Sigaradan kurtaranlara “Sigarasız Yaşam Belgesi” verildi

Bayburt Valiliği himayesinde İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde başlatılan “Sigarasız Sağlıklı Yaşam Kampanyası” ile sigarayı bırakanlara “Sigarasız Yaşam Belgesi” verildi.

Sigaradan kurtaranlara “Sigarasız Yaşam Belgesi” verildi
Bayburt Postası - İl Sağlık Müdürlüğü’nde düzenlenen törene Vali Ali Hamza Pehlivan, İl Sağlık Müdürü İlker Hancı, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Sebahattin Canmemiş, Sağlık Hizmetleri Başkanı Ekrem Hatipoğlu, Bayburt Devlet Hastanesi Başhekimi Turhan Şener, kurum personeli ile sağlıklı yaşamı tercih eden vatandaşlar katıldı.

Törende İl Sağlık Müdürü İlker Hancı’dan projenin geldiği aşama hakkında bilgiler alan Vali Pehlivan, “Sigara ile mücadelenin en temel ve kesin çözümü hiç başlamamaktır. Bazen özenti ile bazen de merakla özellikle gençlerimiz bu tür kötü alışkanlıklara tevessül edebiliyor. Başta gençlerimiz olmak üzere vatandaşlarımızı hem sağlık hem de maddi ve manevi anlamda zarara sokan bu kötü alışkanlığın önüne geçebilmek, bırakılmasını teşvik etmek ve terk edilmesine yardımcı olmak adına Valilik olarak İl Sağlık Müdürlüğü’müz bünyesinde ‘Sigarasız Sağlıklı Yaşam Kampanyası’nı başlattık. Bu bir başlangıç. Biraz sonra sağlıklı yaşamı tercih eden vatandaşlarımıza burada tevcih edeceğimiz belgeler sigarayı bırakmayı başardıkları için bir tebrik ve teşekkürdür. Bu iradeyi ortaya koyanları tebrik ediyorum. İnanıyorum ki bu sayı artarak devam edecektir” dedi.

Vali Pehlivan kampanyadan son derece olumlu geri dönüşler sağlandığını ve Bayburt’un tanınmış simalarından Aşık Süphani’nin de sigarayı bırakarak sağlıklı yaşamı tercih ettiğini belirtti.

Sanatçıların bu konudaki tavrının örnek olmasını dileyen Vali Pehlivan, “İnşallah bu sayede ilimiz genelinde her geçen gün sigarayı bırakanların sayısını artırır, vatandaşlarımızın daha sağlıklı bir yaşama kavuşmalarına hep birlikte vesile oluruz.” şeklinde konuştu.

Aşık Şüphani 40 yıllık alışkanlığını terketti 

40 yıllık kötü alışkanlığını terk ederek kampanya kapsamında sağlıklı yaşamı tercih edenlerden biri olan 
Aşık Süphani de kendine özgü üslubuyla sigarayı nasıl bıraktığını anlattı.
Aşık Süphani, İl Sağlık Müdürlüğü’nde düzenlenen törende 40 yıldır sigara kullandığını ve Bayburt Valiliği himayesinde İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde başlatılan Sigarasız Sağlıklı Yaşam Kampanyası vesilesiyle Vali Ali Hamza Pehlivan’ın çağrısı ile sigarayı bıraktığını söyledi. Daha önce sigarayı aralıklarla bırakıp tekrar başladığını ifade eden Aşık, artık bu kötü alışkanlığıyla kesin olarak vedalaştığını belirtti.

Aşık Süphani, kampanyanın hayata geçirilmesi vesilesiyle Vali Ali Hamza Pehlivan’a teşekkürlerini bildirdi. Vali Pehlivan ise sigarayı bırakma konusunda Aşık Süphani’nin tavrının topluma örnek olduğunu kaydederek kendisini tebrik etti.

İçerisinde barındırdığı 4 binden fazla kimyasalla insan sağlığını tehdit eden sigara başta kanser olmak üzere birçok ciddi hastalığın en önemli etkeni arasında gösteriliyor. İnsan sağlığına verdiği zararların yanı sıra önemli maddi kayıplara da sebep olan bu kötü alışkanlığın küresel ekonomiye zararının 1 trilyon Euro’ya yaklaştığı ifade ediliyor.

İl Sağlık Müdürü İlker Hancı ise kampanya kapsamında bugüne kadar 96 kişinin sigarayı bıraktığını dile getirdi.

Konuşmaların ardından sigarayı bırakarak sağlıklı yaşama adım atanlara Vali Pehlivan tarafından belgeleri takdim edildi.

Tören Vali Pehlivan’ın katılımcılarla hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.