Bayburt'ta ilk kez Laparoskopik Kolon ameliyatı gerçekleşti

Bayburt Devlet Hastanesi’nde ilk kez kapalı yöntemle, kamera yardımıyla 3 delikten girilerek kalın bağırsak tümörü ameliyatı yapıldı.

Bayburt'ta ilk kez Laparoskopik Kolon ameliyatı gerçekleşti

Bayburt Postası - Ameliyat, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Olcay Çınar tarafından gerçekleştirildi. 67 yaşındaki Mehmet Özel, iki saatlik bir ameliyatın ardından sağlığına kavuştu. 

Op. Dr. Çınar, ameliyatla ilgili verdiği bilgide şunları söyledi:

"Hastamızın yapılan fiziki muayene, laboratuar tetkikleri ve karın tomografisi sonucunda kalın barsak (kolon) ve ince barsağın birleştiği çekum (kör bağırsak) adı verilen bölgede 4-5 cm'lik şüpheli bir kitle tespit ettik. Acil ameliyat ihtiyacı olmayan hastamıza dış merkezde yapılan total kolonoskopide çekumda yaklaşık 4 cm'lik kitle görülmüş. Hastamıza dış merkezde açık cerrahi ile ameliyat edilebileceği önerilmiş. Ancak biz burada ameliyatını kapalı yöntemle yapabileceğimizi anlattık. Hastamız da bize güvenerek laparoskopik yöntemle kapalı olarak Bayburt’ta ameliyat olmak için hastanemizi tercih etti. Bunun üzerine, ameliyat öncesi her ayrıntıya dikkat edilerek yapılan titiz bir hazırlık sürecinin ardından anestezi ekibimizin de yoğun çabası ile büyük merkezlerle kıyaslandığında çok daha kısıtlı imkanlarla, ileri yaşa sahip olan hastamıza laparoskopik kolon cerrahisini Bayburt Devlet Hastanemizde ilk kez, 2 saat gibi kısa bir sürede başarıyla uyguladık. Ameliyatta hastamızın tümörüne hiç dokunmadan tümörü de içerecek şekilde kolonun sağ yarısını ve lenf nodlarını tek parça halinde küçük bir kesiden çıkardık. Hastamız ameliyat sonrası 6-8 saatlik süreçte erken ayağa kalkabildi. KOAH hastalığı da olan hastamız laparoskopinin avantajlarını yaşayarak ameliyat sonrası yoğun bakım ihtiyacı olmadan serviste takip ve tedavisi tamamlandıktan sonra sağlıklı bir şekilde taburcu oldu.”

Hastaneden şifa ile taburcu olan 67 yaşındaki Mehmet Özel de ”Hastane yönetimimiz başta olmak üzere, Bayburt’ta böyle bir ameliyatı başarıyla gerçekleştirek sağlığıma kavuşmama vesile olan değerli Hocam Olcay Çınar’a ve benimle yakından alakadar olan Hemşire hanımlara teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Haci 2 yıl önce

Bayburta çocuk polikimliğine dair herseyin olması lazım kardiyoloji vsvs en ufak herşeyde erzuruma Trabzona gidiyoruz hadi bizi geçtim en azından çocuk bölümlerinin gelmesi lazım parası olup gidebilen var gidemeyen var

Avatar
MTK 2 yıl önce

Sayın Op. Dr. Olcay Çınar hocamızı tebrik ederim. Hocamız işin kolayına kaçıp hastayı erzurum veya trabzona sevk edebilirdi. sevk etmedi ve kendi ameliyatını yaptı. hasta ve Bayburt adına teşekkür ederim.

Ne yazık ki Bakanlık bu sevkleri incelemiyor. demek ki Bayburt'ta da bu tür ameliyatlar istenildiğinde yapılıyormuş. Bayburt'ta operasyon ve tedavi yapmayan, işin kolayına kaçan doktorlarla ilgili soruşturma açılmalı. Sevk sistemi gözden geçirilmeli.

tekrar hocamıza teşekkür eder başarılarının devamını dilerim. İşte bu tarz sağlıkçıların elleri ayakları öpülür. Bİz bu anlayıştaki sağlıkçılara minnettarız.

Avatar
Bayburtlu 2 yıl önce

Allah Razı Olsun Bu Memlekette Gariban Zavallı İnsanlara Yardım Eden Kim Olursa Olsun Allahım Razı Olsun İnsanları Erzurum Trabzon Sevk Ederek Perişan Duruma Düşermeyenlerden rabbim Razı Olsun .

Avatar
hakkı kılıç 2 yıl önce

20 yıllık iktidarın sonunda sağlıkta gelinen nokta.....çok acı... trabzona gidip gelmekten bıktık...

Avatar
MUSTAFA ŞALCI 2 yıl önce

GEÇMİŞ OLSUN....

Avatar
MUSTAFA ŞALCI 2 yıl önce

TIP BİLİM DÜNYA'SINA TEBRİK'LER BAŞARILAR...

Avatar
Hasta yakını 2 yıl önce

Doktorumuzu ve sağlık ekibini tebrik ediyoruz...Devamını bekleriz.Tüm hastalarımıza geçmiş olsun.Rabbim şifa versin...

Avatar
Ahmet 11 ay önce

smv üzerine tamamen açılıp santral vaskuler ligasyon yapılarak mi lenf nodu disseksyonu yapıldı? Tesekkurler