Bayburt'ta binicisi düşen at, güçlükle yakalandı!

26. Bayburt Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni etkinlikleri kapsamında düzenlenen cirit müsabakası, kısa bir dönem önce yapımına başlanan ve sona gelinen sahada gerçekleşti.

Bayburt'ta binicisi düşen at, güçlükle yakalandı!

Bayburt Postası - Ata sporu cirite kalıcı ve güzel bir saha yapılması için kısa bir zaman yapımına başlanan Çoruh kıyısındaki cirit sahası ilk kez görücüye çıktı. 

Şölenler kapsamında yer Beyböyrek Cirit müsabakasında Dede Korkut Atlı Spor Kulübü ile 15 Temmuz Atlı Spor Kulübü karşı karşıya geldi. Dostluğun kazandığı maçta, cirit müsabakalarında nadir rastlanan bir olay yaşandı. Dede Korkut Atlı Sor Kulübü oyuncusu, oyunun yarı sahasında rakibine cirit atıp geri dönüş yaparken atından düştü. Bu sırada boşta kalan at süratle cirit sahasından dışarı çıkarak Yeni Şehir Parkı'na doğru ilerledi. İki ciritçinin peşine gittiği at, yaklaşık 500 metre mesafede yakalanarak, binicisine teslim edildi. Attan düşen binici atı ile oyuna devam etti.   

Maç sonunda Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Milletvekili Fetani Battal ve Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, kulüp başkanları Vahdettin Topyay ve Cafer Yurtsever’e günün anısına kupalarını takdim ettiler.

Kulüp başkanlarına kupa takdiminin ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Köse tarafından Vali Cüneyt Epcim, Milletvekili Fetani Battal, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ve AK Parti Bayburt İl Başkanı Polat’a cirit sporuna yaptıkları katkılardan dolayı şükran plaketi takdimi yapıldı.

Takdimlerin ardından konuşma yapan Belediye Başkan Pekmezci, “Bugün burada Dede Korkut Şölenlerimiz dolayısıyla düzenlediğimiz cirit müsabakalarının finalini izliyoruz. Orta Asya bozkırlarından Anadolu’ya gelen yiğitlerin torunlarının bugün Bayburt’ta ciritle iştigal etmeleri ve onu yerine getirmeleri bizim için sonsuz bir mutluluk. Emek veren herkese yürekten teşekkür ediyoruz” dedi.

Bayburt Valisi Cüneyt Epcim de gösterdikleri başarılı oyundan dolayı ciritçileri tebrik ederek cirit sporunu yaşatmak için Bayburt’ta bir karar aldıklarını belirtti ve yeni cirit sahasının yapımında emeği geçen Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ve İl Özel İdaresine teşekkür etti.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Köse ise yaptığı konuşmada yeni cirit sahasının yapımında emeği geçen ve cirit sporuna verdikleri desteklerden dolayı Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Milletvekili Fetani Battal, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ve AK Parti Bayburt İl Başkanı Hacı Ali Polat’a teşekkür ederek cirit sahası için 500 kişi kapasiteli bir tribün temini için destek istedi. 

Milletvekili Fetani Battal ise cirit sahasının tribün sosyal donatıları için çalışmaların sürdüğünü belirterek en kısa sürede tamamlanması için gayretlerinin devam ettiğini söyledi.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.