayburt Özel İdaresi Genel Sekreteri Hayrettin Koçyiğit, Bayburt Gençlikspor İl Müdürü Adem Köse, An Zentrum Firması sahibi Muhammet Karaoğlu ve iş adamı Şemsettin Çalışkan’a teşekkür ederek, “Bu isimlerin dışında ‘bu kulüp benim kulübüm’ diyen kimseyi göremiyorum. Çalışıyor, emek veriyoruz ama maalesef gördüğümüz şeyler bizi yıpratıyor. Bir senedir elimizden ne geliyorsa yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Sezon başında, ‘bu takıma sahip çıkılırsa tarih yazar, sahip çıkılmazsa tarih olur’ dedik. Sahip çıkılmadı ama biz bu işi başaracağız. Biz istiyoruz ki başarıyı paylaşalım. Aile olarak buna inandık; teknik ekip, oyuncular ve biz. Bu aile genişleyebilir. Sivil toplum kuruluşlarını bekliyoruz. Özellikle Ticaret ve Sanayi Odası’nı bekliyorum” şeklinde konuştu. 

Oyuncuların duygulandıran davranışı

Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Çalışkan, kulübün futbolculara borcunun olmadığını belirterek, futbolcularla yaşadığı ve kendisini duygulandıran bir anısından bahsetti. Oyunculara ödemeleri yapacağı günü belirterek, ödemeleri yapmadığı takdirde oyuncuların tamamının serbest kalacağını taahhüt ettiğini belirterek, “Söz verdiğim tarihten iki gün sonra alacaklarını ödedim. Bu konuyu ağızlarına bile almadılar. Müthiş transfer teklifi aldılar. Bir sezonda verdiğimiz paranı iki katını yarı sezon için teklif ettiler ama oyuncularımız bize inandı, bu şehri sevdi. Bayburtlu olmayan oyuncularımla bu bağı kurabildik ama maalesef bu şehirle kuramadık” dedi. 

Deplasmanlarda destek verenler, vermeyenler… 

‘Deplasmanlara giderken size destek veriliyor mu’ sorusuna ise Çalışkan isim vererek cevap verdi. Çalışkan, Topçuoğlu İnşaat’ın, amcası İsrafil Çalışkan’ın, Yıldıray Kılıç ile Ali Yeneroğlu’nun Tekirdağ Derneği’nin, Sakarya Valisi’nin bu yönde verdiği desteklerden bahsetti. Çalışkan, bu isimlerin birer deplasmanı karşıladıklarını, diğer kalan kısmı kendilerinin karşıladığını, Kocaeli’deki Bayburt derneğinin ise, söz vermesine rağmen kupa maçının masraflarını karşılamadığını dile getirdi.  

Deplasmanlara genelde uçakla gittiklerini ifade eden Çalışkan,  Bayburt Seyahat Firmasının Sahibi Süleyman Seyhan’ın bazı deplasmanlara giderken havaalanına kadar ulaşımı karşıladığını belirtti. 

Takıma esnafın desteği var mı?

Çalışkan, canlı yayından taraftarın esnafın desteğine yönelik sorduğu soruya ise, “Esnaftan destek göremiyoruz. Hatta parasını geciktiği zaman mal da vermiyorlar. Bayburt’ta para kazanan marketler var ama kulübe bu muameleyi layık görüyorlar. Bu marketlerin isimlerini de açıklayacağım. Bayburt halkı para kazandırdıkları yerleri bilsin, tanısın. Mesela yılda 20 takım, buraya gelip bizim otellerimizde kalıyor. Bu, takımın otellere katkısı. Oyunculara bir sürpriz yapayım dedim. Otelden sabah kahvaltısı fiyatı istedim. Bir kişilik kahvaltıya 60 lira dediler. Düşünebiliyor musunuz bir kişilik kahvaltı 60 lira. Durum bundan ibaret” diye konuştu. 

Azaphan’la görüşme bahsi

Sosyal medyada paylaşılan iş adamı Dinçer Azaphan’la ilgili iddiaların ise gerçeği yansıtmadığını, Azaphan’la bire bir görüşmesinin olmadığını, Sinan Ergin aracılığı ile görüşmek istediğini ilettiğini, Azaphan’ın ise geçmişte yaşadığı bir olaydan dolayı Bayburt Özel İdarespor’la ilgili bir tasarrufunun olmayacağı bilgisinin kendisine iletildiğini kaydetti. Çalışkan, Galatasaray Kulübü’nün sponsoru olan Azaphan’ın kendi şehrinin takımına da destek vermesini arzu ettiklerini kaydetti. 

Taraftar neden ilgisiz?

‘Taraftarların desteğinden memnun musunuz’ yönündeki bir soruya ise Çalışkan, “Bayburt’tan beklentimiz, bize sahip çıkılsın istiyorduk. Neden yalnız bırakılıyoruz, manevi olarak neden yalnız bırakılıyoruz. Tribünlerimiz neden dolmuyor? Taraftarımız neden ilgisiz? Bunu anlayamıyoruz, anlamakta güçlük çekiyoruz. Deplasman takımlarına imreniyoruz. Şehirler futbol kulüplerinin çevresinde bütünleşmiş” ifadeleri ile cevap verdi. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
muzaffér gurbetteki keleverekli 2 yıl önce

Almıştınız avanta yaşamaya bedava geçinmeye
Sızı öyle alistirdilar galiba Bayburt sipor başkanın babasının malı Bayburt'un kulübü değil
Amigo maskesi takarak manfaatiniz doğrultusunda herşeyi mubah görürsünüz manfaatiniz olyayan
Şeylerde Bayburtlu olarak ilgilenmesini
Başkan niçin götürsün gerçek Bayburt sipor lu iseniz kesenizle kendiniz gidersiniz

Avatar
muzaffér gurbetteki keleverekli 2 yıl önce

Herkes Kendi çıkarları doğrultusunda hareket
Ediyor konuşuyor yorumlar yapıyor madem ki Bayburt lusunuz Kendi imkân larinizla niçin
Görmüyorsunuz da başkanın götür nesini söylüyorsunuz acaba ne kadar katkınız olduda
Bedava geçinmeye çalışıyor siniz Ersoy'un
Başkan liginda aynısını yaptılar ama Ersoy başardı birde amigo maskesi takarak dolaşanlar var hepsi bedavadan geçinmeye çalışıyor başkan onları bedavadan götürecek yedirecek tüm masraflarını karşılayacak üstelik ücretsiz taraftar sahaya götürecek yetmezmiş gibi üste parada verecek sanki başkanın babasının malı Bayburt'un kulübü değil siz Bir adım gelin başkandan iki adım gelmesini isteyin öyle bedavadan Bayburt lu olunmaz

Avatar
Kete 2 yıl önce

Başkan topçular oynamıyor bizim halısahadaki takım bile daha iyi neden gelsin taraftar

Avatar
Misafir 2 yıl önce

Maçlar da maalesef zaman zaman hoş olmayan,argolu,küfürlü tezahüratlar bazı seyircileri trübünlerden soğuttu,soğutmaya devam ediyor...
Ayrıca yıllar önce Bayburtspor'a destek verilmesi amacı ile piyango şeklinde sivil ve kamu çalışanlarına kücretli dağıtılan biletler .Çekiliş ile hediye verileceğine dair yapılan duyuru.Neticede ortada olmayan çekiliş ve hediyeler.Büyük bir sükutu hayal ve kırgınlık,mağduriyet...
Yine de Bu olaylar ile doğrudan ilgisi olmayan mevcut yönetimin ve takımın başarılı olmasını canı gönülden temenni ederiz...

Avatar
Yılmaz 2 yıl önce

Bu futbolun acilen dünyada yasaklanması gerekli. Zaman israfı. Stadlarda küfürler. Kadınlar bile küfrediyor. Borcu olan kulüplerin borçları da hazineden karşılanmasın. Beceremeyen iflas etsin, kapansın. Futbulu hiç sevmiyorum.

Avatar
Sedat 2 yıl önce

İyi hasta nasıl inanmıyor bayburt şampiyonluğa siz cikardiniz bizmi cikmadik 3 ligde iken bu takımda erhan namlı kazım şeker vardı halk sırf onları seyretmek için geliyordu şimdi senin hangi Futbolcun varda gelsin 2 tane ptt den Topçu alda sen bak seyirciye başarılar

Avatar
aydın aydın 2 yıl önce

Kulüp başkanı olarak Bayburtspor' un hedefini netleştirelim ilk önce. Her gün farklı şeyler konuşuluyor takım için. Ama ben gördüğümü söyleyeyim; bu takım böyle devam ederse şampiyon olur. Ama her nedense 3 maç üst üste kazandığımızda sayın başkan parasızlıktan, ilgisizlikten bahsetmeye başlıyor. Taraftar d ne beklersin; her ne koşulda olursa olsun maça gitmeyi, forma almayı. Ancak önce taraftarın ne beklediğine bakılmalı. Bu hafta Sivas deplasmanına kaç taraftar götürmeyi düşünüyorsunuz sayın başkan.